Slavni bogataši, ki imajo v lasti zasebne otoke

To so slavni in bogati, ki imajo povrh vsega v lasti še svoje zasebne otoke.
Fotografija: Igralec Mel Gibson, Venice Film Festival in Venice, Italija September 4, 2016. Foto: Alessandro Bianchi/Reuters
Odpri galerijo
Igralec Mel Gibson, Venice Film Festival in Venice, Italija September 4, 2016. Foto: Alessandro Bianchi/Reuters

Ko pomislimo na premožne zvezdnike, nam hitro pride na misel tudi njihovo razkošno življenje. Ni novost, da imajo športne avtomobile, jahte, graščine in podobne luksuzne dobrine, toda nekateri izmed njih so kupili tudi svoj otok. Po navajanju The Richest vam v nadaljevanju predstavljamo bogataše, ki si lastijo svoje otoke.

Mel Gibson

Nadarjeni Mel Gibson ima v lasti vulkanski otok Mago, ki je eden največjih v južnem Pacifiku in se ponaša z več kot 5000 hektarji. The Guardian poroča, da se Gibson rad umakne v svoje rajsko skrivališče in tam živi preprosto življenje, pri čemer se ukvarja z živinorejo. Z vlado naj bi govoril tudi o tem, da lahko njegov zasebni otok uporabljajo tudi druge kmetijske iniciative. 

image_alt
Najbogatejši igralci, ki so igrali v filmih Harry Potter

George Clooney

Igralec, ki je poznan po Oceanovih enajst, in njegova žena AMal naj bi leta 2014 kupila zasebni otok, ki se nahaja v kraju Sonning Eye blizu Londona. Območje je opremljeno tudi z veliko gruzijsko graščino iz 17. stoletja, ki jo je Clooney preuredil, da bi ustrezala njegovemu razkošnemu okusu. Dvorec ima 10 spalnic, telovadnico, notranji bazen, domači kino in zasebno čolnarno. 

George Clooney z ženo Amal Clooney na filmskem festivalu v Londonu. Oktober 2021. Foto: Henry Nicholls/Reuters
George Clooney z ženo Amal Clooney na filmskem festivalu v Londonu. Oktober 2021. Foto: Henry Nicholls/Reuters

David Copperfield

Na seznamu premožnih s svojim otokom je tudi znani ameriški čarovnik David Cooperfield, ki je s svojim delom dosegel izjemen uspeh. Leta 2006 je porabil del svojega premoženja za nakup očarljivega otoka Musha Cay na južnih Bahamih. Čarobni otok je opremljen z gledališčem na prostem, zasebnim gliserjem in vsem ostalim, kar je potrebno za popolno sprostitev.

Ricky Martin

Če kdo zna uživati na rajskem otoku, je to prav gotovo šarmantni Ricky Martin. Ricky si je z nakupom rajskega otoka uresničil svojo otroško željo. Rajski otok, na katerem se zabava, se nahaja v Braziliji ob obali Ria De Janeira. 

Ricky Martin V Muzeju sodobne umetnosti, New York City, New York, U.S., December 14, 2021. Foto: Jeenah Moon/Reuters
Ricky Martin V Muzeju sodobne umetnosti, New York City, New York, U.S., December 14, 2021. Foto: Jeenah Moon/Reuters

Eddie Murphy

Lastnik otoka je tudi vsestranski komik Eddie Murphy, znan po nizu svojih smešnih komedij. Ko se skrije pred očmi javnosti, se odpravi na svoj zasebni otok Rooster Cay, ki ga je kupil na Bahamih leta 2007. Pet minut stran od otoka se nahaja glavno mesto Bahamov - Nassaua.

Steven Spielberg

Multimiljarder Spielberg ima dovolj premoženja, da bi si lahko lastil celo verigo otokov. »Skromno« pa se je zadovoljil z dvema ob obali portugalske Madeire. Otoka se nahajata v vulkanski regiji in naj bi bila nenaseljena. 

Steven Spielberg na premieri dokumentarnega filma Spielberg v Los Angelesu, California, U.S., September 26, 2017. Foto: Mario Anzuoni/Reuters
Steven Spielberg na premieri dokumentarnega filma Spielberg v Los Angelesu, California, U.S., September 26, 2017. Foto: Mario Anzuoni/Reuters

Tyler Perry

Eden izmed najbolj poznanih hollywoodskih igralcev, Tyler Perry, ki je bil s strani Forbes leta 2011 označen za najbolje plačanega igralca v zabavni industriji, je del svojega zaslužka namenil za nakup zasebnega otoka White Bay Cay na Bahamih, ki obsega 25 hektarjev. Poleg tega je kupil tudi bližnji otok, ki ima sedem hektarjev, in na njem postavil velik dvorec skupaj z nekaj vilami za goste.

Johhy Deep

Zadnji na tokratnem seznamu, ki se ponaša s svojim otokom, je »pirat s Karibov« z neto vrednostjo približno 134 milijonov evrov. Deepa na otok, ki se nahaja v okrožju Exuma na Bahamih, vežejo romantični spomini, saj sta z njegovo tedanjo ženo leta 2015 tam praznovala poroko. 

image_alt
Svetovni bogataši, ki niso nikoli dokončali študija

Več iz rubrike