Adelina Kraja

O avtorju

Strokovnjakinja za komunikacijske veščine in medosebne odnose na Inštitutu MoST

Magistrica psihologije in Bonding psihoterapevtka predstavlja tematike iz poslovnega sveta skozi oči psihologa. Zaradi sodelovanja z lastniki in direktorji malih in srednje velikih podjetij v Sloveniji ima uvid v to, kako pomembno je poskrbeti zase in za svoje najbližje ter kaj nam lahko prinese psihološka stiska. Kot predsednica društva za osebnostno rast in preventivo poudarja, da je ravno slednja ključnega pomena za čustveno zdravje posameznika. Razbija predsodke o tem, da v poslovnem svetu ni prostora za čustva in sočutje.

Na Inštitutu MoST se v največji meri ukvarja s tem, da gradi pristne in zdrave odnose med generacijami v družinskih podjetjih in svetuje, kako kljub neki stiski ali oviri ostanemo močni in pokončni. Med drugim je njena naloga mentoriranje, podpora in učenje vodij, podjetnikov in kadra pri razvijanju specifičnih veščin in znanj, ki bodo okrepile njihovo strokovno in osebno rast.

b2b

Ko odnosi znotraj družinskih podjetij postanejo problem

Poslovno in osebno življenje sta tesno povezana, čeprav se tega ne zavedamo v polni meri.

mnenja

Družinsko podjetje: Nasledniki, težave in konflikti

Prenos družinskega posla na naslednike je za starše pogosto težka odločitev. Slednji botruje več razlogov, a na koncu zna biti najhuje, ko se starši upokojijo le formalno.