Na Hrvaškem začeli graditi mega kampus Rimac

Na Hrvaškem so začeli z gradnjo mega kampusa podjetja Rimac Automobili v vrednosti 200 milijonov evrov.
Fotografija: Kampus Rimac. Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week
Odpri galerijo
Kampus Rimac. Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week

V Kerestincu na Hrvaškem se je začela gradnja kampusa Rimac. Najsodobnejši sedež podjetja Rimac Automobili je zasnovalo hrvaško arhitekturno podjetje 3LHD, izvajalec del pa je hrvaško podjetje Facies, poročajo hrvaški mediji.

image_alt
Električni Yugo, ki bi ga proizvajal Rimac

Urbano močvirje, testna steza in hotel


Kampus se bo raztezal na 200.000 kvadratnih metrih, vključeval pa bo raziskovalni center, testno stezo, muzej, proizvodne prostore, konferenčno dvorano, trgovine z oblačili, športno rekreacijske prostore za zaposlene, nastanitev in celo vrtec.

<p>Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week</p>

Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week


Priprave na 200 milijonov evrov vreden projekt so se začele že leta 2019, projekt naj bi bil končan leta 2023, navaja Croatia Week. »Skoraj pred 10 leti sem v tem podjetju delal samo jaz v garaži, od takrat do danes pa je to zraslo na približno 1000 zaposlenih,« pravi Mate Rimac.

V tem času je podjetje sklenilo in razvilo sodelovanje s Porschejem, Hyuindai Motor Group in drugimi velikimi imeni v avtomobilski industriji, še razlaga Rimac. »Podjetje se je zavezalo k razvoju poslovanja na Hrvaškem. Ponosni smo, da smo tukaj in da bo nova lokacija naš drugi dom,« je navdušeno dodal lastnik kampusa.

image_alt
40-metrski luksuzni katamaran očara na prvi pogled


Nov kompleks bo imel številne edinstvene elemente; med drugim tudi urbano močvirje, travnike ter vrt na strehi. Najbolj edinstvena pa bo njegova nastanitev na kraju samem, menijo poznavalci. Namesto tradicionalne tovarne ter hotela za obiskovalce in zaposlene se je podjetje odločilo za dizajn, ki se bo lepo zlil z naravo, navaja Croatia Week.
image_alt
V polovici izdelkov za ličenje našli nevarne kemikalije

Prihajajo novi modeli Bugattija


V sklopu kompleksa bo na voljo tudi razstavni prostor, ki bo potencialnim strankam omogočil predogled avtomobilov. Med ogledom celotnega kampusa bodo lahko obiskovalci videli tudi, kako poteka sestavljanje avtomobilov.

Večnamenski in prilagodljivi prostori bodo zagotovo dodana vrednost v celotnem kampusu. Gre za enega največjih gradbenih in finančnih projektov na Hrvaškem. Kampus Rimac je ena največjih tovrstnih zgradb v celotni Evropi, ne le v avtomobilski industriji, razlagajo poznavalci.

image_alt
Prihaja svetovna energetska kriza, Evropa v slabem položaju

Zemljišče je za namene gradnje kampusa za 69 let najela mestna uprava Sveta Nedelja. V skladu s pogodbo je investitor dolžan kampus zgraditi v treh letih od začetka gradnje, poročajo hrvaški mediji. Rimac je že napovedal, da bo kampus svoja vrata odprl leta 2023, med drugim pa naj bi tam razvijali tudi nove modele Bugattija. 

image_alt
Dinastija Rothschild: najbogatejša družina na svetu

Več iz rubrike