Koliko zasluži Lewis Hamilton?

Koliko so vredni najbogatejši vozniki Formule 1?
Fotografija: Foto: KAMRAN JEBREILI/Pool via REUTERS
Odpri galerijo
Foto: KAMRAN JEBREILI/Pool via REUTERS

Ko govorimo o najbolje plačanih športnikih, številni najprej pomislijo na nogometaše ali pa košarkarje. Vendar pa obstaja še en šport, ki prinaša velike zaslužke in to je Formula 1.

image_alt
Najbogatejši kriptomilijonarji na svetu

Dirkači pri dirkanju pogosto presežejo 300 kilometrov na uro, za svoj trud in dosežke pa so bogato nagrajeni. Spletna stran Give Me Sport je sestavila seznam najbogatejših voznikov Formule 1 vseh časov.

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel je med letoma 2010 in 2013 osvojil štiri naslove svetovnega prvaka in je še vedno najmlajši svetovni prvak v zgodovini. V Formuli je že 10 let, v tem času pa si je nabral neverjetnih 90 milijonov evrov.

Foto: RULA ROUHANA/REUTERS
Foto: RULA ROUHANA/REUTERS

Jody Scheckter

Južnoafričan Jody Scheckter je edini afriški voznik, ki je kadarkoli postal svetovni prvak. V Formuli 1 je tekmoval med letoma 1972 in 1980, kasneje pa je kariero nadaljeval v podjetništvu. Trenutno je njegovo premoženje ocenjeno na nekaj več kot 90 milijonov evrov.

Mario Andretti

Mario Andretti velja za enega najuspešnejših avtomobilističnih dirkačev v zgodovini ZDA. Danes upokojeni ameriško-italijanski voznik profesionalnih dirkalnih avtomobilov je osvojil številne dirkaške naslove.

image_alt
Najbogatejši športniki na svetu in njihovo premoženje

Je eden od dveh ameriških voznikov z osvojeno zmago v Formuli 1, IndyCar, Nascar in na svetovnem prvenstvu športnih avtomobilov. Njegovo premoženje je ocenjeno na 106,5 milijona evrov.

Eddie Irvine

Irvine je v svoji karieri osvojil štiri velike nagrade F1 in 26 uvrstitev na stopničke. Kljub temu, da ni nikoli uspel osvojiti naslova svetovnega prvaka, je v svoji karieri zaslužil lepo vsoto. Trenutno je njegova neto vrednost ocenjena na 107 milijonov evrov.

Jenson Button

Jenson Button velja za enega najboljših britanskih voznikov Formule 1. Edini naslov svetovnega prvaka je dosegel leta 2009, leta 2016 pa se je upokojil. Njegovo premoženje je ocenjeno na 113,4 milijona evrov.

Foto: SERGIO MORAES/REUTERS Pictures
Foto: SERGIO MORAES/REUTERS Pictures

Kimi Raikkonen

Kimi Raikkonen je zaradi izjemne spretnosti za volanom znan tudi kot »ledeni mož«. Po 349 dirkah je nedavno končal svojo kariero v kateri je le enkrat, leta 2007 osvojil prvenstvo. Kot navaja Give Me Sport, je Raikkonen vreden 114 milijonov evrov.

Fernando Alonso

Alonso velja za enega najboljših voznikov v zgodovini Formule 1. Leta 2005 in 2006 je zaporedoma osvojil svetovno prvenstvo, nedavno pa je stal na stopničkah za Veliko nagrado Katarja. Danes velja za enega najbogatejših dirkačev vseh časov, z ocenjeno vrednostjo 213 milijonov evrov.

image_alt
Skrivnostne strategije bogatašev

Lewis Hamilton

Britanski dirkač in sedemkratni prvak je eden najbolj cenjenih športnikov vseh časov. Za seboj ima osvojene 103 zmage in je zelo blizu temu, da preseže velikega Schumacherja.

Velja za enega najboljše plačanih voznikov Formule 1, na sezono naj bi namreč zaslužil 41,5 milijona evrov. Skupno Hamiltonovo premoženje je ocenjeno na 215,5 milijona evrov.

Michael Schumacher

Michael Schumacher kljub resni konkurenci še vedno velja za enega najuspešnejših voznikov F1 vseh časov. Med letoma 2000 in 2004 je osvojil spektakularnih pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka, kar ni uspelo še nobenemu dirkaču.

Foto: ALY SONG/REUTERS
Foto: ALY SONG/REUTERS

Kljub končani športni karieri leta 2013, je še vedno najbogatejši voznik na svetu vseh časov. Schumacherjevo premoženje je ocenjeno na 710 milijonov evrov.

Več iz rubrike