Naprodaj grad na angleškem podeželju s tisočletno zgodovino

Daleč od živahnega mestnega življenja se na slikovitem angleškem podeželju nahaja 1000 let star grad, ki je zdaj naprodaj za samo 3,4 milijona evrov.
Fotografija: Grad na angleškem podeželju. Foto: LuxuryLaunches
Odpri galerijo
Grad na angleškem podeželju. Foto: LuxuryLaunches

Britanski grad na novo opredeljuje razkošno življenje. Star več kot 1000 let in bogat z zgodovino se razprostira na 22.000 kvadratnih metrih. Nepremičnina je trenutno naprodaj za 3,4 milijona evrov, poroča Luxury Launches.
image_alt
Luksuzni hotel, vklesan v hrib pod oljčnim nasadom

Razkošna rezidenca iz 11. stoletja, imenovana tudi Otterburn Castle, stoji na 32 hektarjih zemljišča. Nahaja se v vasi Otterburn v okrožju Northumberland na severu Anglije. Grad se, po poročanju tujih medijev, od leta 1940 dalje uporablja tudi kot hotel.
 

Grad varoval pred vpadi v času bitk pri Otterburnu


Zemljišče, na katerem stoji kamniti grad, je Vilijem Osvajalec leta 1076 podaril svojemu bratrancu, Robertu D'Umphravillu, da bi ga ta varoval pred volkovi in sovražniki. Zemljišče vključuje tudi utrjeno strukturo, zgrajeno med letoma 1245 in 1308, ki je zagotavljala obrambo pred vpadi.
image_alt
Med obnovo stare graščine odkrili zaklad

Posestvo se ponaša z oznako stopnja II, kar po navedbi Organizacije za varstvo kulturne dediščine Historic England pomeni zelo pomembno stavbo. Leta 1388 je bil namreč grad priča bitki pri Otterburnu, v kateri so morali Angleži priznati poraz proti Škotom.
 

Razkošna oprema, profesionalna kuhinja in nacionalni park


Grad je tronadstropen. Vključuje 17 spalnic s kopalnicami, od katerih je vsaka posebej razkošno opremljena. Poročni apartma, nekoč knjižnica, je posvečen bojni preteklosti in prikazuje prizore bitke pri Otterburnu.
Poročni apartma. Foto: LuxuryLaunches
Poročni apartma. Foto: LuxuryLaunches

V hotelu je sedem sprejemnih prostorov, bar, salon, luksuzna restavracija s profesionalnimi kuharji in celo tržnica, navajajo tuji mediji. V stavbi so tudi tudi tri stanovanja za osebje.

Okolico krasi štiri hektarje vrtov in dodatnih 28 hektarjev kmetijskih zemljišč, gozd, potok in čudoviti nacionalni park Northumberland.
image_alt
Največje in najdražje bivališče na svetu v stečajnem postopku

»Grad je resnično nekaj posebnega. Poleg tega, da je obdan s čudovito okolico, je eden redkih gradov v Angliji, ki se ponaša s tako bogato zgodovino,« je navdušen Jason Corbett, direktor nepremičninske agencije, ki grad prodaja.

To je res najbolj čarobna priložnost za družino, da uživa v resnično zavidljivi hiši. Primerna je kot vikend ali počitniško zatočišče, je dodal Corbett.
Apartma. Foto: LuxuryLaunches
Apartma. Foto: LuxuryLaunches

Jedilnica. Foto: LuxuryLaunches
Jedilnica. Foto: LuxuryLaunches

Sprejemnica. Foto: LuxuryLaunches
Sprejemnica. Foto: LuxuryLaunches

Več iz rubrike