9 najlepših otokov na svetu

Kateri čarobni otoki veljajo za najlepše na svetu?
Fotografija: Hvar. Foto: Feist Marko/Delo
Odpri galerijo
Hvar. Foto: Feist Marko/Delo

Hrvaška je čedalje bolj priljubljena dopustniška destinacija, pa ne samo med slovenskimi turisti, ampak tudi širše. Njene lepote očarajo vsakega obiskovalca, zato ni presenetljivo, da je medijska mreža Time Out hrvaški otok Hvar prepoznala kot enega najlepših biserov na svetu.

Kateri čarobni otoki mu delajo družbo na seznamu?

image_alt
Google razkriva: obeta se rekordna turistična sezona

St. Barts

St. Barts oziroma Collectivité territoriale de Saint-Barthélemy sodi na sam vrh seznama najlepših otokov na svetu. Lesketajoča modra voda, sončni zahodi in jahte, kamor seže pogled, vse skupaj pa varuje trdnjava iz 17. stoletja na čudovitem hribu. Ta vulkanska dežela skriva bogato zgodovino, kar se odraža tudi skozi arhitekturo. Poleg kulturne dediščine pa za navdušenje poskrbijo tudi gurmanske restavracije in dizajnerske trgovine.

Bora Bora

Na drugem mestu se je znašel otok, ki je sicer zelo priljubljen med potapljači. Otoček obkroža neaktiven vulkan: čudovito burno središče, ki ga zdaj obdaja popolna spokojnost. Destinacija je zelo priljubljena tudi med mladoporočenci.

Bora Bora. Foto: Erik De Castro/Reuters
Bora Bora. Foto: Erik De Castro/Reuters

Cape Breton

Najvzhodnejši rob Kanade je raj za pustolovce. Otok Cape Breton je najbolj znan po epski poti Cabot Trail, 298-kilometrski cesti z razgibanimi obalnimi razgledi, ki bo raztopila srce tudi najbolj zagrizenemu popotniku. Na otoku je vse v znamenju dogajanja na prostem, v določenem obdobju pa se okrog otoka zbirajo celo kiti, da bi si ga dobro ogledali.

image_alt
Prestižni hoteli pod pritiskom Ukrajine. Se zapirajo v Rusiji?

Hvar

Na četrtem mestu se je znašel hrvaški biser Hvar. Čeprav se naša sosednja država ponaša s številnimi čudovitimi otoki, ostaja Hvar najbolj priljubljen. Dalmatinski otok je pravi biser z bogato zgodovino, kristalno čistim morjem in dišečimi borovci. Poleg Hvara pa si po mnenju Time Out pozornost zaslužijo tudi Brač, Krka in Prvić.

Hvar. FOTO: Shutterstock
Hvar. FOTO: Shutterstock

Aruba

Otoček v Karibskem morju se nahaja 29 km severno od Venezuele in spada pod Kraljevino Nizozemsko, v kateri živi nekaj več kot 100.000 ljudi. Otok slovi po čudovitih peščenih plažah, osupljivih razgledih, privlačni arhitekturi in umetniških festivalih, vse skupaj pa lepo začini idilično vreme skozi celo leto.

Iskija

Vulkanski otok v Neapeljskem zalivu je zaradi svoje bližine zelo priljubljen med Evropejci. Otok poleg peščenih plaž in številnih termalnih vrelcev slovi tudi po izjemni arhitekturi.

image_alt
Hoteli s petimi zvezdicami za manj kot 35 evrov na noč

Palawan

Palawan, ki ga pogosto omenjajo kot najbolj osupljiv otok na svetu, je verjetno najbolj romantičen kraj, ki ga ponujajo Filipini. Njegova vizitka je biotska raznolikost, ki ustvarja neverjetne barvite podobe, zaradi česar si je prislužil naziv »Zadnji ekološki branik Filipinov«.

Palawan Island, Filipini. Foto: Shutterstock
Palawan Island, Filipini. Foto: Shutterstock

Galapagos

Ko gre za biotsko raznovrstnost, ni bolj vznemirljivega otočja od Galapagosa. Vulkansko otoki v Tihem oceanu, so znani po endemičnih živalih in rastlinah. Ti otoki so nam dali teorijo evolucije, zato lahko rečemo, da so zelo pomembni in hkrati tudi osupljivo lepi.

Galapagos. Foto: SANTIAGO ARCOS/Reuters
Galapagos. Foto: SANTIAGO ARCOS/Reuters

Zanzibar

Rojstni otok Freddieja Mercuryja je zakladnica neverjetnih potapljaških destinacij in čudovitih plaž, ki so običajno na dosegu roke.

Zanzibar. Foto: Kompas
Zanzibar. Foto: Kompas

Zanzibar, ki leži tik ob vzhodni obali Afrike, je otoška destinacija z najboljšim razmerjem med ceno in kakovostjo, z zanimivim kulturnim razcvetom, rastočo gostinsko ponudbo in več pustolovščinami, kot si jih lahko predstavljate.

Več iz rubrike