Slovenski dedek postal zvezda v Nemčiji

Slovencu Alojzu Abramu, ki živi v Nemčiji, je uspelo postati modna ikona v Nemčiji.
Fotografija: FOTO: Zajem zaslona/Instagram
Odpri galerijo
FOTO: Zajem zaslona/Instagram

Na Instagramu 75-letniku sledi okoli milijon oboževalcev, ki redno spremljajo njegove podvige v ulični modi, h kateri ga je spodbudil vnuk Jannik Diefenbach.

Mnogi so ga že označili za najbolj modnega dedka na internetu. Na fotografijah navdušuje z zadnjimi modnimi kosi, od volnenih puloverjev do najnovejših športnih copatov. Vse to pa mu je uspelo s pomočjo vnuka, poroča južnoafriški portal News24.

FOTO: Zajem zaslona/Instagram
FOTO: Zajem zaslona/Instagram
Diefenbach je pojasnil, da je imel njegov dedek vedno dober okus za modo. »Dedek je bil rojen in je odraščal v Sloveniji in že v najstniških letih je imel okus za modo. Vsaj tako mi pravi,« je dejal.

Upokojeni steklar se je podal v ulično modo leta 2016, ko ga je vnuk prosil, naj poskusi nekaj njegovih oblek. Videz mu je pristajal in Diefenbach se je odločil, da bo fotografije objavil na Instagramu. Te so nemudoma postale hit, objave pa so delile tudi blagovne znamke.

Sprva Abram ni točno vedel, kaj se dogaja, saj mu družbena omrežja niso bila blizu, kasneje pa so ga začeli ljudje prepoznavati tudi na ulici, je pojasnil vnuk. »Takrat se je zavedel, da je bil neke vrste spletna senzacija,« je dodal.

Zaradi spletne slave pa je Abramu uspelo ustvariti tudi svojo modno linijo Approved by Gramps.

​​
Po pregledu profila Jaadiee na Instagramu je hitro jasno, kako mu je uspelo postati hit. Dedek namreč v modi, ki je namenjena predvsem mlajšim, prevzame določene poze, je pogosto nasmejan in dobre volje, obenem pa skuša kopirati tudi videze slavnih. Tako se je na primer oblekel v podobne kose kot raper Kanye West, v eni od objav pa je kopiral tudi že znamenito pozo ameriškega senatorja Berneija Sandersa na inavguraciji Joeja Bidna.

Več iz rubrike