Razkrit prvi uradni skupni portret princa Williama in Kate

Portret slavnega para je bil javnosti razkrit v muzeju Fitzwilliam v Cambridgeu v Angliji.
Fotografija: Princ William in Kate. Foto: Frank Augstein/Reuters
Odpri galerijo
Princ William in Kate. Foto: Frank Augstein/Reuters

Princ William in njegova žena Kate sta pred kratkim obiskala muzej v Cambridgeu, da bi si ogledala naročen kraljevi portret. Bleščeča slika je prva na kateri sta skupaj kot par. William je upodobljen v črni obleki z belo srajco in modro kravato, Kate pa nosi smaragdno zeleno obleko Vampire's Wife, ki jo je nosila med obiskom Irske leta 2020. Slika nagrajenega umetnika Jamieja Coretha je bila lani naročena kot darilo prebivalcem Cambridgeshira in bo naslednja tri leta na ogled v 200 let starem univerzitetnem muzeju Fitzwilliam.

image_alt
Svetovni milijarderji: Kje živijo in za kaj trošijo denar?

Slika prikazuje ravnotežje zasebnega in javnega življenja para

Po navedbah muzeja Fitzwilliam je sliko leta 2021 naročil Cambridgeshire Royal Portrait Fund. Coreth je v portret vključil sam Cambridge, pri čemer je izbral tone ozadja, ki so ga navdihnile stavbe po mestu, je v izjavi zapisal muzej. Coreth je dejal, da želi portret prikazati ravnotežje med javnim in zasebnim življenjem Kate in Williama.

Jamieja Coreth pred svojo umetnino. Paul Edwards/Pool
Jamieja Coreth pred svojo umetnino. Paul Edwards/Pool

Prizadeval si je vključiti tone in barve cambriških opečnih zgradb v ozadje portreta. Slika vključuje šesterokotni arhitekturni motiv, ki ga je mogoče videti na stavbah v univerzitetnem mestu. Kate in William sta pohvalila umetnikovo delo, ko sta se srečala z njim na slovesnem razkritju slike. William se je pošalil, da je mojstrovina »precej velika in da je neverjetna,« navaja Cnn Style.

image_alt
Bogataši, ki so lani beležili največji skok premoženja

Umetnik srečanje opisuje kot privilegij v njegovem življenju

Coreth je izkušnjo slikanja portreta v izjavi muzeja opisal kot najbolj nenavaden privilegij v njegovem življenju. »Njuni kraljevi visokosti sem želel pokazati tako, da sta videti tako sproščena in dostopna, pa tudi elegantna in dostojanstvena,« je povedal v izjavi. »Ker je to prvi portret, ki ju prikazuje skupaj, še posebej v času, ko sta bila vojvoda in vojvodinja Cambriška, sem želel, da slika vzbudi občutek ravnovesja med njunim javnim in zasebnim življenjem. Delo je bilo naročeno kot darilo za prebivalce Cambridgeshira in upam, da bodo v njem uživali tako, kot sem jaz užival v njegovem ustvarjanju,« je še dejal umetnik.

image_alt
Milijarde Warrena Buffetta za vse otroke tega sveta

Več iz rubrike