Nekateri filmski zvezdniki zaslužijo tudi pol milijona evrov v minuti

Koliko zaslužijo Johnny Depp, Julia Roberts, George Clooney, Harrison Ford, Dwayne Johnson in ostali znani igralci?
Fotografija: Iron Man 2. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryLaunches
Odpri galerijo
Iron Man 2. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryLaunches

Poleg tega, da imajo filmske zvezde svetovno slavo in milijone oboževalcev, najbolj priljubljeni izmed njih zaslužijo nam nepredstavljive denarce. Nekateri zvezdniki zaslužijo celo več kot producenti filmov.
image_alt
Kako bogati so Barack Obama, Joe Biden in ostali ameriški predsedniki?

Mark Hamill


Veteranski igralec je prejel med milijon in 2,5 milijona evrov, da se je za samo 30 sekund pojavil na zaslonu. V filmu Vojna zvezd: Sila se prebuja je bila njegova naloga mirno stati in v nekem trenutku odstraniti kapuco Jedija.

Bradley Cooper and Julia Roberts. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryLaunches
Bradley Cooper and Julia Roberts. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryLaunches

Julia Roberts


Ljubljenka televizijskih zaslonov je bila za šestminutni nastop v filmu Na valentinovo plačana neverjetna 2,5 milijona evrov oziroma 415.000 evrov na minuto. V filmu je igrala skupaj z Bradleyjem Cooperjem.
 

Johnny Depp


Johnny Depp je bil nekoč znan po vrtoglavih 20-milijonskih zaslužkih. Po trenutnem škandalu, ki ga bremeni v zasebnem življenju, so mu odpovedali nastope v nekaj filmih in mu znižali plačilo. Lansko leto so ga prosili, naj odstopi kot Gellert Grindelwald iz filma Fantastične zveri, v katerem je nastopil že dvakrat. Ker je bila pogodba sklenjena pred tem, je vseeno prejel plačilo v višini 8,5 milijona evrov.
image_alt
Hči Steva Jobsa ne bo podedovala niti centa

Robert Downey Jr.


Downey je postal znan, ko je nastopil v prvih filmih Iron Mana. Večjo vlogo je ponovno odigral v filmu Maščevalci leta 2012. Po poročanju tujih medijev naj bi Downey za 37 minut igranja prejel kar 42 milijonov evrov.
 

George Clooney


Clooney je za 18 minut igranja v filmu Gravitacija prejel 17 milijonov evrov, poleg tega pa še delež od prihodka. Tuji mediji so poročali, da naj bi Clooney takratno plačilo porabil za pregrešno draga darila za svoje prijatelje.
image_alt
40-metrski luksuzni katamaran očara na prvi pogled

Bill Murray


Murray je številnim gledalcem prirasel k srcu v komediji Zombieland, v katerem je igral samega sebe. Čeprav se je v filmu pojavil le za nekaj minut, je bil za to plačan 2,5 milijona evrov, navaja Luxury Launches.
 

Harrison Ford


Ford je bil v filmu K-19: Črna vdova imenovan za glavnega igralca, vendar se je snemanja udeležil le za približno 20 dni. Za svojo vlogo je prejel 21 milijonov evrov, kar je več kot milijon evrov na dan.
image_alt
Koliko denarja je dovolj za dostojno pokojnino?

Dwayne Johnson


Johnson je bil leta 2020 na Forbesovem seznamu najbolje plačanih igralcev uvrščen na prvo mesto. Za kratko vlogo v komediji Rezervna policista je prejel plačilo v vrednosti 7,6 milijona evrov.
Film da te kap 5. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryLaunches
Film da te kap 5. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryLaunches

Charlie Sheen


Hollywoodski kontroverzni zvezdnik ne zasluži vrtoglavih milijonov, je pa vseeno dobro plačan igralec. V filmu Film da te kap 5, kjer je igral samega sebe, je za enodnevno snemanje zaslužil 210.000 evrov. Luxury Launches navaja, da je podaril del plače (okoli 100.000 evrov) soigralki Lindsay Lohan, del pa je dal v dobrodelne namene.  

Več iz rubrike