S tradicionalno turško jadrnico po Egejskem morju

Tradicionalno leseno plovilo gulet, ki izvira iz Turčije, ponuja edinstveno izkušnjo križarjenja.
Fotografija: Tradicionalna turška jadrnica. Foto: Pinterest/Zephyria Yachting
Odpri galerijo
Tradicionalna turška jadrnica. Foto: Pinterest/Zephyria Yachting

Ob misli na počitnice se pogosto pojavijo podobe Grčije in Hrvaške, vendar obstaja še ena država z impresivnimi plažami in idiličnimi obmorskimi mesti, ki je zelo popularna. Gre za Turčijo. Ta je v zadnjem času celo bolj obiskana kot Grčija.
image_alt
Futuristična luksuzna jahta privablja poglede

Razkošna izkušnja


Najboljši način za raziskovanje skritih otočkov in čudovitih plaž je zagotovo jadranje. Podjetje Zephyria Yachting že več kot 40 let ponuja posebno izkušnjo z zasebnimi čarterji, potovanje pa lahko vsak priredi po svojih željah.

Podjetje, ki sta ga ustanovila brata Mehmet Ali in Halil Furat, ne ponuja tipične izkušnje plovbe z jahtami ali katamarani. Specializirani so namreč za jadrnice gulet, tradicionalna lesena plovila, ki izvirajo iz jugozahodne Turčije.

Klasična lesena jahta ponuja plovbo, ki spominja na pomorska potovanja iz preteklosti. Romantično doživetje s storitvami na visoki ravni zagotavljajo edinstveno in razkošno izkušnjo.
image_alt
Največje in najdražje bivališče na svetu v stečajnem postopku

Na vsakem potovanju lahko potniki izberejo eno od vnaprej načrtovanih poti družbe Zephyria ali pa si zamislijo potovanje po lastni izbiri. Tudi pri vnaprej načrtovanih poteh se lahko traso in postanke prilagodi interesom in željam strank.
 

Obroki s petimi zvezdicami


Najbolj priljubljena plovba se začne v zgodovinskem pristaniškem mestu Bodrum, nato pa vodi skozi starodavno Karijo, Gökovo, sedem otokov, Söğüt, Knidos in polotok Datça. Med križarjenjem lahko potniki občudujejo idilične vasice in raziskujejo starodavne ruševine.
Razkošna notranjost. Foto: Pinterest/Zephyria Yachting
Razkošna notranjost. Foto: Pinterest/Zephyria Yachting

Pot je organizirana tako, da je med postanki dovolj časa za sprostitev na krovu ali pod njim. Potniki se lahko kopajo v kristalno čistem morju ali pa izberejo vodni šport, kot sta vožnja s kajakom in potapljanje. Osebje na jahti poskrbi, da imajo gostje na voljo vse, kar potrebujejo za uživanje na križarjenju, vsak dan pa se lahko razvajajo z obroki s petimi zvezdicami.

Poleg prilagojenih storitev lahko gostje izberejo tudi plovilo, na katerem bodo pluli. Podjetje Zephyria ponuja tri kategorije - luksuzno, razkošno in klasično. Kategorije so opredeljene glede na velikost jahte, opremo in ponujene storitve. Ne glede na to, katero možnost gostje izberejo, je vsako plovilo v celoti opremljeno z izkušeno posadko in najboljšim kuharskim mojstrom.
image_alt
40-metrski luksuzni katamaran očara na prvi pogled

Turčija je priljubljena destinacija za križarjenje tudi zato, ker ima eno najdaljših sezon plovbe na svetu - od začetka maja do konca oktobra. Posledično je idealna izbira za potnike, ki si želijo izkoristiti jesen za počitnice. Križarjenje z guleto Zephyria ponuja Yachting že za 110.000 evrov na teden.

Več iz rubrike