Michael Jordan v Splitu porabi milijon evrov tedensko za najem jahte

Po prihodu Magic Johnsona lani poleti je dalmatinsko prestolnico pretekli teden obiskal še eden najuspešnejših košarkarjev vseh časov.
Fotografija: Michael Jordan v Splitu. Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL
Odpri galerijo
Michael Jordan v Splitu. Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Legenda lige NBA in zvezdnik Chicago Bullsa Michael Jordan je pretekli teden prispel v Split. Eden najuspešnejših košarkarjev vseh časov se je z enim od treh kombijev, ki so vozili skupaj, pripeljal na zahodno obalo splitske Rive in se vkrcal na velikansko luksuzno jahto O'Pari.
 
image_alt
Tesla bo prodajala elektriko

O'Pari je bila zgrajena leta 2020, dolga je 95 metrov in ima šest krovov. Tedenski najem jahte znaša vrtoglavih milijon evrov.
 
Jahta O'Pari na kateri se mudi Michael Jordan. Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL
Jahta O'Pari na kateri se mudi Michael Jordan. Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Po pričakovanjih je Jordanov prihod v mestu takoj povzročil evforijo. Lani je Split obiskal Magic Johnson, pred njim pa je bilo videti še veliko drugih odličnih mednarodnih športnikov, vendar nihče tako velikega kova kot Michael Jordan, ki na luksuzni jahti uživa v družbi svoje žene Yvette Prieto.
 
image_alt
Novi trend: namesto video sestanka, druženje v virtualnem svetu

Verjetno se bo Jordan v Splitu srečal s Tonijem Kukočem, njegovim nekdanjim soigralcem v Bullsih, a tudi med njegovimi najljubšimi partnerji na igrišču za golf, ugiba lokalni medij Jutranji list.
 
Michael Jordan v Splitu. Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL
Michael Jordan v Splitu. Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Potem ko je bilo maja napovedano, da bo Toni Kukoč sprejet v košarkarsko dvorano slavnih v Springfieldu v Illinoisu, je postalo še bolj jasno, da je slednji ena največjih živečih košarkarskih legend na hrvaških tleh.
 
image_alt
Raziskava: Povečana zaskrbljenost zaradi epidemije

Sprejem Kukoča v Dvorano slavnih bosta predstavila Michael Jordan, njegov soigralec iz Chicago Bullsa, in Jerry Reinsdorf, dolgoletni lastnik Bullsov. Trojica se bo združila na odru med slovesnostjo 11. septembra 2021 v MassMutual Centru.
 
 
 

Več iz rubrike