Razkošne nepremičnine, ki so v lasti Jeffa Bezosa

Ni skrivnost, da Bezos ni le ljubitelj jaht, ampak tudi luksuznih nepremičnin. V lasti ima namreč številne posesti in razkošna bivališča po celotnih ZDA.
Fotografija: Foto: Posnetek zaslona/Business Insider
Odpri galerijo
Foto: Posnetek zaslona/Business Insider

Ustanovitelj Amazona Jeff Bezos s svojimi potezami v slogu milijarderja redno skrbi, da je javnost ogorčena nad tem, kaj vse lahko kupi denar. Nedavno je namreč veliko prahu dvignila novica, da so na Nizozemskem zaradi lažjega prehoda Bezosove jahte podrli zgodovinski most.

image_alt
Znanstveniki v bližini našega Osončja odkrili Zemlji podoben planet

Ob koncu prejšnjega leta pa je drugi najbogatejši Zemljan nase opozoril z nakupom 70 milijonov evrov vrednega kompleksa na Havajih. Ni skrivnost, da Bezos ni le ljubitelj jaht, ampak tudi luksuznih nepremičnin; v lasti ima namreč številne posesti in domove po celotnih ZDA.

Corn Ranch danes služi kot baza za Blue Origin

Nekaj let po ustanovitvi Amazona je Bezos kupil nepremičnino v ekskluzivni soseski v Seattlu za nekaj manj kot 10 milijonov evrov. Njegovo glavno prebivališče v zadnjih desetletjih obsega dve veliki hiši na 21 hektarjev velikem ozemlju.

Foto: Michael Lee
Foto: Michael Lee

Leta 1999 je po navedbah spletne strani Architectural Digest od družbe Sony Music za sedem milijonov evrov kupil tri enote v stavbi The Century na Manhattnu. Bivališče sta uporabljala predvsem Bezosova starša.

Leta 2004 je svoj portfelj nepremičnin razširil z nakupom Corn Rancha v Teksasu. Obsežno posestvo, za katero je Bezos odštel neznano količino denarja (samo prenova je stala več milijonov), danes služi kot baza za Blue Origin, Bezosovo letalsko podjetje.

image_alt
Kraljevi par morda kmalu v pozabljeno graščino britanske kraljice

Tri leta kasneje si je izvršni direktor Amazona zaželel dvorec na Beverly Hillsu. Hiša v vrednosti 23 milijonov evrov se ponaša s sedmimi spalnicami, sedmimi kopalnicami in veliko garažo. Na posesti so tudi osvetljeno teniško igrišče, velik rastlinjak in bazen. Pred kratkim naj bi Bezos - po poročanju nekaterih medijev - posest obnovil in dodatno razširil.

Bezos s portfeljem ni bil zadovoljen, zato je leta 2016 kupil dva dvorca v Washingtonu; eden od njiju velja za največjo hišo v tej regiji. Že naslednje leto je poleg dvorca na Beverly Hillsu kupil še eno, sicer nekoliko manjšo hišo s štirimi spalnicami in šestimi kopalnicami.

image_alt
Flying Fox največja in najdražja jahta na voljo za najem

Za posest, ki je del hollywoodske zgodovine, odštel rekordnih 147 milijonov evrov.

Leta 2019 je v stavbi na Manhattnu s pogledom na park Madison Square kupil tri stanovanja v skupni vrednosti 70 milijonov evrov. Leto kasneje je v sklop svojih nepremičnin dodal še eno na Beverly Hillsu.

Za ogromno posest Warner, ki je del hollywoodske zgodovine, je plačal rekordnih 147 milijonov evrov. Posestvo vključuje hišo v gruzijskem slogu, dve hiši za goste, vrtec, tri rastlinjake, teniško igrišče, bazen, igrišče za golf in dirkalno stezo z lastno servisno garažo in bencinskim servisom.

image_alt
Evropske države z najdaljšim starševskim dopustom

Obdano z visoko živo mejo in blokirano z velikimi vrati je popolnoma skrito očem javnosti. Poleti leta 2021 pa naj bi Bezos postal lastnik tudi sosednje skoraj 10 milijonov evrov vredne nepremičnine, ki si s kompleksom deli živo mejo.

Portfelj zaključuje luksuzni kompleks na Havajih

Leta 2021 je v luksuzni stanovanjski stavbi Madison Square Park kupil še četrto enoto v vrednosti 20 milijonov evrov, s čimer se je površina bivališča v stavbi razširila na 2000 kvadratnih metrov. 

image_alt
Najbogatejši Zemljani med pandemijo podvojili premoženje

Bezosov portfelj nepremičnin lepo zaključuje še 70 milijonov evrov vreden kompleks na Havajih. Kot poročajo tuji mediji, je Bezos pravzaprav odkupil holding, ki ima v lasti zemljišče. Ker ni bila nepremičnina nikoli javno objavljena, je o njej zelo malo znanega.

Razprostirala naj bi se na dveh hektarjih, vključuje pa glavno hišo, 150 kvadratnih metrov veliko gostišče, zunanjo kuhinjo, 65 kvadratnih metrov velik bazen in zasebno plažo.

image_alt
Slovenski delodajalci napovedujejo zvišanje plač

Več iz rubrike