Najbolje plačani igralci v letu 2021

Koliko so letos zaslužili Will Smith, Leonardo DiCaprio in Sandra Bullock?
Fotografija: Sandra Bullock. Foto: ROBYN BECK/AFP
Odpri galerijo
Sandra Bullock. Foto: ROBYN BECK/AFP

Ni skrivnost, da filmske zvezde veliko zaslužijo, sploh če film postane svetovna uspešnica. Z rojstvom pretočnega predvajanja pa so se plače filmskih igralcev še povečale.

image_alt
Nekateri filmski zvezdniki zaslužijo tudi pol milijona evrov v minuti

Če je bil včasih zaslužek odvisen od prodanih kino vstopnic, je danes uspeh možno izmeriti z ogledi na Netflixu. Spletna stran Yahoo Finance navaja nekaj najbolje plačanih filmskih zvezdnikov v letu 2021.

Daniel Craig

Britanski filmski igralec Daniel Craig je najbolj znan po svoji vlogi v kultnem filmu o Jamesu Bondu. Čeprav mu je omenjeni film prinesel velike denarce, pa je Craig zelo dobro zaslužil tudi z vlogo zasebnega detektiva v filmu Nož v hrbet (orig. Knives Out).

Foto: HENRY NICHOLLS/REUTERS
Foto: HENRY NICHOLLS/REUTERS

Film je takoj postal uspešnica, kar je prepričalo Netflix, da je odkupil pravice dveh nadaljevanj filma za 400 milijonov evrov in film spremenil v franšizo. Ob končani produkciji bo Craig zaslužil 88,6 milijona evrov oziroma še več, če se Netflix odloči za nadaljevanja.

Will Smith

Will Smith je najbolj znan po vlogi v seriji Princ z Bel Aira in v filmu Možje v črnem. Sicer pa že desetletja velja za enega najbolje plačanih igralcev.

Will Smith na premieri filma King Richard. Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
Will Smith na premieri filma King Richard. Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS

Tudi zadnja vloga v filmu Kralj Richard, v katerem igra očeta Serene in Venus Williams, mu je prinesla lepo plačo. Film je izšel novembra s sočasnim enomesečnim streamanjem na HBO max, kar bo Smithu prineslo 35 milijonov evrov.

Leonardo Dicaprio

Leonardo Dicaprio je zaslovel z vlogo v filmu Titanik, po katerem se je začela njegova kariera strmo vzpenjati in temu primerni so bili tudi bajni zaslužki. Največjo plačo pa si DiCaprio obeta od zadnjega filma Ne glej gor (orig. Dont look up), v katerem igra mladega astronoma.

Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS
Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS

Film je v kinematografe prišel 10. decembra, od 24. decembra pa bo na voljo tudi na Netflixu. DiCaprio naj bi z vlogo v tem filmu zaslužil 26 milijonov evrov.

Jennifer Lawrence

Mlada igralka skupaj z DiCapriem igra v filmu Ne glej gor, od katerega si obeta 22 milijonov evrov veliko plačo.

image_alt
Osupljiv dvorec, ki ga ima v lasti Trumpova hči

Sandra Bullock

Sandra Bullock je svoje oboževalce razveselila že z mnogimi uspešnicami, zdaj pa jo bomo lahko gledali v komediji izgubljeno mesto D (orig. The Lost City of D), v katerem igra pisateljico romantičnih romanov.

Film naj bi v kinematografe prišel aprila 2022, Bullockova pa bo z njim zaslužila 18 milijonov evrov.

Tom Cruise

Tom Cruise je na dnu seznama toda le zato, ker dela uspešnice, ki so namenjene predvsem za predvajanje v kinematografih. Kar pomeni, da je poleg osnovne plače nagrajen še z odstotki od dobička.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kot navaja Yahoo News, bo Cruise s prihajajočim filmom Top Gun: Maverick zaslužil 11,5 milijona evrov, številka pa se bo še povečala, v kolikor bo film postal uspešnica.

image_alt
Koliko zasluži Lewis Hamilton?

Več iz rubrike