Hrvaška razglašena za tretjo najboljšo na svetu letos - Best Country Award 2020

Hrvaška je prejela prestižno nagrado za tretjo najboljšo destinacijo na svetu Best Country Award 2020, ki sta jo podelila priljubljena britanska časnika The Times & The Sunday Times in The Sun.
Fotografija: Hrvaška kot tretja najboljša destinacija letos. FOTO: HTZ
Odpri galerijo
Hrvaška kot tretja najboljša destinacija letos. FOTO: HTZ

V ožji izbor najboljših destinacij leta so se uvrstile Kanada, Hrvaška, Islandija, ZDA, Tajska, Avstralija, Šrilanka, Italija, Japonska, Portugalska, Francija, Turčija, Barbados, Nova Zelandija, Grčija, Španija in Velika Britanija.
 
Končnega zmagovalca so izbrali bralci, ki so lahko glasovali prek spleta. Prvo mesto je pripadlo Italiji, drugo mesto je zavzela Nova Zelandija in tretje Hrvaška, poroča Hrvaška turistična organizacija (HTZ).
 
Podelitev nagrad je v skladu s trenutnimi epidemiološkimi razmerami potekala virtualno in se je je udeležila direktorica predstavništva HTZ v Združenem kraljestvu Darija Reić.
 
Maja Pak, direktorica STO, direktor Hrvaške turistične zveze (HTZ) Kristjan Staničić in Metka Bradetić, vodja ljubljanskega predstavništva HTZ. FOTO: Špela Ankele
Maja Pak, direktorica STO, direktor Hrvaške turistične zveze (HTZ) Kristjan Staničić in Metka Bradetić, vodja ljubljanskega predstavništva HTZ. FOTO: Špela Ankele
»Hrvaška si s svojo fantastično turistično ponudbo in neumorno promocijo nedvomno zasluži naziv ene najboljših držav in izjemno smo veseli, da je britanska javnost prepoznala našo kakovost. Že dolgo vemo, da je Hrvaška priljubljena tema vsakega pogovora o potovanjih, in obisk hrvaških destinacij je tisto, s čimer se Britanci radi hvalijo, do te mere, da niti odhod v izolacijo nekaterim ni preprečil potovanja in uživanja v našem sredozemskem bogastvu. Ta uspeh je okrepil položaj Hrvaške v Veliki Britaniji kot destinacijo čudovite pokrajine in raznolike, kakovostne turistične ponudbe, svoj ugled na trgu pa bomo še naprej ohranjali z nadaljnjimi promocijskimi aktivnostmi,« je dejala Reićeva in dodala, da je bila Hrvaška predstavljena kot »polna muhaste moči in sonca«.


»Z velikim veseljem smo prejeli novico, da je bila Hrvaška letos razglašena za eno najboljših destinacij na svetu. Po zasedbi vodilnega položaja v Sredozemlju v tej sezoni - po podatkih Eurostata - je to dodatna potrditev varnega in stabilnega položaja, ki ga ima naša država na mednarodnem trgu. Velika Britanija je eden najpomembnejših trgov za hrvaški turizem in verjamem, da se bodo s stabilizacijo razmer naši zvesti britanski gostje še v večjem številu vrnili na Hrvaško,« je podelitev nagrade komentiral glavni direktor HTZ Kristjan Staničić.
 
Poleg kategorije za najboljšo destinacijo obstaja še 12 kategorij, kot so najboljše mesto, letalska in potovalna družba.

HTZ ugotavlja, da sta The Times & The Sunday Times trenutno najbolje prodajani tiskani časopis v Veliki Britaniji, ki ga dnevno prebere skoraj 3 milijone ljudi, medtem ko je The Sun eden najbolj priljubljenih časopisov z mesečnim dosegom več kot 37 milijonov bralcev.
 

Več iz rubrike