Kdo je najbogatejši v Hollywoodu?

Na letošnji Forbesovi lestvici najbogatejših oseb se je znašlo 2688 milijarderjev, med njimi pa je le osem hollywoodskih zvezdnikov.
Fotografija: Koliko je vredna Kim Kardashian? Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters
Odpri galerijo
Koliko je vredna Kim Kardashian? Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters

Leta 2019 je Forbesov seznam sprožil val polemik, ko je Kyle Jenner razglasil za najmlajšo milijarderko na svetu. Kasneje je svojo objavo, da je članica klana Kardashian vredna milijardo dolarjev, umaknil in znižal oceno njenega premoženja na 900 milijon dolarjev.

image_alt
Hollywoodski zvezdniki množično vlagajo v kripto podjetje MoonPay

Na vrhu Forbesove lestvice se vrtijo večinoma isti akterji. Najbogatejši Zemljan ostaja Elon Musk, sledijo mu Jeff Bezos, Bernard Arnault in Bill Gates. Številni od najbogatejših Zemljanov so ustanovitelji tehnoloških velikanov, nekateri med njimi pa so svoje bogastvo zaslužili s slavo. Kdo je med najbogatejšimi zvezdniki?

Rihanna

Neto premoženje slavne pevke je ocenjeno na 1,7 milijarde dolarjev. Pevka je zaslovela leta 2007 s hitom "Umbrella", ki ji je prinesel sedem platinastih nagrad v ZDA, po vsem svetu pa je bila prodana v več kot šest milijonov izvodov.

Rihanna je zaslovela leta 2007. Foto: Wikipedia
Rihanna je zaslovela leta 2007. Foto: Wikipedia

Po oceni revije Forbes je večino svojega premoženja ustvarila s prodajo lepotne kozmetike Fenty Beauty. Rihannin 50-odstotni delež v podjetju Fenty naj bi bil vreden 1,4 milijarde dolarjev, znamka spodnjega perila Savage x Fenty pa ji prinaša približno 270 milijonov dolarjev.

Kim Kardashian

Neto premoženje resničnostne zvezdnice je ocenjeno na 1,8 milijarde dolarjev. Kardashianova je najbolj znana po tem, da od leta 2004 nastopa v resničnostnem šovu "Keeping Up with the Kardashians". Je tudi ena izmed uporabnic Instagrama z največ sledilci na svetu. Je obraz in ustanoviteljica kozmetične linije KKW Fragrance in blagovne znamke oblikovalskih oblačil Skims.

Kardashianova je bila leta 2000 javnosti znana kot najboljša prijateljica Paris Hilton. Slavna je postala z vročim posnetkom seksa s pevcem Ray-J leta 2007.

Kako je obogatela: Kardashianova je leta 2020 prodala 20-odstotni delež KKW kozmetičnemu podjetju Coty za 200 milijonov dolarjev, je poročal Forbes. Njen preostali delež v KKW je ocenjen na 500 milijonov dolarjev, od tega naj bi vsaj 225 milijonov dolarjev zaslužila tudi s svojim večinskim deležem v podjetju Skims.

image_alt
Najbolje plačani igralci v letu 2021

Kanye West (Ye)

Raper in modni mogotec je vreden 2 milijardi dolarjev. West je eden najbolj znanih raperjev na svetu. Prodal je več kot 160 milijonov plošč in prejel 24 nagrad grammy. Znan je tudi po svojih modnih in ustvarjalnih projektih, med katerimi je znamka uličnih oblačil Yeezy.

Kanye West je zaslovel leta 2003 z uspešnico "Slow Jamz", ki je nastala v sodelovanju z raperjem Twisto in pevcem Jamiejem Foxxom. Leta 2004 izdan album "The College Dropout", je bil prodan v več kot 3,3 milijona izvodov, še danes pa velja za Westov najbolje prodajani album doslej.

Kako je obogatel: Po podatkih revije Forbes je večino svojega bogastva ustvaril z Yeezyjem: S to blagovno znamko je zaslužil 1,5 milijarde dolarjev, z založniškimi pravicami pa naj bi zaslužil približno 90 milijonov dolarjev na leto.

Oprah Winfrey

Voditeljica pogovornih oddaj Oprah Winfrey je vredna 2,6 milijarde dolarjev. "Kraljica vseh medijev" je leta 2003 postala prva temnopolta milijarderka. Oddaja Oprah Winfrey Show je trajala 25 let in je najbolj gledana dnevna pogovorna oddaja v zgodovini ameriške televizije.

Kako je zaslovela: Winfreyjeva pogovorna oddaja se je začela predvajati leta 1986. Največ gledalcev so prinesli številni intervjuji znanih osebnosti, kot sta Michael Jackson in Rihanna.

image_alt
Najbolje plačani svetovni voditelji

Kako je obogatela: Winfreyjeva je po podatkih Bloomberga večino svojega premoženja ustvarila z lastništvom oddaje Oprah Winfrey Show. Samo v letu 2018 je zaslužila več kot 427 milijonov dolarjev s svojim deležem v podjetju Weight Watchers International, ki se ukvarja s hujšanjem.

Steven Spielberg

Filmski režiser Steven Spielberg ima 3,7 milijarde dolarjev premoženja, ki ga je ustvaril s produkcijo hollywoodskih uspešnic.

Spielberg je trikratni dobitnik oskarja. Med njegovimi najbolj znanimi filmi so "E.T. the Extra-Terrestrial" (1983), "Schindlerjev seznam" (1994) in "Reševanje vojaka Ryana" (1999).

Slavni režiser je zaslovel s filmom Čelisti iz leta 1975, ki je v blagajne prinesel 472 milijonov dolarjev.

Kako je obogatel: Spielberg je večino svojega premoženja ustvaril s honorarji od projektov. Njegovi filmi so po navedbah publikacije prinesli več kot 25 milijard dolarjev.

image_alt
Zakaj je Will Smith v resnici udaril Chrisa Rocka?

Več iz rubrike