Čudovite in cenovno ugodne države za potovanje

Potovanje v te države je še posebej prijazno do popotnikovega proračuna.
Fotografija: Talin, Estonija. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Talin, Estonija. Foto: Shutterstock

Potovanja so lahko odličen način za preživljanje prostega časa, odklop od vsakodnevnih obveznosti in širjenje obzorij. Vsaka obiskana destinacija nam namreč nudi vpogled v to, kako živijo ljudje izven našega okolja. Občudujemo lahko naravne lepote države, se seznanimo s kulturo in zgodovino območja ali pa se preprosto prepustimo dogajanju na obljudenih ulicah in izklopimo vsakdanje skrbi.

Potovanja pa niso dostopna vsem v enaki meri. Nekateri jih namreč povezujejo z visokimi izdatki, ki si jih ne morejo privoščiti. Prav zato so spodaj navedene države tiste, ki lahko v takih primerih predstavljajo rešitev. Po njih je namreč možno potovati z relativno nizkimi stroški, hkrati pa gre za destinacije, ki lahko turistu veliko ponudijo. Njihov seznam skupaj s cenami storitev je bil objavljen na spletni strani The Travel.

Maroko

Maroko nudi neverjetne razglede na gore, plaže in puščavo Saharo. Turisti radi obiščejo njegova izjemna zgodovinska mesta. Domačini naj bi bili znani po svoji prijaznosti, medtem ko je hrana okusna in poceni. V navadi je pitje tradicionalnega metinega čaja.

Nočitev v zasebni sobi v hostlu s skupno kopalnico znaša devet do 17 evrov, obrok za dve osebi pa je v nizkocenovni restavraciji možno dobiti že za 13 evrov.

Argentina

Argentina je država, bogata z nacionalnimi parki, med katerimi je tudi Los Glaciares. Ta je znan po ledeniku Perito Moreno. Nacionalni park Ignazu se ponaša z najvišjim slapom na svetu, Talapaya pa je poln dinozavrovih fosilov. Obiskovalci se radi odločijo za opazovanje kitov v Puerto Madrynu. Mendoza je kraj, kjer je možno degustirati odlična vina.

Nočitev v hostlu stane med devet in 13 evrov, za prehrano pa je možno porabiti le 13 evrov na dan.

Turčija. Foto: Shutterstock
Turčija. Foto: Shutterstock

Estonija

Gre za državo ob Baltskem morju, ki je primerna destinacija za popotnike, ki imajo radi manj obljudene poti. Glavno mesto Talin slovi po dobro ohranjenemu srednjeveškemu jedru. Turisti lahko obiščejo številne starodavne gozdove, ki se razprostirajo po državi. Med njimi je eden bolj znanih pragozdni rezervat Järvselja.

V centru Talina je prenočitev v hostlu možna za devet do 17 evrov, približno devet evrov pa stane kosilo v nizkocenovni restavraciji.

Turčija

Turčijo so skozi zgodovino velikokrat prečkali popotniki, trgovci in osvajalci, kar je pustilo pečat na njeni pokrajini in kulturi. Obiskovalci si lahko ogledajo različne starodavne ruševine, poskrbljeno pa je tudi za bolj ležerne popotnike. Ti bodo lahko uživali na eni od številnih sredozemskih plaž ali pa se prepustili čarom nočnega življenja.

Cena nočitve v hostlu znaša približno 10 evrov, obrok hrane pa lahko dobite že za devet do 13 evrov.

Grčija

Grčija je postala v zadnjem času zelo vabljiva za turiste, zaradi česar so se cene na najbolj obljudenih lokacijah povišale. Turisti si bodo nizke cene zagotovili, če jo bodo obiskali izven sezone (torej jeseni, pozimi ali spomladi), pri tem pa se bodo izogibali dragim otokom, kot sta Santorini in Kreta. Otoka Naxos in Paros sta prav tako vredna obiska, veliko pa je za videti in doživeti tudi na celini. Obiskovalci si radi ogledajo Akropolo, plažo Voidokilia in samostan Meteora.

V središču Aten je v hostlu možno prenočiti za 12 do 21 evrov, medtem ko lahko cena obroka v nizkocenovni restavraciji znaša približno 10 evrov.

Več iz rubrike