Najlepše peščene plaže na svetu

Čeprav se poletje bliža koncu, imamo še nekaj časa za poležavanje na eni izmed najlepših peščenih plaž na svetu.
Fotografija: Shoal Bay, Avstralija. Foto: Posnetek zaslona/Pinterest
Odpri galerijo
Shoal Bay, Avstralija. Foto: Posnetek zaslona/Pinterest

Kljub slabemu vremenu nam poletje šepeta, da še ni reklo zadnje besede in da je še nekaj časa za kratek oddih stran od ponorelega sveta. Poležavanje na sanjski plaži, modro nebo, turkizna voda, palme in morski vetrič pričarajo čaroben dopust ne glede na lokacijo. Kje se nahajajo najlepše peščene plaže na svetu?
image_alt
Študija: skrb vzbujajoča visoka slanost Jadranskega morja

Playa Flamenco, Portoriko


Plaža Flamenco se nahaja na otoku Culebra v Portoriku. Neokrnjena plaža, obdana z bujnimi palmami in belim peskom, je pravi raj za dopustnike. Urejeni kampi, prostor za piknik, tuši na prostem, sanitarije, urejeno parkirišče ter kioski s hrano in pijačo poskrbijo za udobje turistov. Za večjo varnost pa poskrbijo reševalci iz vode, zaradi česar je ta plaža odlična izbira tudi za družine z majhnimi otroki.
Playa Flamenco, Portoriko. Foto: Posnetek zaslona/Pinterest
Playa Flamenco, Portoriko. Foto: Posnetek zaslona/Pinterest

Grace Bay Beach, Turks and Caicos


Ta idilična plaža se nahaja na otoku Provo, enem izmed 40 koralnih otokov na otočju Turks in Caicos, južno od Bahamov. Otok je dom številnih luksuznih letovišč in najboljših restavracij. Plaža Grace Bay poleg poležavanja ob turkizni vodi ponuja številne aktivnosti; od adrenalinskih športov do romantičnih križarjenj ob sončnem zahodu s katamaranom.
image_alt
Michael Jordan v Splitu porabi milijon evrov tedensko za najem jahte

Seven Mile Beach, Kajmanski otoki


Ta plaža, obdana s koralnim grebenom, je le ena izmed čudovitih plaž na Kajmanskih otokih. Koralni pesek in kristalno čista voda sta razlog, zakaj je ta plaža tako priljubljena. Luksuzna letovišča, drage restavracije in številni bari privlačijo turiste, ki si želijo uživati v tropskih pokrajinah.
 

Orange Beach, ZDA


Preprosta plaža s svojim lokalnim šarmom in živahno vibracijo ponuja številne aktivnosti na prostem in kampiranje na plaži. Priljubljeno počitniško mesto se nahaja na obali zaliva Alabama.
Matira Beach, Bora Bora. Foto: Posnetek zaslona/Pinterest
Matira Beach, Bora Bora. Foto: Posnetek zaslona/Pinterest

Matira Beach, Bora Bora


S palmami obdana plaža Matira s sanjskimi nastanitvami vsako leto privabi ogromno turistov. Idilična plaža ponuja veliko več kot le poležavanje na rajski plaži. Turkizno morje, tropske ribe in sanjski sončni zahodi so popolna kombinacija za čudovito preživet dopust.
Clearwater Beach na Floridi. Foto: Posnetek zaslona/Pinterest
Clearwater Beach na Floridi. Foto: Posnetek zaslona/Pinterest

Clearwater Beach, ZDA


Že ime pove, da gre za plažo z najbolj čisto vodo. Plitva voda in topel pesek sta popolna kombinacija za družine z majhnimi otroki. Lahek piš morskega vetra in prijetno vzdušje na plaži vsakega turista popeljeta v sproščeno miselnost in poskrbita za umirjen, a hkrati avanturističen dopust.
image_alt
Havaji se spopadajo z neobvladljivim navalom turistov

Bavaro Beach, Dominikanska republika


Kot ena glavnih atrakcij Punta Cane vam plaža Bavaro omogoča, da doživite tropsko fantazijo v pravem slogu. Navidezno neskončna polja bleščečega belega peska, palme in turkizna voda so razlogi, zakaj je plaža idealna izbira za počitnice.
Bavaro Beach, Punta Cana v Dominikanski republiki. Foto: Posnetek zaslona/Pinterest
Bavaro Beach, Punta Cana v Dominikanski republiki. Foto: Posnetek zaslona/Pinterest

South Beach, ZDA


Plaža, ki je del ikoničnega Miami Beacha na Floridi ponuja tradicionalno doživetje hollywoodskega oddiha. Vznemirljivo doživetje trendovske kulture in živahno nočno življenje sta odlično združena s sproščenostjo čudovitih plaž. South Beach je kraj, ki ga po mnenju mnogih turistov mora doživeti vsak ljubitelj hollywoodskega življenja.

Več iz rubrike