Zadeli so na loteriji, nato pa denar zapravili za te stvari

Kaj bi storili z denarjem, ki bi ga zadeli na loteriji?
Fotografija: Kaj bi naredili z zadetkom na loteriji? Foto: GettyImages
Odpri galerijo
Kaj bi naredili z zadetkom na loteriji? Foto: GettyImages

Zagotovo je vsak izmed nas že kdaj sanjaril, kaj bi storil, če bi zadel na loteriji. Nekateri bi denar investirali v prihodnost, drugi pa bi ga hitro zapravili za razkošne stvari. Business Insider navaja nekaj primerov, kako so dobitniki na loteriji porabili svoj srečni denar.

image_alt
Najbogatejše družine na svetu

John Kutey

John Kutey in njegova žena sta leta 2011 na loteriji zadela 25,4 milijona evrov. Nekaj denarja sta porabila za svoje potrebe, nekaj pa sta ga darovala v dobrodelne namene.

Slika je simbolična. Foto: GettyImages
Slika je simbolična. Foto: GettyImages

Med drugim sta Kuteyjeva donirala 177.000 evrov za izgradnjo vodnega parka na Green Islandu v New Yorku.

Bob Erb

Kanadski aktivist je več kot 40 let kupoval srečke, leta 2012 pa je na loteriji končno zadel 21,17 milijona evrov. Službe kot gradbeni delavec ni zapustil, temveč je svoje plače podaril dobrodelni organizaciji Banka hrane, ki razdeljuje hrano zavetiščem in ljudskim kuhinjam.

Od svojega dobitka na loteriji pa je skoraj milijon evrov podaril gibanju 420 Day, ki se zavzema za legalizacijo marihuane.

image_alt
Koliko denarja je na svetu?

Jonathan Vargas

Jonathan Vargas je leta 2008 pri svojih 19 letih zadel 31,3 milijona evrov. Zadetek je investiral v televizijsko oddajo za promocijo ženske rokoborbe, Wrestlicious Takedown, navaja Business Insider. Na podobno temo je želel ustvariti tudi resničnostni šov, vendar je porabo dobitka hitro obžaloval.

Evelyn Adams

Evelyn Adams je leta 1985 na loteriji zadela 4,8 milijona evrov. Zadetek je želela povečati, zato je začela igrati igre na srečo. Nekega dne je vse zapravila na igralnih avtomatih v Atlantic Cityju in posledično ostala brez imetja. Po pričevanju poznavalcev danes živi v prikolici.

image_alt
Futuristična jahta, ena največjih na svetu, zasidrana v Piranu

Denise in Paul Hardware

Par je dobitek 4,4 milijona evrov proslavil na dolgem križarjenju. Ko sta odplačala hipoteko, sta kupila nov dom, preostanek denarja pa sta vložila v nepremičnine in šolanje svojega sina.

George in Beryl Keates

Zakonca sta leta 2012 zadela 3,1 milijona evrov, denar pa sta razdelila med družinske člane. Večji del so dobili štirje sinovi, ostalo pa vnuki. Kot navaja Business Insider, vsega še niso porabili, nekaj pa ga redno zapravljajo za nakup srečk.

image_alt
Spekter UV svetlobe, ki uničuje koronavirus in je varen za ljudi

Louise White

Louis White je leta 2012 zadela 298 milijonov evrov. Z denarjem je ustanovila The Rainbow Sherbert Trust, sklad, ki dobitnikom na loteriji pomaga, da se izognejo morebitnim birokratskim zapletom.

Takrat 81-letna Louis je tik pred nakupom srečke jedla mavrični sladoled, zato se je odločila sklad poimenovati po tej srečni sladici.  

Več iz rubrike