Adelina Kraja

O avtorju

Strokovnjakinja za komunikacijske veščine in medosebne odnose na Inštitutu MoST

Magistrica psihologije in Bonding psihoterapevtka predstavlja tematike iz poslovnega sveta skozi oči psihologa. Zaradi sodelovanja z lastniki in direktorji malih in srednje velikih podjetij v Sloveniji ima uvid v to, kako pomembno je poskrbeti zase in za svoje najbližje ter kaj nam lahko prinese psihološka stiska. Kot predsednica društva za osebnostno rast in preventivo poudarja, da je ravno slednja ključnega pomena za čustveno zdravje posameznika. Razbija predsodke o tem, da v poslovnem svetu ni prostora za čustva in sočutje.

Na Inštitutu MoST se v največji meri ukvarja s tem, da gradi pristne in zdrave odnose med generacijami v družinskih podjetjih in svetuje, kako kljub neki stiski ali oviri ostanemo močni in pokončni. Med drugim je njena naloga mentoriranje, podpora in učenje vodij, podjetnikov in kadra pri razvijanju specifičnih veščin in znanj, ki bodo okrepile njihovo strokovno in osebno rast.

Skoraj tretjina podjetij ne preživi prenosa na naslednjo generacijo

Med svojim delom sem ugotovila, da se pojavlja veliko vprašanj s strani prevzemnikov podjetja. Predvsem o tem, kako dejansko zagotoviti uspešen prenos?

Genialnost v norosti!

Večina podjetnikov ima znake duševnih motenj. Zakaj prihaja do tega pojava?

Neverjetno je, kako močan si lahko, če imaš jasno vizijo

Imeti vizijo ne pomeni samo imeti neko željo po nečem ampak pomeni imeti strast.

Kako uspeti, ko se vse zdi grozno

V nedavni raziskavi so ugotovili, da je največ ljudi poročalo o treh čustvenih stanjih, ki se pri njih pojavljajo: frustracija, skrb in jeza.

Dobiti dober kader je kot zadeti na loteriji

Zadnje dni me podjetniki vedno bolj sprašujejo, kako pridobiti dober kader.

Zaposleni in zdrava vrnitev na delovno mesto

Zadnje leto je bilo za podjetnike kar zahtevno. Ne samo, da veliko obrti sploh ni obratovalo, veliko podjetij se je na žalost srečalo s koncem. A s tem, ko se ukrepi sproščajo in se osebe vračajo na …

Kako nas strah hromi

Svetovno znani psiholog, psihoterapevt Dan Casriel, je pri svoji modaliteti trdil, da ima vsaka oseba pet osnovnih čustev: bolečino/žalost, strah, jezo, ugodje/veselje in ljubezen. Vsa ostala čustva,…

Zakaj ne zaupate zaposlenim?

Pet nasvetov kako postati boljši vodja.

»Mi delamo in garamo, uprava se pa dolgočasi in uživa«

O najpogostejših izzivih s katerimi se soočajo vodje.

Tudi uspešni podjetniki imajo težave (2. del)

Težave, ki so v podjetjih najpogostejše, a jim podjetniki hkrati posvetijo premalo pozornosti.