Najbogatejši igralci, ki so igrali v filmih Harry Potter

Kolikšno je premoženje igralcev iz filmov Harry Potter?
Fotografija: Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Daniel Radcliffe, Emma Watson, J. K. Rowling, Rupert Grint in Timothy Spallna na premieri filma Harry Potter in Svetinje smrti v Londonu leta 2010 Foto: Ian West/Reuters
Odpri galerijo
Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Daniel Radcliffe, Emma Watson, J. K. Rowling, Rupert Grint in Timothy Spallna na premieri filma Harry Potter in Svetinje smrti v Londonu leta 2010 Foto: Ian West/Reuters

Minilo je že 20 let, odkar smo v filmih Harryja Potterja nazadnje videli najstnike, ki so se izkazali v čarovnijah in vragolijah. Filmi, posneti po romanih avtorice J.K. Rowling, so postale globalna franšiza, ki je, kot navaja Forbes, od začetka leta 2001 zaslužila 6,6 milijarde evrov. Kolikšno pa je zdajšnje premoženje igralcev in kateri je najbogatejši po navedbah spletne strani Luxury Launches?

Tom Felton – 18 milijonov evrov

Felton se je pojavil v številnih projektih, kot so The Disappeared (2008), Rise of the Planet of the Apes (2011) in the Flash (2014). Od leta 2010 se je ukvarjal tudi z glasbo in izdal prvenec z naslovom YooHoo. Svoje bogastvo rad porablja za nakup športnih avtomobilov. 

image_alt
Največje in najdražje bivališče na svetu na dražbi

Emma Thompson – 36 milijonov evrov

Veteranska igralka Emma Thompson je v filmih igrala nešteto nepozabnih likov. V filmih o Harryju Potterju je nastopila kot Cruella in profesorica Sybill Trelawney. Z družino je več let živela v elitnem londonskem predelu West Hampstead, kot poroča Metro Uk, pa so se po letu 2020 preselili v zasebno vilo v Benetkah. 

Actor Emma Thompson arrives at the Earthshot awards ceremony in London, Britain October 17, 2021. Foto: REUTERS/Henry Nicholls
Actor Emma Thompson arrives at the Earthshot awards ceremony in London, Britain October 17, 2021. Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Gary Oldman – 36 milijonov evrov

Po poročanju Insiderja znaša neto vrednost Garyja Oldmana 36 milijonov evrov. Svojega prvega oskarja je dobil za vlogo Winstona Churchilla v filmu Najtemnejša ura. Na račun njegovih filmov je bilo po vsem svetu zasluženih približno 10 milijard evrov, kar pomeni, da je Oldman danes eden izmed najbolj donosnih igralcev.

Rupert Grint – 44 milijonov evrov

Britanski igralec je bil po poročanju Edinburgh Live plačan več kot 26 milijonov evrov za Deathly Hallows. Poleg tega, da je igralec, služi 33-letnik tudi z modrim vlaganjem v nepremičnine. Z nakupom in prodajo je požel še dodatne milijone.

image_alt
Od skromnih začetkov do 1,7 milijarde evrov vrednega podjetja

Ralph Fiennes – 44 milijonov evrov

Ralph Fiennes je britanska filmska legenda, ki je na odru in platnu odigral na desetine vlog. Med drugim je igral ikoničnega zlobneža Lorda Voldemorta. Znan je tudi po svoji vlogi v seriji filmov o Jamesu Bondu.

Kenneth Branagh – 53 milijonov evrov

Petkratna nominiranka za oskarja se je v filmu Harry Potter in skrivna soba pojavila kot Gilderoy Lockhart. Režirala je tudi Marvelov Thor (2011), Disneyjevo pepelko (2015) in Umor v Orient Expresu (2017).

Helena Bonham Carter – 53 milijonov evrov

Carterjevi so filmi prinesli milijone evrov zaslužka. Znana je po Oceanovih 8, Kraljevem govoru ter Charlieju in tovarni čokolade.

Emma Watson – 75 milijonov evrov

Po poročanju Hollywood Reporterja je Emma Watson veliko denarja prislužila zgolj v osmih filmov o Harryju Potterju. Nastopila pa je tudi v vlogi Belle v Disneyjevi Lepotici in zveri ter kot model za luksuzne znamke, kot so Calvin Klein, Dolce in Gabbana ter Burberry. 

Actor Emma Watson arrives at the Earthshot awards ceremony in London, Britain October 17, 2021. Foto: REUTERS/Henry Nicholls
Actor Emma Watson arrives at the Earthshot awards ceremony in London, Britain October 17, 2021. Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Robert Pattinson – 89 milijonov evrov

Verjetno je prav igranje Suhega Cedrica Diggoryja v Harry Potterju Pattinsonu pomagalo dobiti vlogo Edwarda Cullena v priljubljeni sagi Somrak. Poleg različnih vlog, ki jih je igral - med drugim tudi v Batmanu - je bil zvezdnik tudi obraz za Dior Homme.

image_alt
Svetovni milijarderji: Kje živijo in za kaj trošijo denar?

Daniel Radcliffe – 97 milijonov evrov

Radcliffe je z vlogo Harryja Potterja kot glavni lik zaslužil veliko denarja; največ izmed vseh igralcev. Svojega denarja naj po njegovih besedah ne bi zapravljal na veliko, si je pa z njim med drugim kupil elegantno stanovanje v New Yorku.

J.K. Rowling – približno milijardo evrov

Poleg igralcev pa ne smemo pozabiti omeniti avtorice knjig o Harryju Potterju, ki s svojo neto vrednostjo milijarde evrov zaseda prvo mesto na seznamu. Njene knjige so prodane v več kot 500 milijonih izvodov po vsem svetu. Prav tako je ena izmed najbolje plačanih avtoric na svetu in tudi temu lahko - tako kot rdeči niti njenega dela - rečemo magija. 

image_alt
Svetovni bogataši, ki niso nikoli dokončali študija

Več iz rubrike