V Splitu zaživel prestižni hotel z edinstveno strešno restavracijo

Svetovno vodilna hotelsko gostinska družba Accor v Splitu odpira prvi hotel Mövenpick na Hrvaškem.
Fotografija: Movenpick prihaja v Split. Foto: Croatia Week
Odpri galerijo
Movenpick prihaja v Split. Foto: Croatia Week

Največji svetovni upravljavec hotelskih namestitev, družba Accor, še naprej širi svoj portfelj na Hrvaškem. Nedavno so z družbo Split Peninsula Properties (SPP) podpisali pogodbo za odprtje prvega hotela Mövenpick na Hrvaškem. Turistično najbolj priljubljeno mesto bo tako bogatejše še za eno vrhunsko blagovno znamko.
image_alt
Hrvaška: Turistične storitve bodo ta mesec občutno cenejše

Edinstvena strešna restavracija in terasa z neskončnim bazenom


Novi Mövenpick Split bo ponujal 156 izvrstnih in udobnih sob s pogledom na morje, dve restavraciji, zdravilišče ter inovativen delovni in konferenčni prostor. Hotel bo imel tudi 110 podzemnih in nadzemnih parkirišč s številnimi polnilnimi postajami za električne avtomobile, navaja Croatia Week.

Posebno izkušnjo bo ponujala edinstvena strešna restavracija, lounge in terasa z neskončnim bazenom. Ta bo prva te vrste v Splitu in nasploh v Dalmaciji. Ponudba bo posebej atraktivna za stranke, ki iščejo najboljše mediteranske jedi v sproščujočem, oblikovalsko usmerjenem vzdušju.
Terasa ob bazenu. Foto: Croatia Week
Terasa ob bazenu. Foto: Croatia Week

Pri oblikovanju strehe je Mövenpick Split sodeloval z mednarodno znano in nagrajeno notranjo oblikovalko Kristino Zanic iz Dubaja, ki ima izkušnje z oblikovanjem prostorov v najboljših turističnih destinacijah po vsem svetu.

Kristina je z ekipo ustvarila celodnevno doživetje s poudarkom na oblikovanju, v katerem bo hotel lahko predstavil najboljše iz sredozemske kuhinje.

»Partnerstvo s podjetjem Accor se popolnoma ujema z našo vizijo in filozofijo ustvarjanja udobnih in ekskluzivnih prostorov za hotelske goste in lokalno skupnost. Ponosni smo, da lahko Splitu in celotni Dalmaciji predstavimo tako izjemno blagovno znamko. S poudarkom na vrhunski hrani in pijači ter bogatim naborom storitev smo prepričani, da bo Mövenpick Split osvojil srca vseh,« je povedal Andrija Antić v imenu SPP.
image_alt
Luksuzni hotel, vklesan v hrib pod oljčnim nasadom

Split bo svoja vrata odprl na plaži Žnjan, eni najbolj znanih splitskih lokacij, v drugem četrtletju leta 2023, poročajo hrvaški mediji.
»Izjemno veseli smo, da bomo predstavili še en hotel na eni od najprestižnejših lokacij v Dalmaciji in s tem okrepili svoj portfelj za prosti čas v regiji,« je za hrvaške medije povedal Dilek Sezer, direktor razvoja družbe Mövenpick za jugovzhodno Evropo.
 

Blagovna znamka Mövenpick v svetovnem merilu vodilna na področju trajnosti


Rast družbe Mövenpick ostaja močna po vsej vzhodni Evropi, saj še naprej širi svojo ponudbo letovišč in vrhunskega prostočasnega turizma. Split bo z edinstveno zgodbo in čudovitim dizajnom povabil goste, da se sprostijo in uživajo v popolnem mediteranskem oddihu, je navdušen Sezer.
image_alt
V Splitu futuristična jadrnica ruskega milijarderja Melnichenka

»Hoteli Accor so znani po vrhunski izkušnji gostov in osebnem pristopu do vsakega od njih, zato se veselimo, da bomo lahko prve obiskovalce sprejeli že leta 2023,« še dodaja.

Blagovna znamka je znana tudi po svoji zavezanosti varstvu okolja in iskanju ekoloških rešitev. Z mednarodnim sistemom certificiranja Green Globe se je Mövenpick uveljavil kot v svetovnem merilu vodilni na področju trajnosti.
Razkošna soba. Foto: Croatia Week
Razkošna soba. Foto: Croatia Week

Restavracija na strehi. Foto: Croatia Week
Restavracija na strehi. Foto: Croatia Week

Več iz rubrike