Jahtni mogotec Denis Suka je predstavil koncept nove superjahte

Nova 77,7-metrska superjahta z bazenom in akvarijem.
Fotografija: Prestižna jahta Mogul 777. Foto: Foto: Osebni arhiv The Yacht Mogul.
Odpri galerijo
Prestižna jahta Mogul 777. Foto: Foto: Osebni arhiv The Yacht Mogul.

Elegantna jahta z imenom Mogul 777, je nova zamisel znanega spletnega vplivneža. Norvež Denis Suka, ki mu pravijo tudi jahtni mogotec, je leta 2020 razkril svoj prvi koncept superjahte. Kasneje je razkril še eno plovilo, ki je narejeno za udobje in prestižno razvajanje.

image_alt
Flying Fox največja in najdražja jahta na voljo za najem

Mogul 777 ima po mnenju zvezdnika vse, kar si kupec želi

Za nov dizajn koncepta jahte, je Suka sicer združil moči z Ucal Abbasli Design. Sukina najnovejša stvaritev Mogul 777, ni le velika, v dolžino namreč meri 77,7 metrov, temveč je tudi lepa. Ima jekleni trup in aluminijasto nadgradnjo. Plovilo polno elegantnih, športnih linij, z vpadljivimi trikotnimi okni vzdolž trupa. Na krovu ima vrsto razkošnih funkcij.

Glavni krov Mogula 777, izstopa z akvarijem. Foto: Osebni arhiv The Yacht Mogul.
Glavni krov Mogula 777, izstopa z akvarijem. Foto: Osebni arhiv The Yacht Mogul.

Suka je za Robb Report povedal, da z ekipo verjamejo, da so pri projektu ponudili vse in da si kupec ne bi mogel želeti še česa dodatnega. Notranjost jahte je sicer mogoče prilagoditi željam novega lastnika. Jahta ponuja prostor za do 18 gostov, ki imajo na voljo devet kabin ter glavni apartma, ki je opremljen s prostorno palubo.

Najboljši del jahte je prostor zasnovan za druženje

Suka pravi, da ima jahta tudi veliko območje za zabavo na prostem, ki se nahaja na zadnji strani palube. To naj bi bil najboljši del jahte Mogul 777, ki je namenjen za druženje. Ima osrednji del, obdan z ukrivljenimi bivalnimi prostori, veliko ležalnikov in blazin za sončenje. Na palubi je tudi velik bazen s čudovitim razgledom.

image_alt
Nova jahta ruskega milijarderja za pol milijarde dolarjev

Za mehkejši prehod med notranjim in zunanjim prostorom je klub opremljen z velikimi steklenimi odprtinami na treh straneh in zložljivimi terasami. Za piko na i pa je na strehi jahte še sončna terasa, ki je opremljena z jacuzzijem in obkrožena z mnogimi ležalniki.

Glavna paluba izstopa z akvarijem

Glavna paluba je opremljena z akvarijem, ki bo gotovo izstopal. Akvarij je med dvema kavčema v obliki črke L. Ima stekleno dno, ki je zasnovano tako, da ne prikazuje le barvitega morskega življenja v notranjosti, temveč tudi klub na plaži spodaj. Akvarij tako rekoč lebdi neposredno nad bazenom, s slapom, ki navidezno povezuje oba.

image_alt
Svetovni milijarderji: Kje živijo in za kaj trošijo denar?

Suka ima glede zmogljivosti posebna pričakovanja in sicer, da bo Mogul 777 dosegel 17 vozlov pri polnem nagibu. Toda to so že tehnične podrobnosti, ki pa verjetno ne bodo tako zanimive večini nadebudnih zabavljačev, ki bodo uživali na jahti.

Več iz rubrike