Zasebni otok Richarda Bransona za ekskluzivne počitnice

Razkošne vile, ki se nahajajo na zasebnem otoku milijarderja Richarda Bransona, je od začetka meseca možno najeti.
Fotografija: Otok Moskito. Foto: Posnetek zaslona/Manofmany
Odpri galerijo
Otok Moskito. Foto: Posnetek zaslona/Manofmany

Richard Branson, britanski milijarder in poslovni magnat, je v 70. letih ustanovil skupino Virgin, ki danes upravlja z več kot 400 podjetji na različnih področjih.

image_alt
Luksuzno ekološko letovišče za popoln oddih

Ni skrivnost, da eden najbogatejših Zemljanov v prostem času zelo rad uživa. Kadar ne leti v vesolje, počiva na enem izmed svojih zasebnih otokov.

Bari, soba za bilijard, bazen in zasebna plaža

Kot navaja spletna stran Man of Many, je milijarderjev otok Moskito od 1. oktobra odprt tudi za navadne smrtnike. Tri od 10 zasebnih posesti so po sicer zelo visoki ceni na voljo za najem.

Med razkošnimi vilami, ki jih je mogoče najeti, so Oasis Estate, The Point Estate in The Branson Estate, navaja spletna stran House Beautiful. Vse tri razkošno opremljene nepremičnine povezuje bogata rekreacijska infrastruktura; od tenis igrišča do velikega bazena. Glavni paviljon na plaži obsega bar, prostor za igranje iger in gledanje filmov.

image_alt
Hoteli s petimi zvezdicami za manj kot 35 evrov na noč

Za navdušence nad ultramoderno opremo je najbolj primerna Oasis Estate, ki leži na najvišji točki otoka Moskito. Poleg štirinadstropne hiše z devetimi spalnicami se na robu posestva nahajajo trije posamični bungalovi za goste.

Poleg osnovnih prostorov ponuja Oasis vse, kar si lahko želijo najbolj petični dopustniki. Več barov, soba za biljard, kino dvorana, restavracija in zasebna plaža so le nekatere možnosti, ki omogočajo razkošno razvajanje.

Med tremi vilami je Point Estate na voljo za najnižjo najemnino. Za to vilo poznavalci trdijo, da je mešanica oblikovalskih vplivov. Cena se začne pri 17.500 dolarjih (15.000 evrih), najeti pa jo je možno za minimalno štiri nočitve. V ceno so vključeni bivanje, upravitelj, zasebni kuhar, predano osebje, vsi obroki in pijača, vodni športi ter zasebni izleti.

Dragulj Karibov, ki privlači predvsem petične goste

Otok Moskito je nova najbolj priljubljena destinacija za počitnikovanje bogatašev, navajajo tuji mediji. Poleg zasebnosti in glamurja ponuja veliko razkošja, v katerem lahko uživajo tudi najbolj razvajeni milijarderji, menijo poznavalci.

image_alt
Čudovite in cenovno ugodne države za potovanje

»Otok Moskito je najnovejši dragulj Karibov, saj ponuja možnost za edinstven pobeg,« je za Forbes povedal Jon Brown, izvršni direktor Virgin Limited Edition.

Otok, ki ga je Branson kupil leta 2007, je le nekaj kilometrov oddaljen od še bolj znanega milijarderjevega otoka Necker, ki ga obožujejo predvsem bogate in znane osebnosti. Na slavnem otoku so se, po poročanju nekaterih medijev, zabavali princesa Diana, pevka Mariah Carey, družina Obama in mnogi drugi.

Foto: Posnetek zaslona/Manofmany
Foto: Posnetek zaslona/Manofmany
Foto: Posnetek zaslona/Manofmany
Foto: Posnetek zaslona/Manofmany
Foto: Posnetek zaslona/Manofmany
Foto: Posnetek zaslona/Manofmany

Več iz rubrike