Najbolj luksuzne hotelske blagovne znamke

Katere so najbolj razkošne svetovno znane hotelske znamke?
Fotografija: Foto: Posnetek zaslona/Luxury Hotel
Odpri galerijo
Foto: Posnetek zaslona/Luxury Hotel

Prvorazredni hoteli so znani po svojem razkošju in ekstravagantnosti, zaradi vrhunske ponudbe pa privlačijo tako bogataše kot turiste. Luxury Hotel navaja nekaj najboljših svetovno znanih luksuznih hotelskih znamk.

image_alt
Hoteli s petimi zvezdicami za manj kot 35 evrov na noč

One & Only Resorts

Podjetje One & Only Resorts je ustanovil južnoafriški podjetnik Solomon Kerzner. Luksuzna letovišča na najbolj osupljivih destinacijah na svetu, kot so Maldivi, Mavricij in Mehika, ponujajo razkošno bivanje na višjem nivoju.

Prostorne in elegantne vile z razkošno opremo zagotavljajo popolno udobje, za dodatno razvajanje pa poskrbi vrhunska kulinarika slavnih kuharskih mojstrov, kot je Nobu Matsuhisa.

Four Seasons

Veličastna hotelska veriga je med bogataši izredno priljubljena. V Kanadi jo je leta 1961 ustanovil Isadore Sharp, veriga pa danes šteje več kot 100 hotelov na petih celinah. Najbolj obiskani so tisti, ki se nahajajo na turistično najbolj priljubljenih destinacijah, kot so Havaji, Bora Bora in Doha.

Najdražji hotel v Budimpešti, Four Seasons. Foto: Pojbič Jože/Delo
Najdražji hotel v Budimpešti, Four Seasons. Foto: Pojbič Jože/Delo

Vsak izmed hotelov ponuja edinstveno doživetje, ponudba pa je odvisna predvsem od lokacije. Tako lahko na primer v letovišču na Maldivih turisti najamejo zasebno jahto za raziskovanje otoka. Vsi hoteli ne glede na destinacijo ponujajo velike razkošno opremljene suite z veličastnim razgledom na morje.

Mandarin Oriental

Razkošna priznana hotelska blagovna znamka izvira iz Hongkonga, navaja Luxury Hotel. Prvi hotel je bil odprt že leta 1963, danes pa znamka obsega več kot 30 hotelov po vsem svetu. Vsi so prepoznani po veličastnem razkošju in brezhibnih storitvah.

image_alt
Trump zaradi milijardnega dolga prodaja svoj luksuz

Slog se razlikuje glede na destinacijo. Sodoben glamur, vrhunska kulinarika, orientalski pridih, nagrajeni spa centri in ustrežljivo osebje so prednosti hotelov, zaradi katerih se vanje radi vračajo tudi slavni.

Fairmont

Podjetje ima v lasti 76 hotelov, ki so že več kot stoletje sinonim za razkošje in vrhunske storitve. Večina se nahaja v ZDA in Kanadi, eden izmed njih, hotel Plaza, pa je postal slaven zaradi legendarnega filma Sam doma.

Vse hotele v lasti družbe Fairmont odlikuje impresivna notranjost; razkošni lestenci, veličastni stebri in slavne umetnine so le nekateri elementi opreme, ki gostom jemljejo dih. Razkošno opremljene suite in vrhunske storitve so prepričale tudi kraljico Elizabeto II., saj v teh hotelih zelo rada biva.

The Peninsula

Gre za zelo znano in hkrati najstarejše azijsko hotelsko podjetje, ki sta ga leta 1880 v Bagdadu ustanovila brata Ellis in Elly. V zasnovi in viziji hotela se prepletata tradicija in inovativnost, ki poskrbita za nepozabno bivanje.

Hotel poleg razkošnih nastanitev ponuja tudi možnost organizacije razburljivih dogodkov, kot so motoristična srečanja itd. Glamurozen, a hkrati intimen hotel je primeren tako za družine kot tudi za podjetnike, ki se udeležujejo poslovnih dogodkov v bližini.

image_alt
Luksuzni hotel, vklesan v hrib pod oljčnim nasadom

Hilton Hotel & Resorts

Hilton hoteli so ena najbolj prepoznavnih hotelskih blagovnih znamk na svetu. Več kot 500 hotelov po celem svetu s stoletno tradicijo ponuja vrhunske storitve na višjem nivoju.

Med bivanjem v elegantnih prostorih so gostje deležni razvajanja s storitvami, ki jih drugi hoteli ne ponujajo. Rusija, Malta, Vietnam, ZDA in Avstralija so le nekatere destinacije, ki ponujajo razkošno bivanje v hotelih Hilton.

Hotel Hilton v Belgiji. Foto: Marko Feist/Delo
Hotel Hilton v Belgiji. Foto: Marko Feist/Delo

Več iz rubrike