Nekdaj veličastne palače, danes razkošni hoteli

Bivanje v razkošno opremljenem dvorcu z ikoničnimi zgodovinskimi detajli ima zagotovo poseben čar.
Fotografija: Adare Manor. Foto: Posnetek zaslona/Architectural Digest
Odpri galerijo
Adare Manor. Foto: Posnetek zaslona/Architectural Digest

Nekdaj je bilo bivanje v razkošnih palačah rezervirano samo za kraljeve družine in njihove goste, v sodobnem času pa so številne zgodovinske rezidence po prenovi v luksuzne hotele odprle svoja vrata za vse ljudi.

image_alt
Najbolj ekstravagantni apartmaji v razkošnih hotelih

Spletna stran Architectural Digest navaja nekaj najbolj ikoničnih dvorcev, ki so se spremenili v razkošni hotel.

Palácio Príncipe Real

Rezidenca v središču Lizbone je bila zgrajena 1877 in je več kot stoletje ostala dom družine Teixeira da Mota. Palača je bila takrat znana predvsem po pomembnih družabnih dogodkih, ki so tam potekali.

Leta 2015 sta nepremičnino kupila Miles in Gail Curley ter jo spremenila v luksuzni hotel. Ob prenavljanju sta obdržala ključne detajle iz 19. stoletja, kot so ročno poslikani arabeskni stropi originalne azuleje.

image_alt
Brezplačne stvari, ki jih lahko dobite v hotelu

Hotel, ki je svoja vrata odprl leta 2020, ponuja razkošne sobe, opremljene s kakovostno opremo, zunanji bazen in 1400 kvadratnih metrov velik vrt s številnimi drevesi. Cena za nočitev se giblje od 350 evrov naprej.

Cliveden House

Dvorec je leta 1666 zgradil George Villiers, drugi vojvoda Buckinghamski, palača pa je ostala v rokah angleškega plemstva do poznega 19. stoletja.

Rezidenca, ki stoji na 376 hektarjih ozemlja, je postala razkošni hotel leta 1985. Poleg razkošnih sob, velikih salonov, restavracije z vrhunsko hrano in zdravilišča goste najbolj navdušujejo krasni vrtovi po zgledu Versaillesa. Za nočitev v tem hotelu je treba odšteti 570 evrov na noč.

Hotel Château du Grand-Lucé

Francoska palača se nahaja v dolini Loare, nedaleč stran od Pariza. Leta 1760 jo je zgradil plemič in že takrat je gostila eminentne goste in bogate popotnike. Danes je rezidenca hotel s 17 sobami.

Foto: Posnetek zaslona/Architectural Digest
Foto: Posnetek zaslona/Architectural Digest

Gostje lahko bivajo v udobnih in razkošno opremljenih suitah s pogledom na prekrasne vrtove. Hotel z močnimi zgodovinskimi detajli, kot so originalne freske znanega umetnika, zajema ves sijaj 18. stoletja. Ikonični hotel ponuja nočitev že za 250 evrov na noč.

Adare Manor

Dvorec Adare na Irskem je bil rezidenca grofa Windhama Henryja Quina in njegove žene. Stavbo krasi 365 oken, 52 bogato okrašenih dimnikov, sedem kamnitih stebrov in štirje stolpi, vse skupaj pa predstavlja seštevek dni, tednov in letnih časov v letu.

Adare Manor je leta 1988 postal luksuzni hotel, najbolj znan po restavraciji z Michelinovo zvezdico. Poleg vrhunske hrane hotel ponuja obilo razvajanja tudi v zdravilišču, na igrišču za golf in v razkošno opremljenih sobah v gotskem stilu. Nočitev v enem najlepših hotelov na Irskem stane 195 evrov.

image_alt
Najbolj luksuzne hotelske blagovne znamke

Več iz rubrike