V Savdski Arabiji kmalu prvi izjemno luksuzni Porsche hotel

Porsche Design Hotel s futuristično zasnovo bo na Bližnjem vzhodu ponujal možnost razkošnega bivanja.
Fotografija: Nov luksuzni hotel Porsche Design se bo raztezal na več kot 1000 kvadratnih metrih. Foto:
Odpri galerijo
Nov luksuzni hotel Porsche Design se bo raztezal na več kot 1000 kvadratnih metrih. Foto:

Porschejeva podznamka Porsche Design je septembra lani napovedala vstop v hotelsko dejavnost. V sodelovanju s poslovnim partnerjem Deutsche Hospitality bo zasnovala novo hotelsko blagovno znamko z imenom Steigenberger Porsche Design Hotels. V Savdski Arabiji naj bi bil v prihodnje zgrajen prvi izjemno luksuzen hotel, za katerega še ni znano, kje točno se bo nahajal, navaja Luxury Launches.

image_alt
Razkošne nepremičnine, ki so v lasti Jeffa Bezosa

Sporazum glede projekta je bil sklenjen v navzočnosti Ahmeda Al-Khatiba, ministra za turizem, in vključuje pravico do zagona prvega projekta Steingberger Porsche Design Hotels na Bližnjem vzhodu. Podpisala sta ga Qusai Al-Fakhri, izvršni direktor Sklada za razvoj turizma Savdske Arabije (TDF), in Marcus Bernhardt, izvršni direktor Deutsche Hospitality.

Porsche Design se bo ponašal s futurističnim videzom. Foto: Steigenberger Porsche Design Hotels
Porsche Design se bo ponašal s futurističnim videzom. Foto: Steigenberger Porsche Design Hotels

Luksuzni hotel se bo ponašal s futurističnim videzom

Blagovna znamka Steigenberger Porsche Design Hotels združuje značilen prestižen slog Porsche Design z gostoljubnostjo in kakovostjo storitev hotela Steingenberg. Nova veriga luksuznih hotelov bo nastala na podlagi bogatih izkušenj 90-letne tradicije ter z oblikovalsko filozofijo in vrednotami, ki so povezane s Porsche Design.

Blagovna znamka Steigenberger Porsche Design Hotels. Foto: Steigenberger Porsche Design Hotels
 
Blagovna znamka Steigenberger Porsche Design Hotels. Foto: Steigenberger Porsche Design Hotels  

Jan Becker, izvršni direktor Porsche Design Group, je dejal, da se bodo hoteli Steigenberger Porsche Design ponašali z nenavadnim in izjemnim konceptom prostora in osvetlitve, poročajo pri Emirates Woman. Nov luksuzni hotel se bo raztezal na več kot 1000 kvadratnih metrih in bo ponujal najmanj 150 sob in apartmaje. Ponudba bo vključevala tudi restavracije, salone, ekskluzivne prostore za srečanja ter vrhunske wellness in zdravstvene storitve. Manjkala ne bo niti telovadnica, navajajo na Luxury Launches.

image_alt
Slavni bogataši, ki imajo v lasti zasebne otoke

Svetovno znani Porsche se ponaša s hoteli na 15 lokacijah po svetu

Porsche Design sicer v letošnjem letu praznuje 50. obletnico. Njegov začetek sega v leto 1972, ko ga je ustanovil Ferdinand Alexander Porsche. Ta je sprva zasnoval oblikovalski studio, s čimer naj bi razširil Porschejevo oblikovalsko filozofijo izven avtomobilske panoge na izdelke v sklopu življenjskega sloga. Ob 50. obletnici Porsche Design je nemški proizvajalec avtomobilov izdal tudi omejeno serijo Porsche 911 Targa GTS.

Svetovno znani proizvajalec avtomobilov je svoje hotele postavil že na približno 15 lokacijah po svetu. Mednje spadajo tudi večja mesta, kot so Singapur, London in Šanghaj. Na Bližnjem vzhodu bo to prvi tovrsten projekt, ki bo vsekakor poskrbel za sofisticirane potrebe savdskega trga in bo zagotavljal edinstveno izkušnjo v segmentu luksuznih hotelov.

image_alt
Svetovni milijarderji: Kje živijo in za kaj trošijo denar?

Več iz rubrike