Hrvaška: Turistične storitve bodo ta mesec občutno cenejše

Oktobra bodo v okviru meseca hrvaškega turizma številne turistične storitve znižane za najmanj 35 odstotkov.
Fotografija: Na Hrvaškem se danes začenja mesec hrvaškega turizma. Foto: Tomi Lombar / Delo
Odpri galerijo
Na Hrvaškem se danes začenja mesec hrvaškega turizma. Foto: Tomi Lombar / Delo

Letošnji oktober je Hrvaška določila za mesec hrvaškega turizma. V sklopu aktivnosti bodo številne turistične storitve na voljo z najmanj 35-odstotnim popustom. Predstavniki Hrvaške turistične skupnosti (HTZ) so razložili, da je cilj projekta podaljšati turistično sezono in spodbuditi turiste, da Hrvaško obiščejo tudi po koncu poletja.
image_alt
Hrvaška: Pri menjavi kun v evre bo pomagala tudi vojska

Vsi tuji in domači turisti, ki se bodo v tem mesecu odločili za obisk Hrvaške, bodo lahko na različnih koncih države koristili ugodnejšo turistično ponudbo. Sem spadajo namestitev, prevozi do kulturnih, zgodovinskih in naravnih znamenitosti, turistične atrakcije, gostinske storitve in razna druga doživetja. Seznam sodelujočih ponudnikov je objavljen na spletni strani mjesechrvatskogturizma.hr.
 

Projekt se letos izvaja prvič, lansko leto pa so organizirali Teden, počitka vreden


Na Hrvaškem se te dni nahaja približno 200.000 turistov. Kot je dodal direktor HTZ Kristjan Staničić, je jesenski čas odličen za krajši oddih in odkrivanje novih destinacij. Hkrati je pozval turistične ponudnike, da sodelujejo pri projektu, državljane pa, da izkoristijo priložnost za potovanja po občutno nižjih cenah.
image_alt
Hrvaška: kaj se bo po uvedbi evra podražilo?

Hrvaška bo sicer letos prvič izvajala ta projekt. Je pa v lanskem letu potekal projekt, katerega cilj je bil prav tako podaljšati turistično sezono v jesenske dni. Odvijal se je med 16. in 25. oktobrom, imenoval pa se je Teden, počitka vreden. Ker so za tovrstne aktivnosti gostje in predstavniki turističnega sektorja izrazili veliko zanimanje, so želeli podobne ugodnosti ponuditi tudi letos, le da se bo projekt tokrat odvijal skozi celotni mesec.

Hrvaška ministrica za turizem in šport Nikolina Brnjac upa, da bo letošnja celomesečna akcija dodaten motiv domačim in tujim turistom za potovanja in odkrivanje destinacij, ki jih pred tem še niso obiskali, kar bo pripomoglo k podaljšanju turistične sezone.

Več iz rubrike