Z najbolj razkošnimi križarkami okoli sveta

Luksuzne križarke omogočajo raziskovanje sveta na drugačen način. Katere so najbolj razkošne med njimi, ki ponujajo neomejeno razvajanje?
Fotografija: Foto: posnetek zaslona/Luxury Hotel
Odpri galerijo
Foto: posnetek zaslona/Luxury Hotel

Včasih so križarjenja veljala za cenovno zelo nedostopno obliko preživljanja počitnic, danes pa je drugače. Tudi z najbolj razkošnimi križarkami je možno potovati po ugodnih cenah. Te ponujajo krajše luksuzne izlete ali pa večmesečna potovanja.

image_alt
Štiridnevno križarjenje za 120 evrov

V vsakem primeru je poskrbljeno za ekstra razvajanje potnikov, ne glede na to, ali ti potujejo sami ali pa z otroki. Spletna stran Luxury Hotel navaja nekaj najbolj razkošnih križark, ki ponujajo veliko več kot hoteli s petimi zvezdicami.

Aphrodite Cruise

S to križarko lahko odkrivate lepote Vietnama. Razkošno opremljene suite z lastno kopalnico, klimatsko napravo in mini barom ponujajo čudovit pogled na morje. Potniki se lahko dodano razvajajo s spa ponudbo in vrhunsko vietnamsko kulinariko. Cena bivanja na tej križarski s petimi zvezdicami je 390 evrov na noč.

image_alt
Čudovite in cenovno ugodne države za potovanje

Regent Seven Seas

Potovanje z razkošno križarko spada v višji cenovni razred. Ladja pluje na vseh sedem celin, zato si lahko dopustniki izberejo bodisi razkošne grške počitnice ali pa luksuzno pustolovščino na Aljaski.

Križarka ponuja razkošno opremljene suite z lastnim balkonom. Nekatere vključujejo tudi zasebnega služabnika. Z vrhunsko kulinariko je poskrbljeno tudi za najbolj petične gurmane. Cena za osemdnevno križarjenje po Karibskih otokih je 4500 evrov.

Oceania Cruises

Na eni izmed najbolj luksuznih križark lahko preživite ekstra razkošne počitnice. Pluje po vsem svetu, obišče pa najbolj atraktivne destinacije, kot je francoska riviera ali pa tropski Karibi.

Foto: posnetek zaslona/Luxury Hotel
Foto: posnetek zaslona/Luxury Hotel

Na krovu se lahko potniki čez dan zabavajo na kuharskem in likovnem tečaju ali pa v zdravilišču, zvečer pa jih čaka gurmanska večerja z degustacijo martinija.

Križarka ponuja tako krajše, 10-dnevne izlete, kot tudi daljša križarjenja. Cena za 190-dnevno križarjenje je 38.000 evrov.

MS Europa 2

MS Europa 2 je luksuzna ladja, ki sprejme do 500 potnikov in potuje po vsem svetu; od Južne Afrike do Japonske. Za razliko od ostalih razkošnih križark ponuja ta možnost sproščenega potovanja.

Foto: posnetek zaslona/Luxury Hotel
Foto: posnetek zaslona/Luxury Hotel

To pomeni, da ni pravil glede oblačenja pa tudi urnik obrokov ni striktno določen. Kulinarično razvajanje ponuja sedem restavracij, ki se razlikujejo po tematiki, raznolike vrste pijač pa ponuja šest barov.

Za športne navdušence sta na voljo polno opremljena telovadnica in bazen, spa in savna pa poskrbita za sprostitev po aktivnostih. Zvečer čaka goste zabava z določenim programom, poskrbljeno pa je tudi za otroško animacijo. Za 14-dnevno križarjenje od Mauricija do Mumbaja boste odšteli 7.500 evrov.

Crystal Cruises

Družba Crystal Cruises ponuja luksuzna potovanja po vsem svetu, najbolj priljubljene destinacije pa so Avstralija, Mehika in Nova Zelandija. Potniki lahko izbirajo med tremi linijami križarjenj; Ocean, River in Expedition.

Slednja je najbolj priljubljena, saj potuje do najbolj oddaljenih krajev na svetu. Vse tri ponujajo poleg razkošnih apartmajev z osebnim služabnikom tudi veliko izbiro vrhunskih vin in kav ter pravo kulinarično doživetje. Za 10-dnevno križarjenje od Barcelone do Aten je treba odšteti 3000 evrov.

image_alt
Razkošna superjahta za novodobni svet

Seabourn Cruise

Seabourn Cruise je vrhunska križarka, ki pluje po vsem svetu; od toplih destinacij, kot so Karibi in Azija, do mrzle Aljaske in Antarktike. Ta sodobna križarka sprejme do 600 gostov, kar pomeni več intime in večjo ustrežljivost osebja. K razkošno opremljenim sobam spadajo velike moderne kopalnice in osebni bar, napolnjen z brezplačnimi pijačami.

Gostje se lahko na krovu zabavajo v velikem slogu. Igrišče za golf, veliki bazeni, igralnice in prostor z živo glasbo poskrbijo, da obiskovalcem ni nikoli dolgčas. Po sproščanju v zdravilišču čakajo goste gurmanska kulinarična doživetja. Večina restavracij na krovu ponuja menije z obroki po receptih z Michelinovo zvezdico nagrajenega vrhunskega kuharja Thomasa Kellerja.

Več iz rubrike