Nevesti na letališču izgubili 10.000 dolarjev vredno prtljago

Nevesti so na letališču izgubili 10.000 dolarjev vredno prtljago, vključno s poročno obleko. Tudi priča je svojo torbo našla šele po zaslugi Apple AirTag.
Fotografija: Foto: Getty Images
Odpri galerijo
Foto: Getty Images

Latrice Rubenstein se je konec junija poročila na Portugalskem, preden je 29. junija odletela iz Lizbone v Dublin prek Frankfurta. Povedala je, da je let, ki ga je opravila Lufthansa, rezervirala prek družbe Air Canada, partnerja nemške letalske družbe.  

image_alt
Amater z detektorjem kovin odkril dragocene kovance

Med potovanjem je njena prtljaga izginila, je poročal Insider, zaradi česar je morala kupiti nova oblačila in osnovne stvari za medene tedne na Irskem. Po pristanku v Dublinu so na letalu objavili, da nobena od torb ni prispela v irsko prestolnico, stevardesa je potnike obvestila, da se to »dogaja vsak dan.«

Skupna vrednost izgubljene prtljage je bila najmanj 10.000 dolarjev

Med manjkajočimi torbami so bila njena poročna obleka in nakit ter drugi predmeti z dogodka, vključno z zvočniki ter nekaj simbolnimi dragocenimi predmeti, ki jih je novo pečeni par uporabil na poroki. Skupna denarna vrednost torbe je bila najmanj 10.000 dolarjev, navaja Insider. Rubensteinova je dejala, da je bilo na dublinskem letališču ob njenem prihodu »morje prtljage«. Stopila v stik tako z Lufthanso kot z Air Canada, vendar se prtljaga ni našla.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Air Canada so v izjavi povedali: »Globalna industrija zračnega prometa je trenutno pred izzivi zaradi težav z letališči in zunanjimi ponudniki storitev, kot so pregled potnikov, carina in zračna navigacija. Trdo delamo s partnerji in vladami, da bi rešiti ta vprašanja, saj vplivajo na uspešnost letalskih družb.« Opozorilo je tudi, da ni upravljalo leta, na katerem je bila izgubljena prtljaga mladoporočenke.

To poletje je že mnogo potnikov ostalo brez prtljage

Rubensteinova je le eden izmed mnogih potnikov, ki so to poletje med kaosom na letališčih po vsem svetu izgubili svojo prtljago. Prtljaga je izginila tudi njeni priči na drugem letu iz Portugalske v San Diego prek londonskega Heathrowa in Toronta istega dne. Toda našla eno od svojih torb, ki je bila skrita med drugimi pri prevzemu prtljage v San Diegu, saj jo je označila z Apple AirTag.

image_alt
6 čudovitih skritih plaž v Italiji

Potem ko je bil njen zadnji let iz Toronta v San Diego odpovedan, je priča rekla, da je torbo izsledila in jo našla v Torontu, preden so jo naslednji dan poslali v San Diego. Kasneje je odpotovala na letališče in letališkemu osebju pokazala lokacijo torbe, potem ko so trdili, da je ni tam, navaja Insider. Njena neoznačena ročna torba, ki jo je prijavila pred prvim letom, še vedno manjka.

Številne letalske družbe so bile prisiljene skrčiti svoje pole v izogib motnjam

Tako letalske družbe kot letališča se spopadajo z naraščajočim številom potnikov in naraščajočo količino prtljage, ki je posledica dolgotrajnega pomanjkanja osebja v času pandemije. Letalske družbe po Evropi, Združenem kraljestvu in ZDA, vključno z Delto, Lufthanso in British Airways, so zmanjšale svoje poletne vozne rede.

V torek je londonski Heathrow, eno najbolj prometnih evropskih letališč pozvalo letalske družbe, naj prenehajo prodajati vozovnice do konca poletja, da bi se izognili kaotičnim prizorom na letališču. Letališče zdaj uvaja omejitve 100.000 potnikov na dan za preostanek poletnega obdobja.

image_alt
Ameriška tiktokerka, ki z Excelovimi tečaji služi milijone

Več iz rubrike