V Rovinju prvi kamp z edinstvenimi luksuznimi hišami

Letošnji obiskovalci Rovinja bodo lahko izkusili koncept edinstvene turistične namestitve, ki se ponaša z unikatnimi luksuznimi hišami.
Fotografija: Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week
Odpri galerijo
Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week

Intimno bivanje v naravi v udobju lastnega doma je vse bolj zaželena vrsta dopusta, raziskave pa kažejo, da se bo trend vračanja v naravo nadaljeval. Negativni učinki pandemije covida-19 niso veliko vplivali na kampe, temveč so pripomogli k večji okoljski ozaveščenosti turistov.

image_alt
Se izplača oddajati apartma na Hrvaškem?

Skriti kotiček v osrčju Rovinja

Hrvaška je v koraku s trendi v turizmu, kar bodo letos lahko izkusili obiskovalci Porton Nature Hideouts v Rovinju - novega in edinstvenega hrvaškega koncepta turistične namestitve. Luksuzne hiške se nahajajo v kampu Porton s pogledom na središče mesta, ki je oddaljeno le 15 min hoje. Počitniške hišice Porton so zasnovane na Hrvaškem in se prilagajajo svojemu naravnemu okolju, ne da bi ga motile. Večinoma so bile zgrajene iz trajnostnih materialov in opremljene s hrvaškimi izdelki, navaja Croatia Week.

»To je prvi kamp, ki ima svoje unikatne in modularno oblikovane hiške. Odpiramo vrata v skriti kotiček narave v osrčju Rovinja in ponujamo novo vrsto kampov, izdelanih na Hrvaškem,« je povedal Zvonimir Tudorović, generalni direktor podjetja Effectus Consulting, ki je odgovoren za upravljanje kampa.

image_alt
Kaj se dogaja z morjem na Kvarnerju?

Poskrbljeno tudi za hišne ljubljenčke

Edinstvenost počitniških hišic Porton je modularnost, kar pomeni, da je njihovo postavitev mogoče urediti na neskončno načinov, ki ustrezajo terenu in številu gostov. Površine hišic presegajo standardno turistično ponudbo na Hrvaškem, saj ena nastanitvena enota zaseda dve standardni parceli, vseh 27 hišic pa ima trenutno zasebni bazen, naravno senco in pogled na morje.

»Arhitekturna zasnova izhaja iz ribiške tradicije v Rovinju in umirjenih čolnov na sidrišču v njihovi neposredni bližini,« je povedala Margita Grubiša iz arhitekturnega studia SKROZ in dodala, da je bil njihov namen ponoviti izkušnjo čolnarjenja. »Praktično vsak položaj je zahteval drugačno postavitev, zaradi česar je vsaka enota s kombinacijo dveh modulov in teras edinstvena.« Terase so nepravilnih oblik, velike od 30 do 55 m2. Naravno senco pa dajejo tudi okoliška drevesa, vgrajena v terase.

image_alt
Kdaj bo Pelješki most končno odprt?

Počitniške hiše Porton so popolnoma opremljene, posteljnina je iz naravnih tkanin, v ceno pa so vključeni tudi ekološki toaletni izdelki in brisače. V hišah so na voljo posode in hrana za hišne ljubljenčke ter postelje zanje. V kampu je tudi restavracija Natura z mediteransko in hrvaško kuhinjo, ki je izhodišče za raziskovanje gastronomske ponudbe v Istri in na Hrvaškem.

Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week
Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week
Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week
Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week
Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week
Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week
Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week
Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week

Več iz rubrike