Luksuzno ekološko letovišče za popoln oddih

Razkošno ekološko letovišče v Kostariki ponuja edinstveno doživetje sredi narave.
Fotografija: Kasaiiya Papagayo. Foto: Posnetek zaslona/Upscale Living
Odpri galerijo
Kasaiiya Papagayo. Foto: Posnetek zaslona/Upscale Living

Kasiiya Papagayo je luksuzni resort v Kostariki, ki obiskovalcem ponuja popolno doživetje v divjini brez negativnega vpliva na okolje in lokalno skupnost. Celotno posestvo poganja sončna energija, osebje pa ponuja samo lokalno ekološko pridelano hrano, navaja spletna stran Upscale Living.

image_alt
Hoteli s petimi zvezdicami za manj kot 35 evrov na noč

Za zasebnost in mir je poskrbljeno

Posestvo se razprostira na 123 hektarjih biotsko raznovrstne pokrajine. Kasaiiya je afriški izraz, ki pomeni »najdi svoj tempo«, s čimer nakazuje, da eko resort temelji na zagotavljanju vsesplošnega dobrega počutja gostov.

Za razliko od klasičnih hotelov v tem letovišču časovni mejniki ne obstajajo. Tako lahko gostje plavajo, dokler želijo, jedo kosilo, kadar jim najbolj ustreza, in spijo tako dolgo, kolikor hočejo. Idealno torej za popoln odklop od vsakodnevnega napornega tempa.

Resort ponuja zasebno plažo, dve restavraciji, knjižnico in veliko različnih dejavnosti. Hotel sprejme le malo gostov, tako da je tudi ob polni zasedenosti poskrbljeno za mir in zasebnost. Razmerje med gosti in osebjem je 2:1 zato je lahko vsak deležen razkošnega razvajanja.

image_alt
Na Hrvaškem začeli graditi mega kampus Rimac

Trenutno je v hotelu Kasiiya Papagayo na voljo sedem ekskluzivnih okolju prijaznih suit. Novembra bodo dodali še dve, navaja Upscale Living.

Suite se razlikujejo glede na velikost in potrebe gostov. Za romantike so na voljo manjše sobe na vrhu hriba, medtem ko so za družine bolj primerne večje, ki so tik ob morju in v središču dogajanja.

Vse suite so minimalistično opremljene z zakonsko posteljo in rustikalno opremljeno kopalnico. Čeprav je celoten kompleks razkošno zasnovan, dajejo sobe občutek popolne odmaknjenosti. Za razliko od luksuznih hotelov v teh sobah ni televizije, hladilnika ali kuhalnika.

Ekološka hrana, masaža in veliko narave

Restavracije ponujajo obroke iz svežih in ekoloških sestavin. Vsa hrana je polnovredna in zdravju prijazna. Jedilnik je zasnovan z mislijo na čim manj odpadkov, hkrati pa imajo gostje na izbiro veliko raznolike hrane.

Poleg kulinaričnega doživetja in številnih dejavnosti v naravi ponuja resort različne tretmaje za dušo, kot so masaže in reiki terapije.

image_alt
Razkošna jahta, ki je na sejmu v Monaku najbolj navdušila

Naravno igrišče na več kot 120 hektarjih ponuja številne pustolovščine. Gostje se lahko odločijo za vodne aktivnosti, kot na primer potapljanje, deskanje na vodi ali vožnja s kajakom.

Ljubitelji živali lahko z naravoslovci sodelujejo v različnih programih za divje živali. Lahko se jim pridružijo na pohodih in skupaj z osebjem skrbijo za živali.

Kasaiiya Papagayo je idealna izbira za vse, ki si želijo napolniti baterije in hkrati poskrbeti za okolje. Cene se razlikujejo glede na letni čas in velikost suite. V novembru je treba za eno nočitev odšteti 500 evrov.

<p>Foto: Posnetek zaslona/Upscale Living</p>

Foto: Posnetek zaslona/Upscale Living

<p>Popoln oddih v ekološkem resortu. Foto: Posnetek zaslona/Upscale Living</p>

Popoln oddih v ekološkem resortu. Foto: Posnetek zaslona/Upscale Living

<p>Spa v divjini. Foto: Posnetek zaslona/Upscale Living</p>

Spa v divjini. Foto: Posnetek zaslona/Upscale Living

Več iz rubrike