Ameriška tiktokerka, ki z Excelovimi tečaji služi milijone

Nortonova je lahko inspiracija za hiter poslovni preboj, saj je na TikToku pričela delovati šele junija 2020, v treh tednih pa je imela že 100.000 sledilcev.
Fotografija: Kat Norton. Foto: LinkedIn
Odpri galerijo
Kat Norton. Foto: LinkedIn

Kat Norton, vplivnica, ki je sebe poimenovala kar miss Excela, z Excelom služi milijone. Nortonova je lahko inspiracija za hiter poslovni preboj, saj je na TikToku pričela delovati šele junija 2020, v treh tednih po pridružitvi pa je imela že 100.000 sledilcev, poročajo tuji mediji.

27-letnica je z milijonskim poslom pričela kar v domači hiši

Priljubljena TikTok vplivnica je v preteklosti delala za mednarodno svetovalno podjetje, ki ji je omogočalo, da potuje naokrog in gosti svoje treninge uporabe programske opreme, dokler ni prišlo do pandemije in zapiranja države. V času pandemije, ko je bila zaprta v hiši svojih staršev, je pričela na TikToku snemati različne krajše video vsebine, v katerih prikazuje, kako se uporablja Microsoftovo aplikacijo Excel.

Marsikomu predstavljajo suhoparne Excelove vsebine stres in ne ve, kako upravljati z njimi, Nortonova pa jih predstavlja dinamično, šaljivo in na zanimiv način. V nekaterih svojih videih prikazuje resnične vsebine, ki se dogajajo v pisarni.

Njen četrti video imel kar 100.000 ogledov

S svojimi videi je hitro zaslovela, saj je imel že njen četrti kar 100.000 ogledov. Med drugim jo je opazil tudi izvršni direktor nekega računalniškega podjetja, kateremu je bil všeč njen stil poučevanja. Ker se je v času pandemije pouk odvijal v virtualni obliki, ji je ponudil, da ustvari vadbene videoposnetke za učence in učitelje. Poleg video tečajev je pričela ustvarjati tudi spletne seminarje.

Glede na njen kratek čas delovanja se je število njenih sledilcev hitro povzpelo. Tako ji platforma TikTok ne predstavlja zgolj zabave, kot mnogim uporabnikom, temveč tudi donosen posel. Ima več kot 660.000 sledilcev na TikToku in pol milijona na Instagramu. Številke so iz dneva v dan večje, prav tako pa tudi njena priljubljenost.

image_alt
Otroci s temi lastnostmi imajo večje možnosti za uspeh

Dnevno ustvarja šestmestne prihodke

Vplivnica, ki priznava manifestacijo, uporablja socialne kanale za promocijo svojih video tečajev. Cene le-teh se gibljejo od 264 evrov za en tečaj do 887 evrov za celoten paket Microsoft Office Suite bundle, kot navaja Daily mail.

Njen prvi spletni tečaj Excela ji je v dveh mesecih prinesel več denarja, kot so znašali njeni prihodki v službi. Na mesec ustvarja šestmestne prihodke, pred kratkim pa je take številke ustvarila tudi že na dnevni ravni.

Kljub temu da je priljubljeni influencerki uspel veliki preboj, pa ni enotnega recepta, kako in kaj početi, da bi postali uspešni in bi zaslužili tudi nekaj ali veliko denarja. Z nekaj iznajdljivosti in ustvarjalnosti ter verjetno tudi s kančkom sreče pa se da očitno tudi suhoparen pisarniški program spremeniti v zanimiv in donosen posel.

image_alt
TikTok za ustvarjanje uspešne blagovne znamke in večjo prodajo

Več iz rubrike