Superjahta po navdihu Lamborghinija

Koncept superjahte je zasnovan aerodinamično kot superavtomobil.
Fotografija: Koncept nove superjahte, ki so jo predstavili pri Naval Yachts. Foto: Naval Yachts
Odpri galerijo
Koncept nove superjahte, ki so jo predstavili pri Naval Yachts. Foto: Naval Yachts

Ustvarjalci luksuznih jaht večkrat dobijo navdih pri superšportnih avtomobilih. Tako je bilo tudi z osupljivim konceptom superjahte LXT88, ki je bila ustvarjena po navdihu Lamborginija. Tovrstna stvaritev je dosedanji rang jaht popeljala na povsem novo raven in še bolj zbližala ta dva različna svetova. Koncept, ki ga je za obstoječo stranko naredila notranja oblikovalska ekipa Naval Yachts, združuje visokozmogljivo križarjenje s drznim dizajnom.

image_alt
Jahtni mogotec Denis Suka je predstavil koncept nove superjahte

V turškem podjetju Naval Yachts so navdih za koncept superjahte LXT88, dobili pri aerodinamiki Lamborghinija, ki velja za enega najhitrejših avtomobilov. Rastoče turško podjetje je svojo pot sicer začelo leta 2008 kot oblikovalski studio, dve leti pozneje so odprli ladjedelnico v Antaliji.

Koncept superjahte je zasnovan aerodinamično kot superavtomobil

»Od Lamborghinija smo vzeli nekaj dodatkov,« je za Robb Report povedal solastnik Naval Yachts, Barış Dinc. »Z našim inovativnim dizajnom in modeli, ki so v koraku s sodobnim svetom, še naprej zagotavljamo, da lahko naše stranke dosežejo obzorja o katerih sanjajo na najbolj udoben in varen način,« sporočajo iz podjetja.

Ena od večjih dodanih vrednosti superjahte je tudi jacuzzi. Foto: Naval Yachts
Ena od večjih dodanih vrednosti superjahte je tudi jacuzzi. Foto: Naval Yachts

Konceptna superjahta LXT88 meri v dolžino 27 metrov. Osredotočenost pri njenem dizajnu je na aerodinamiki in hitrosti. Za razliko od večine superjaht, ki so na zunanji strani zaključene v nežnih barvah, ima LXT88 eleganten trup, pobarvan v oranžno, ki je ena izmed najbolj priljubljenih barv med Lamborghiniji. Poleg tega ima čez trup črne karbonske poudarke. Zasnova jahte vključuje tudi elegantno nadgradnjo, ki zmanjša aerodinamični upor in poveča zmogljivost.

Jahta z odličnimi možnostmi za sprostitev

Ena od večjih dodanih vrednosti koncepta superjahte LXT88 je jacuzzi na sprednji strani, ki bo gostom omogočil, da se sprostijo, medtem ko uživajo v razgledih po adrenalinski izkušnji križarjenja z veliko hitrostjo.

image_alt
Luksuzna jahta Cristiana Ronalda

Čeprav oblikovne upodobitve notranjosti plovila še niso bile razkrite, v turškem podjetju pravijo, da bo LXT88 gostom ponudila namestitev v treh kabinah z dodatnimi bivalnimi prostori za dva člana posadke. Plovilo bo imelo tudi glavni salon in jedilnico. LXT88 bo izdelana iz aluminija, da bo čim lažja, poganjal jo bo par motorjev V-12. Podrobnosti o notranjosti bodo kmalu na voljo.

Superjahta LXT88 pa ni edina, kjer so za navdih vzeli superavtomobil Lamborgini. Potem ko je bil izdan koncept za to superjahto, je Tecnomar lansiral še eno superjahto, navdihnjeno z njegovimi linijami. Poleg omenjenega sta tudi Lazzarini in Rossinavi izdelala jahte, ki se zgledujejo po Ferrariju oziroma Bugattiju.

image_alt
110-metrska luksuzna jahta, ki je bila navdih pojava črne luknje

Foto: Naval Yachts
Foto: Naval Yachts
Foto: Naval Yachts
Foto: Naval Yachts
Foto: Naval Yachts
Foto: Naval Yachts

Več iz rubrike