Evropski kraji, ki so kot nalašč za nakup nepremičnine

Izmed vseh lepih kotičkov Evrope so nekateri še posebej mamljivi tudi za dolgotrajnejše bivanje.
Fotografija: Limassol, Ciper. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Limassol, Ciper. Foto: Shutterstock

Nekateri posamezniki se odločijo, da bodo poleg stalnega bivališča kupili še eno nepremičnino v tujini. S tem si zagotovijo počitniško lokacijo, ki jo lahko kadarkoli obiščejo, brez da bi se jim bilo pri tem treba ukvarjati z rezervacijo in organizacijo potovanja. Ker gre za veliko investicijo, naj bi bil tak nakup seveda skrbno načrtovan. Po pričevanju nepremičninskih strokovnjakov in navedbah spletne strani Homes and Gardens spadajo med najboljše možnosti spodaj omenjeni kraji.
image_alt
V polovici izdelkov za ličenje našli nevarne kemikalije

Limassol, Ciper

 
Ciper je znan kot najbolj sončen evropski otok. Matea Leko, direktorica trženja in prodaje iz Londa Residences, je o Limassolu povedala, da gre za največje pristanišče na otoku, ki je polno življenja. Hkrati ponuja bogato zgodovinsko dediščino. Na voljo so številne restavracije, bari in butiki. Po njenem opažanju se gosti sem radi vračajo.
image_alt
Kriptovalute: Bitcoin ponovno presegel psihološko mejo

Saint Emilion, Francija

 
Gre za idilično srednjeveško območje, ki je obdano z nekaterimi najbolj priznanimi vinogradi na svetu. Mesto se uvršča na Unescov seznam svetovne dediščine. Ponaša se z očarljivimi tlakovanimi ulicami in izjemnimi razgledi.
 
Anthony Mackle, agent za komercialne storitve pri Maxwell-Baynes, omenja tudi odličen dostop do lokacije, saj je letališče Bordeaux oddaljeno le 45 minut. Mesto naj bi slovelo tudi po restavracijah, ki ponujajo izjemno kulinariko. Plaža se nahaja le 90 minut proti zahodu, smučišče pa je le dve uri stran. Območje ponuja kolesarske in sprehajalne poti, bogata pa je tudi ponudba kulturnega dogajanja.
Davos, Švica. Foto: Shutterstock
Davos, Švica. Foto: Shutterstock

Montuiri, Mallorca

 
Hans Lenz, generalni direktor Engel & Völkers Mallorca Southwest, je povedal, da je bilo v letošnjem letu povpraševanje po nepremičninah na tem območju v izjemnem porastu. Balearski otoki naj bi sicer veljali za eno najboljših regij v Sredozemlju za nakup počitniške hiše.
 
Mallorca je znana po čudovitih peščenih plažah. Pokrajina Sierra Tramuntana spada pod Unescovo svetovno dediščino. Po Lenzovih besedah naj bi vas Montuiri prebivalcem in obiskovalcem ponujala vse, kar potrebujejo. V okolici se nahajajo tudi tržnice, ki so založene z lokalno pridelano hrano. Prednost je tudi bližina letališča in mesta Palma.
image_alt
Najlepše peščene plaže na svetu

Davos, Švica

 
Davos je destinacija, ki bo očarala predvsem tiste, ki dajejo poudarek zdravju in dobremu počutju ter se zavedajo blagodejnega učinka narave na človeka. Kot pravi Florian Walther, generalni direktor, Hard Rock Hotel Davos, je Davos že dolgo časa znan kot visokogorsko zdravilišče.
 
V 50. letih prejšnjega stoletja naj bi se sem preselil nemški zdravnik Alexander Spengler, ki je zaznal dobro zdravstveno stanje vseh, ki so tukaj živeli. Za to naj bi bila odgovorna edinstvena mikroklima najvišjega mesta v Alpah. Poleg blagodejnih učinkov na zdravje ponuja Davos na ogled tudi številne naravne lepote.
Marbella, Španija. Foto: Shutterstock
Marbella, Španija. Foto: Shutterstock

Marbella, Španija

 
Costa del Sol se ponaša s kar 320 sončnimi dnevi v letu. Poleg tega je opremljena s sodobno infrastrukturo, na plaži se nahajajo luksuzni klubi, mednarodne šole in zdravstveno varstvo pa so na visoki ravni.
 
»Marbella je doživela v letu 2021 22-odstotno povišanje prodaje. Izkazala se je namreč kot eno najprimernejših lokacij v Španiji za tiste, ki iščejo drugi dom ali se želijo dolgoročno naseliti,« je dejal Mark Harvey, vodja oddelka za mednarodna stanovanja pri Knight Frank. Dodal je, da daje destinacija prednost zdravju in dobremu počutju. Na voljo so igrišča za golf, marine in zdravilišča.
image_alt
Kam na potovanje septembra?

Več iz rubrike