L’Oreal prvi predstavil virtualno ličenje za videosestanke

S funkcijo »Signature Face« lahko polepšate svoj videz, preden skočite na naslednji klic preko Zooma.
Fotografija: L'Oreal je predstavil novo orodje za navidezno dodajanje ličil na obraz skozi razširjeno resničnost - Signature Faces.
Odpri galerijo
L'Oreal je predstavil novo orodje za navidezno dodajanje ličil na obraz skozi razširjeno resničnost - Signature Faces.

Pandemija covida-19 je mnoge od nas prisilila k delu na daljavo oziroma od doma. S to spremembo smo osebna srečanja zamenjali za virtualna prek Microsoftovih skupin in Zooma; naše najboljše obleke smo očistili in pospravili v omaro, in si nataknili delovno primerno uniformo le, kadar je to zahteval virtualni klic.
 
Nenadna potreba po žongliranju z življenjem doma in delom na daljavo je zahtevala hitre spremembe, za nekatere bodo te postale trajne.

Ne glede na to, ali se zdaj srečujemo s kolegi, šefi, prijatelji ali družino tako rekoč ne fizično, želimo ohraniti svojo običajno podobo (ali se vsaj zdi, da to počnemo), za nekatere pa to pomeni nanašanje ličil.


Kozmetični velikan je tako v skladu s trendom razvil »Signature Faces«, rešitev, ki spominja na različne filtre, ki jih uporabljamo med urejanjem slik pred objavo na Instagramu, toda v realnem času.
 
Programsko opremo lahko uporabimo za dodajanje 10 izdelkov v tri tematske »videze«, da »prebijemo meje klasičnega ličenja in podpišemo svoj digitalni videz z zaupanjem in drznostjo,« pravijo v podjetju.
 
Signature Faces je združljiv s platformami Snapchat, Instagram, Google Duo, kot tudi s Skypeom, Zoomom, Microsoft Teamsi, Google Hangouts, Houseparty in drugimi.


Ponudba L'Oreala se nanaša na nakup podjetja AI ModiFace pred dvema letoma, kar je privedlo do partnerstva s Facebookom, ki uporabnikom omogoča, da virtualno »preizkusijo« ličila, vključno z izdelki, ki jih prodajajo Maybelline, NYX, Giorgio Armani, Yves Saint Laurent in Urban Decay.
 
Kozmetični gigant je virtualno orodje za »preizkus« prvič predstavil leta 2018. Vendar zdaj, ko toliko delamo od doma, to v idejo virtualne kozmetike vnaša nov element - ne le tistega, ki bi nas zvabil v nakup izdelkov, ampak tudi kot način ohranjanja določene podobe na sejah videokonference.

Več iz rubrike