Posebno kulinarično doživetje s tartufi

Butični hotel v Italijanski regiji Piemont, ki je znana po najkakovostnejših belih tartufih, bo prvi na svetu uvedel oskrbnika tartufov.
Fotografija: Beli tartufi so najbolj cenjeni. Foto: Boštjan Fon/Delo
Odpri galerijo
Beli tartufi so najbolj cenjeni. Foto: Boštjan Fon/Delo

Tartufi postajajo vedno bolj popularni in že dolgo časa ne veljajo več za eksotično živilo. Čeprav jih najdemo povsod po svetu, tudi v Istri, je Italija najbolj znana lokacija za njihovo iskanje.

Spomladi odprt butični hotel Casa di Langa v italijanski regiji Piemont bo poskrbel za kulinarično doživetje na višji ravni. Kot prvi hotel na svetu bo uvedel oskrbnika za tartufe, poroča Luxury Launches.
image_alt
Luksuzni hotel, vklesan v hrib pod oljčnim nasadom

Najboljša italijanska vina in najkakovostnejši beli tartufi


Novo storitev oskrbe tartufov nameravajo ponuditi v času jesenske sezone belih tartufov v Italiji, gostom pa bo ta omogočila nakup tartufov pri nekaterih najbolj priznanih dobaviteljih v državi.

Razkošni hotel s petimi zvezdicami se nahaja v osrčju regije Piemont v severni Italiji. S pogledom na skoraj 100 hektarjev vinogradov leži na meji z območjem Le Langhe, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Območje je znano po domovanju najboljših italijanskih vin in najkakovostnejših belih tartufov na svetu.
image_alt
To so najdražja živila na svetu

Kulinarično doživetje ob praznovanju sezone tartufov


Hotel Casa di Langha je bil ustvarjen z mislijo na trajnost, oblikovan pa s sodobnimi interpretacijami tradicionalnih značilnosti italijanske regije. Zasnova nepremičnine odraža njeno okolico. Zavezanost trajnosti je opazna v vseh pogledih; od gradnje do delovanja hotela, navajajo tuji mediji.

Z novo storitvijo bodo skrb za hotelske goste povzdignili na novo raven. V ponudbi bo tudi namenski hladilnik za shranjevanje tartufov, dokler jih obiskovalci ne odnesejo domov. Storitev ne bo na voljo samo hotelskim gostom, ampak vsem, ki se bodo udeležili festivala tartufov in bodo iskali pomoč pri organizaciji dodatnih izletov. Alba, priljubljen festival belih tartufov, bo potekal od 9. oktobra do 5. decembra 2021.
Lov na tartufe. Foto: Luxury Launches
Lov na tartufe. Foto: Luxury Launches

Poleg nove storitve bo Casa Di Langa gostila kulinarično doživetje ob praznovanju sezone tartufov. Paket lov na tartufe bo vključeval ogled 100 hektarjev velikega hotelskega posestva, kjer bo strokovnjak obiskovalce vodil skozi starodavno umetnost lova na tartufe.

Nato jih bo odpeljal v hotelski bar na lokalno degustacijo aperitiva in italijansko tradicionalno igro balinanja. Ponudba v paketu se zaključuje s kulinaričnim doživetjem. Gostje bodo lahko uživali v okusnih obrokih iz tartufov. Meni s tremi hodi je ustvarjen iz različnih receptov vrhunskega kuharja Manuala Boucharda.
image_alt
Naprodaj grad na angleškem podeželju s tisočletno zgodovino

Paket lov na tartufe bo na voljo po ceni 200 evrov, v katero pa ni vključena nova storitev, ki jo bo hotel kmalu ponujal, poroča Luxury Launches.
Soba v butičnem hotelu. Foto: Luxury Launches
Soba v butičnem hotelu. Foto: Luxury Launches

Vinogradi v regiji Piemont. Fopto: Luxury Launches
Vinogradi v regiji Piemont. Fopto: Luxury Launches

Več iz rubrike