8 najcenejših mest za obisk v Evropi

Popotnike večkrat pritegnejo živahna mesta, ki imajo bogato turistično ponudbo, zanimivo okolje in so prijazne za denarnico. Katera so najcenejša za obisk?
Fotografija: Marsalforn, Malta. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Marsalforn, Malta. Foto: Shutterstock

Potovanja nam razširijo poglede in nas spreminjajo. Popotnike večkrat pritegnejo živahna mesta, ki imajo veliko turistične ponudbe, zanimivo okolje in so prijazne tudi denarnici. Tokrat z vami delimo nekaj najcenejših evropskih mest, ki jih je vredno obiskati.  

image_alt
Spoznajte jahto, ki lahko križari po morju in leti po nebu

Kraków, Poljska

Kraków ponuja obilo festivalskega vzdušja in zgodovinske zapuščine. Ob ogledu mesta se priporoča ogled čim več srednjeveških znamenitosti. Ne gre pa pozabiti tudi obiska kakšnega od številnih mestnih in filmskih festivalov. Med drugim so to Summer Jazz Festival in Kraków Film Festival ter tudi kakšni manj klasični, kot je na primer mednarodni festival juhe. Povprečna enoposteljna soba v tem mestu na Airbnb znaša okrog 74 evrov.

Kraków, Poljska. Foto: Shutterstock
Kraków, Poljska. Foto: Shutterstock

Riga, Latvija

Riga nedvomno izstopa po svoji krasni arhitekturi. Ponuja tudi ogromno in živahno ustvarjalno prizorišče. Lahko si ogledate Putti, sodoben galerijski in prireditveni prostor ali Rīgas Birža , ki ponuja nekaj bolj tradicionalnega. Vsekakor pa se lahko oddahnete tudi barih, ki jih je v Rigi veliko število v starem mestnem jedru. Tudi pijača je tam poceni. Povprečna cena, ki jo boste odšteli za enoposteljno sobo na Airbnb znaša okrog 62 evrov, navaja Time Out.

Riga, Latvija. Foto: Shutterstock
Riga, Latvija. Foto: Shutterstock

Češki Krumlov, Češka

Česki Krumlov je zelo podoben Pragi. Njegove labirintne, baročne ulice vas sčasoma pripeljejo do ogromnega grajskega kompleksa v središču. Mesto v vsakem letnem času mesto nudi slikovite in lepe razgled. Za pristnejši vtis mesta lahko obiščete eno od številnih kavarn ali poskusite tradicionalno hrano v kakšni restavraciji z živo glasbo. Povprečna enoposteljna soba v tem mestu na Airbnb znaša okrog 95 evrov.

image_alt
9 najlepših otokov na svetu

Zagreb, Hrvaška

Zagreb je kot nalašč za zabavo in kakovostno preživljanje časa. V mestu je polno možnosti za sprehode. Med drugim tudi po parku Maksimir. Lahko raziščete čudovit glavni trg in ogledate najbolj priljubljene znamenitosti ter ulično umetnost mesta. Za vzpon je primeren Medvedgrad, ki je srednjeveška utrdba, kjer boste uživali v izjemnem razgledu ali Medvenico, ki jo poimenujejo tudi Zagrebačko goro. Obilo možnosti za druženje ponujajo številne kavarne v mestu. Za povprečno enopostejno sobo na Airbnb boste za obisk Zagreba na noč odšteli približno 64 evrov.

Graz, Avstrija

Graz je mesto, ki se nahaja Unescovem seznamu svetovne dediščine, poleg tega pa je bil leta 2003 razglašen tudi za prestolnico kulture. Leta 2008 je dobil še eno lovoriko in sicer za mesto kulinaričnih užitkov. V mestu si lahko ogledate mnogo futuristične umetnosti v galeriji Kunsthaus Graz. Za povprečno eno posteljo na Airbnb boste odšteli približno 81 evrov.

Graz, Avstrija. Foto: Shutterstock
Graz, Avstrija. Foto: Shutterstock

Argos, Grčija

Argos, je eno najstarejših naseljenih mest na svetu. Predstavlja mirno sredozemsko klimo z naravnimi lepotami, ki se segajo do koder seže oko. V mestu je manj turistov kot v ostalih popularnejših grških mestih, zato si lahko v miru pogledate starodavne ruševine, prazgodovinski grad in raziščete rimsko agoro iz šestega stoletja pred našim štetjem. Povprečna cena na Airbnb za eno posteljno sobo v tem mestu znaša okrog 47 evrov.

Argos, Grčija. Foto: Shutterstock
Argos, Grčija. Foto: Shutterstock

Marsalforn, Malta

Če iščete miren oddih, je čudovita ribiška vas Marsalfon primerna izbira. Poleg mirnega in osvežujočega oddiha, se zanimiva lokacija ponaša tudi z restavracijami, ki imajo veliko svežih rib in čudovit razgled na ocean. Najde se tudi veliko samotnih kotičkov kjer lahko preberete kakšno knjigo ali pa se preprosto sončite in uživate v morskem vetru. Povprečno boste za enoposteljno sobo na Airbnb plačali na noč okrog 71 evrov.

Beograd, Srbija

Zadnja najcenejša lokacija za počitniški oddih na tokratnem seznamu je Beograd. Beograd velja za pestro in akcije nabito polno mesto, ki je cenovno ugodno. Mesto je vse prej kot mirna lokacija za pobeg. V stari arhitekturi mesta je polno barov in prizorišč za koncerte. Če iščete kakšen miren kotiček ga lahko najdete na Ada Ciganliji, ki je predelani otok ob reki Savi. Povprečna cena v Beogradu na Airbnb za eno posteljno sobo znaša okrog  49 evrov.

image_alt
Slavni bogataši, ki imajo v lasti zasebne otoke

Več iz rubrike