6 čudovitih skritih plaž v Italiji

Italijanska obala velja za eno izmed najslavnejših destinacij na svetu za pomladni in poletni oddih.
Fotografija: Plaža Vaticano, Kalabrija. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Plaža Vaticano, Kalabrija. Foto: Shutterstock

Italijanska obala je ena izmed najslavnejših destinacij na svetu za pomladi in poletni oddih. Če imate raje manj oblegana turistična območja, namesto znanih plaž, kot je Chiaia di Luna, so samotne, skrite in krasne italijanske plaže, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju, ravno pravšnja izbira za vas.  

image_alt
8 najcenejših mest za obisk v Evropi

Plaža Bidderosa, Sardinija

Če želite resnično samotno plažo, se lahko odpravite v Bidderosa, ki je del naravnega rezervata na Sardiniji. Plaža se nahaja na sončnem predelu in mnogo brinovimi drevesi ob poti. Dnevni vstop na plažo je omejen, zato je vstopnice potrebno kupiti že prej prej. Plaža se nahaja na mirnem območju in je vredna obiska.

Plaža Bidderosa, Sardinija. Foto: Shutterstock
Plaža Bidderosa, Sardinija. Foto: Shutterstock

Plaža Capo Vaticano, Kalabrija

Medtem ko domačini  skoraj gotovo vedo za rt Capo Vaticano v Kalabriji, blizu Tropee, večina tujih turistov še ni slišala za osupljivo Spiaggia di Torre Marino. Med visokimi pečinami leži plaža iz belega peska, ki nudi obilo možnosti za plavanje v vodi na samem ali idilično mesto za piknik izven sezone, navaja Trawel Awaits. Na tem območju boste lahko slišali več italijanščine kot katerega koli drugega jezika, za razliko od mnogih drugih priljubljenih italijanskih destinacij.

Plaža Spiaggia Di Sansone, Toskana

Ko slišite za Toskano, je verjetno prva misel na osupljivo podeželje in vinske regije. Vendar ima Toskana tudi nekaj najbolj čudovitih, vendar skritih in turistično manj zanimivih plaž. Ena bolj osupljivih, na videz nedotaknjenih plaž Toskane je Spiaggia di Sansone na Isola d'Elba.

Plaža Spiaggia Di Sansone, Toskana. Foto: Shutterstock
Plaža Spiaggia Di Sansone, Toskana. Foto: Shutterstock

Na tem območju so plaže vse leto brez gneče, podnebje pa je toplo in vabljivo od pozne pomladi do zgodnje jeseni. Območje je primerno tudi za idilične obalne sprehode, ko so temperature premrzle za potopitev v kristalno čisto vodo.

image_alt
Najbogatejši Zemljani med pandemijo podvojili premoženje

Plaža Cala Luna, Sardinija

Cala Luna, ki se tudi nahaja na Sardiniji, je popolna plaža za tiste, ki radi raziskujejo. Plaža v obliki polmeseca je osupljiva in ponuja zatočišče ljubiteljem sonca. Navdušenci nad potapljanjem lahko najamejo opremo za in uživajo v potopih v topli, nebesni modrini vode. Če plažo obiščete v poletnih mesecih, je na voljo tudi restavracija za kakšen dober obrok.

Plaža Cala Luna, Sardinija. Foto: Shutterstock
Plaža Cala Luna, Sardinija. Foto: Shutterstock

Plaža Monterosso, Ligurija

Osupljiv a malo manj znan Monterosso nudi plažo, ki se nahaja blizu obalne pohodniške točke, ki privabi številne turiste in je kot nalašč za ohladitev ob koncu sončnega dne. Plaža je brezplačna in obdana s slikovito italijansko pokrajino. Na obali so odlični pogoji za plavanje in sončenje, poleg tega je plaža opremljena tudi z garderobami, stanišči in tuši. 

Plaža Monterosso, Ligurija. Foto: Shutterstock
Plaža Monterosso, Ligurija. Foto: Shutterstock

Plaža Cala Pulcino, Lampedusa, Sicilija

Če ste pripravljeni na 30-minutni pohod po vročih, na soncu pobeljenih skalah, se boste lahko na cilju potopili v čisto modro vodo v Cala Pulcino na Siciliji. Našli boste zalive z belim peskom neverjetnim razgledom na Sredozemlje. Obstaja velika verjetnost, da se boste na plaži znašli  kar sami. Zanimivo je, da je ta majhen kraj blizu Sicilije pravzaprav bližje Tuniziji kot celinski Italiji.

Plaža Cala Pulcino. Foto: Shutterstock
Plaža Cala Pulcino. Foto: Shutterstock

Najboljši čas za obisk italijanskih plaž je sicer maja, junija, septembra ali oktobra. Julij velja za najbolj vroč in suh mesec v letu, junij in september pa sta idealna za pohodništvo.

image_alt
Svetovni milijarderji: Kje živijo in za kaj trošijo denar?

Več iz rubrike