Znani draguljar razkriva 50-karatni diamant

Na Graffovi razstavi, ki bo prava paša za oči za ljubitelje glamuroznega nakita, bo mogoče videti tudi 80 izjemnih kosov najdražjega nakita.
Fotografija: Angleški draguljar in milijarder Laurence Graff, znan kot ustanovitelj podjetja Graff Diamonds. Foto: Laurence Graff
Odpri galerijo
Angleški draguljar in milijarder Laurence Graff, znan kot ustanovitelj podjetja Graff Diamonds. Foto: Laurence Graff

Angleški draguljar in milijarder Laurence Graff, znan kot ustanovitelj podjetja Graff Diamonds, je razkril prekrasen 50,08 karatni ovalni diamant. Diamant bo predstavljal osrednji del razstave dragih kamnov in dragocenega nakita podjetja Graff.  

image_alt
Razkrit izjemno redek diamant, ki naj bi izviral iz vesolja

V butiku Graff's, ki ima svoje mesto v Palm Beachu, pravijo, da je to največji diamant v zadnjih 20 letih, ki spada med luksuzno znamko nakita. Na veliko srečo vseh poznavalcev, draguljarjev in ljubiteljev bleščečega nakita, je ogled dragocenega diamanta možen po predhodnem dogovoru.

Gemološki inštitut Amerike je za diamant podal odlično oceno

Neimenovani 50,08-karatni diamant izvira iz rudnika v Lesotu, ki ga obkroža Južna Afrika. Po Graffovih besedah diamant meri več kot 30 x 20 mm. Ponaša se z izjemnim sijajem. Gemološki inštitut Amerike (GIA), je glede na njegovo odlično simetrijo in poliranost ter velikost v kombinaciji s popolno barvo in čistostjo ocenil, da sodi v linijo pomembnih diamantov, ki so jih pri Graffu pridobili skozi desetletja, navaja Forbes.

50,08-karatni diamant izvira iz rudnika v Lesotu, ki ga obkroža Južna Afrika. Foto: Graff Diamonds
50,08-karatni diamant izvira iz rudnika v Lesotu, ki ga obkroža Južna Afrika. Foto: Graff Diamonds

Izjemna oblika ovalnega reza združuje priznani sijaj okroglega briljantnega diamanta z ukrivljeno, podolgovato silhueto. Razmerja ovalnega reza so ključna za njegovo lepoto, saj 50,08 karatni diamant predstavlja najbolj iskano kombinacijo odličnega reza. Ima popolno simetrijo in ravnotežje med dolžino in širino, pravijo v podjetju Graff. Če bo priložnost, bo novi lastnik tega zgodovinskega diamanta dobil možnost, da ga poimenuje še preden bo diamant dodan na Graffovo časovnico slavnih draguljev.

image_alt
Podjetje za luksuzni nakit izdeluje ogljično nevtralne diamante

Diamant kot glavna atrakcija razstave visokega nakita z naslovom »Graffabulous«

Graffova razstava z naslovom Graffabulous, bo na Floridi kjer bo prikazano približno 80 izjemnih kosov dragocenega nakita. Brezhibni 50,08-karatni diamant služi kot glavna atrakcija razstave visokega nakita. Razstava bo na ogled ponujala tudi kose iz Graffove kolekcije visokega nakita 2022 in istoimenske oglaševalske kampanje. Na dogodku, ki bo prava paša za oči za ljubitelje glamuroznega nakita, bo tudi 80 izjemnih kosov najdražjega nakita, postavljenih z več kot 3,600 karatov kreacij iz diamantov, smaragdov, rubinov in safirjev. Vidno mesto v zbirku zasedajo ogrlice in prstani.

image_alt
Najbolj ustvarjalne zaroke se zgodijo z nebrušenim diamantom

Več iz rubrike