110-metrska luksuzna jahta, ki je bila navdih pojava črne luknje

Indijski studio Bhushan Powar je predstavil koncept 110-metrske superjahte Zion, ki ima poleg heliporta in telovadnice tudi ogromno stekleno razgledno točko.
Fotografija: Foto: Bhushan Powar Design
Odpri galerijo
Foto: Bhushan Powar Design

Indijski studio Bhushan Powar Design je predstavil koncept 110-metrske superjahte z imenom Zion, ki ima značilno obliko velikega očesa. Novi dizajn jahte naj bi bil navdih iz narave, natančneje črne luknje. 

image_alt
Flying Fox največja in najdražja jahta na voljo za najem

Bhushan Powar Designs je studio za oblikovanje jaht, ki je specializirano za zunanje oblikovanje jaht, oblikovanje izdelkov in arhitekturo. Ustanovljeno je bilo v začetku leta 2019. Njihov sedež se nahaja v Goi v Indiji in so eno izmed prvih studiev za oblikovanje luksuznih jaht v državi.

Jahta, ki pritegne poglede s svojo sodobno eleganco

Superjahta Zion je polna elegantnih tekočih linij, ki ustvarjajo značilno silhueto, ki bo nedvomno izstopala na odprtem morju. Ustanovitelj in kreativni direktor Bhushan Powar je glede luksuzne jahte dejal: »Naš koncept Zion pritegne poglede s svojo sodobno eleganco in lastnika preseneti s skrivnostmi globine«.

Foto: Bhushan Powar Design
Foto: Bhushan Powar Design

Superjahta ima veliko inovativnih funkcij. Ena izmed njenih posebnih značilnosti je ogromna steklena razgledna točka, ki sega iz sredine. Edinstvena sferična značilnost naj spominjala na črno luknjo, ki deluje kot nekakšen observatorij ter gostom omogoča neprekinjen 360-stopinjski pogled. Spominja na simbol vsevidnega očesa (Sauronovo oko).

image_alt
Spoznajte jahto, ki lahko križari po morju in leti po nebu

Poleg telovadnice in heliporta tudi obilo priložnosti za užitek

Zgornja paluba je opremljena s 12-metrskim heliportom. Na glavni palubi se nahaja tudi velika odprta jedilnica na prostem in krasen bazen s steklenim dnom kjer lahko uživajo gostje. Spodnja paluba se ponaša s klubom na plaži ter telovadnico, odprtim vrtom ter veliko garažo za vodne skuterje in ostale vodne igrače. Luksuzna jahta ponuja veliko razgledov, ki se jih lahko izkoristi v vseh vremenskih razmerah, navaja Robb Report.

image_alt
Svetovni milijarderji: Kje živijo in za kaj trošijo denar?

Kar se tiče namestitev na jahti, je Zion opremljen z 10 prostornimi kabinami, ki lahko sprejmejo 20 gostov, imajo pa tudi kabine za člane posadke. Luksuzna suita, ki se nahaja na glavni palubi, ima na obeh straneh športna zložljiva balkona. Tako kot terase v klubu na plaži, se lahko te električno upravljane ploščadi v trenutku zložijo in tako ustvarijo več prostora na krovu za sončenje in podobne radosti, ki se privoščijo na morju.

Jahta ponuja obilo možnosti za užitek. Foto: Bhushan Powar Design
Jahta ponuja obilo možnosti za užitek. Foto: Bhushan Powar Design

Na jahti se nahajajo tudi bazen, heliport in prostor za vrt. Foto: Bhushan Powar Design
Na jahti se nahajajo tudi bazen, heliport in prostor za vrt. Foto: Bhushan Powar Design

Prednji pogled jahte. Foto: Bhushan Powar Design
Prednji pogled jahte. Foto: Bhushan Powar Design

Več iz rubrike