Ob selitvi v novo hišo odkrili zaklad

Nekateri posamezniki so imeli srečo, da so v svojem novem domovanju našli predmete z veliko vrednostjo.
Fotografija: Slika je simbolična. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Slika je simbolična. Foto: Shutterstock

Selitev v novo domovanje je lahko stresna. Potrebno je preveriti, v kakšnem stanju je oprema, ga do določene mere preurediti in napolniti s svojimi stvarmi. Nekateri srečneži so v novi hiši našli predmete z visoko vrednostjo. Na spletni strani Love Money so objavili njihove zgodbe.

image_alt
Stokrat zavrnjena, danes ima 34 milijard evrov vredno podjetje

Stripi vredni 3,1 milijona evrov

Michael Rorrer je pospravljal domovanje v Virginiji, ki je pripadalo njegovi pokojni teti. Pri tem je v kleti naletel na 345 stripov. Zbirka je pripadala njegovemu preminulemu stricu Billyju Wrightu, ki ni prej nikomur povedal, da se s tem ukvarja. V naboru stripov so bili tudi nekateri z visoko vrednostjo; med drugim tudi prvi strip z Batmanom. Zbirka je bila na dražbi v New Yorku leta 2012 prodana za kar 3,1 milijona evrov.

image_alt
Zadeli so na loteriji, nato pa denar zapravili za te stvari

Zbirka kovancev vredna 22.000 evrov

James in Clarissa Munford sta se oktobra leta 2020 preselila v svoj novi dom v Južni Karolini. V predalu ene od omar sta odkrila zbirko kovancev iz obdobja okoli leta 1800. Munfordova sta bila tako poštena, da sta fotografijo najdbe takoj poslala prejšnjemu lastniku. Izkazalo se je, da se je ta v naglici izselil iz stanovanja, zato je na kovance pozabil. Hvaležen je bil paru, da mu jih je vrnil nazaj.

Zaklad vreden 46.000 evrov

Matthew in Maria Emanuel sta leta 2018 doživela šok, ko sta med urejanjem vrta našla sef, v njem pa kup vlažnih kovancev za 100 dolarjev. Zraven so bili tudi diamanti, žad in zlato. Ko je bila najdba kasneje pregledana, je bilo ugotovljeno, da je vredna 46.000 evrov.

Slika je simbolična. Foto: ARND WIEGMANN/Reuters
Slika je simbolična. Foto: ARND WIEGMANN/Reuters

Filmski plakati vredni 470.000 evrov

Anonimnež se je ob selitvi v novo domovanje v Alberti v Kanadi odločil za zamenjavo talnih oblog. Pri tem je naletel na zbirko plakatov z motivi iz starih hollywodskih filmov. Kljub nenavadnemu kraju, kjer so bili dolgo časa skladiščeni, so bili ti skoraj v brezhibnem stanju. Najdragocenejši plakat je bil leta 2010 prodan na dražbi v Dallasu, kar je najditelju prineslo skoraj 69.000 evrov. Za celotno zbirko je anonimnež prejel 470.000 evrov.

image_alt
Novosti na področju upokojevanja, pokojnin in dodatkov

Slika Van Gogha v vrednosti 80 milijonov evrov

Ko je neka družina pospravljala podstrešje pokojnega sorodnika, je odkrila sliko Vinceta Van Gogha. Prvotni lastnik je to umetniško delo kupil že leta 1908, vendar mu je kasneje nek strokovnjak dejal, da gre za ponaredek. Leta 2013 so najdeno sliko ponovno preverili eksperti in ugotovili, da je delo nastalo v istem obdobju kot Sončnica in Rumena hiša. Vrednost slike je bila ocenjena na 80 milijonov evrov.

Najdba kovancev iz časov vladavine Henrika VIII

Leta 2020 je vrtnar, ki si je želel ostati anonimen, med prekopavanjem vrta v New Forestu v Angliji naletel na zbirko 63 zlatih kovancev in en srebrnik iz 15. stoletja. Štiri kovanci so iz časov vladavine angleškega kralja Henrika VIII. Na njih so začetnice njegovih žena Catherine of Aragon, Anne Boleyn in Jane Seymour. Vrednost najdbe presega letno plačo iz časov, ko je Angliji vladala dinastija Tudorjev.

image_alt
Znanstveniki iznašli cepivo proti staranju

Več iz rubrike