Luksuzna jahta Cristiana Ronalda

Nogometni zvezdnik ima med drugim osupljivo zbirko ur, luksuznih avtomobilov in tudi superjahto za katero je odštel 7 milijonov dolarjev.
Fotografija: Christiano Ronaldo je znan po svojem razkošnem življenjskem slogu. Foto: Posnetek zaslona/Insider
Odpri galerijo
Christiano Ronaldo je znan po svojem razkošnem življenjskem slogu. Foto: Posnetek zaslona/Insider

Cristiano Ronaldo je eden najuspešnejših igralcev v nogometu. Igralčeve pogodbe in poslovne naložbe so mu prinesle okrog 500 milijonov dolarjev neto vrednosti, s čimer je postal eden najbolje plačanih športnikov na svetu.

image_alt
110-metrska luksuzna jahta, ki je bila navdih pojava črne luknje

Nogometni zvezdnik, ki je znan po svojem slogu in karizmi, živi luksuzno življenje, ki si ga lahko privošči le malokdo. Med drugim ima osupljivo zbirko ur, dolgo floto elegantnih avtomobilov in tudi superjahto.

Nogometaš je za svojo superjahto odštel visok znesek

Pred nakupom jahte je zvezdnik imel v najemu čarter jahte z imenom Africa I. Po poročanju Insiderja je najem jahte znašal 239.500 dolarjev na teden, zato se je nogometni zvezdnik odločil, da bo kupil svojo. Superjahta, za katero je odštel 7 milijonov dolarjev, se ponaša z razkošnimi možnostmi bivanja.

Jahta imenovana Azimut-Grande 27. Foto: Azimut yachts
Jahta imenovana Azimut-Grande 27. Foto: Azimut yachts

Jahta, imenovana Azimut-Grande 27, ponuja dinamično stabilnost s svojo strukturo iz ogljikovih vlaken, ki zmanjša težo in poveča površino. Zasnovali so jo Achille Salvagni Architects, oblikovalec superjaht Stefano Righini pa je dokončal zunanjost. Skupna dolžina jahte je 26,78 metra, širina pa 6,59 metra, poroča Azimut Yachts.

Razkošno opremljena jahta z najvišjimi navtičnimi standardi

Notranjost jahte je prostorno opremljena in udobna. Jahta ima pet spalnic in šest kopalnic. Poleg tega ima dve dnevni sobi z jedilno mizo v sosednjem odprtem prostoru. Kuhinja je založena s sodobnimi aparati za pripravo obrokov. Na krovu je odprt bar z dvema dnevnima prostoroma, kjer se lahko sonči ob sončni svetlobi.

image_alt
Flying Fox največja in najdražja jahta na voljo za najem

Azimut-Grande 27 je bila izdelana ob upoštevanju najvišjih navtičnih standardov. Cristiano Ronaldo je po nakupu svoje superjahte svojo jahto preizkusil leta 2020, ko  je svoje dekle in družino odpeljal na plovbo do Tirenske obale.

Notranjost razkošne jahte. Foto: Azimut yachts
Notranjost razkošne jahte. Foto: Azimut yachts

Zvezdnik superjahto večkrat objavi na socialnih omrežjih

Nogometni zvezdnik se s svojo jahto večkrat pohvali tudi tudi na Instagramu, kjer redno objavlja in kaže utrinke iz svojega luksuznega življenja svojim več kot 400 milijonom sledilcev. Poleti si privošči več plovbe z jahto, ker si vzame nekaj prostega časa od igranja na nogometnem igrišču. Svoje življenje tudi sicer živi v luksuzu, razkošju in življenjskem slogu športnika, v karienem smislu pa nadaljuje pogodbo z nogometnim klubom Juventus, ki se bo končala leta 2022.

image_alt
Slavni bogataši, ki imajo v lasti zasebne otoke

Foto: Azimut yachts
Foto: Azimut yachts
Foto: Azimut yachts
Foto: Azimut yachts
Foto: Azimut yachts
Foto: Azimut yachts
Foto: Azimut yachts
Foto: Azimut yachts

Več iz rubrike