Kraljevi par morda kmalu v pozabljeno graščino britanske kraljice

Impresivna gotska utrdba se ponaša s čudovitimi vrtovi in je le streljaj oddaljena od gradu Windsor, kjer vikende preživlja britanska kraljica Elizabeta II.
Fotografija: Graščina Fort Belvedere, ki je sicer znana kot 'kraljičin pozabljeni grad'. Foto: David Goddard / Getty Images
Odpri galerijo
Graščina Fort Belvedere, ki je sicer znana kot 'kraljičin pozabljeni grad'. Foto: David Goddard / Getty Images

Leta 2017 sta princ William in Kate Middleton, vojvoda in vojvodinja Cambriška, svojo vedno večjo družino preselila v svoj dom v Kensingtonu v Londonu zaradi začetka formalnega izobraževanja princa Georgea. S selitvijo bi se iz stalnega bivališča v Anmer Hallu na posestvu Sandringham vrnila v mestni vrvež in se oddaljila od idiličnega norfolškega podeželja.

image_alt
Odprtje trgovin brez blagajn, v katerih kupec vzame izdelke in odide

Kraljičin pozabljeni grad

Francosko-britanska mednarodna revija Marie Claire poroča, da bo kraljevi par na seznam družinskih domov dodal še eno nepremičnino. Zakonca si za svoj novi stalni naslov ogledujeta graščino Fort Belvedere, ki je sicer znana kot 'kraljičin pozabljeni grad' ali 'utrdba'.

Družina princa Williama in Kate Middleton. Foto: kraljeva voščilnica
Družina princa Williama in Kate Middleton. Foto: kraljeva voščilnica

Impresiven grad iz 18. stoletja v Velikem parku Windsor, ki leži v hribovju Surrey, je primerna izbira za družino, navaja britanski spletni portal Tatler. Njegova oddaljenost od Londona in Windsorja namreč pomeni, da lahko zakonca ostaneta blizu svojim dolžnostim v prestolnici in kraljici Elizabeti II. v njenem gradu v okrožju Berkshire.

image_alt
Med obnovo stare graščine odkrili zaklad

Podeželska rezidenca v gotsko-renoviranem slogu je sicer nekdanji dom kralja Edvarda VIII. Nekdanji valižanski princ je priznal, da je v njej preživel nekatere najsrečnejše dni v svojem življenju. V njej naj bi kraljičin pokojni stric leta 1936 podpisal svoje t. i. abdikacijske listine.

Po odločitvi, da odstopi s kraljevega položaja, je Edvardov dom 20 let ostal nezaseden, dokler ga do leta 1976 nista najela Henry Lascelles, 6. grof Harewoodski, in Mary, kraljevska princesa in hči kralja Jurija V.

Fort Belvedere. Foto: High Level / REX / Shutterstock
Fort Belvedere. Foto: High Level / REX / Shutterstock

Na posestvu trenutno živita kanadski milijarder in maloprodajni magnat Galen Weston in njegova žena Hilary. Poslovnež, ki je tesen prijatelj kraljeve družine, je znan po tem, da igra polo s princem Charlesom in kraljico, pokojni princ Philip pa se je junija 2014 udeležil plesa v trdnjavi, na katerem je praznoval Hilaryjin 60. rojstni dan.

image_alt
10 največjih domov na svetu

Več iz rubrike