Nekateri nepozabni trenutki od začetka pandemije do danes

Vsi vemo, da sta humor in surova iskrenost včasih najbolj katarzična načina reševanja težkih situacij.
Fotografija: Reese Witherspoon. Foto. REUTERS/Aude Guerrucci
Odpri galerijo
Reese Witherspoon. Foto. REUTERS/Aude Guerrucci

Medtem ko se svet počasi poslavlja od tistega, kar mnogi opisujejo kot 'dve leti pekla', razmislek o dogodkih v tem obdobju razkriva nekaj najbolj srčnih, ustvarjalnih in nenavadnih načinov spoprijemanja različnih izzivov.

Portal Ceo Magazine je sestavil seznam dogodkov, ki so poleg pandemije najbolj zaznamovali zadnji dve leti.

image_alt
Kakšne so prehranjevalne navade uspešnih ljudi?

Svetovna zdravstvena organizacija COVID-19 razglasila za svetovno pandemijo

Svetovna zdravstvena organizacija je 11. marca 2020 virus covid-19 uradno razglasila za pandemijo - globalno širjenje nove bolezni. Do takrat je bilo, glede na določene statistične podatke, v vsaj 110 državah razširjenih več kot 118.000 primerov virusa.

Divje živali se veselijo

Ker se je med zaporami zaradi koronavirusa po ulicah in vodnih poteh večjih mestnih središč sprehajalo manj turistov in lokalnih prebivalcev, so živali zbrale pogum in ponovno naselile nekatera najgostejša in najbolj prometna mesta na svetu.

V Bosporju so opazili delfine, ki so se sprehajali bližje mestnim obalam kot kdaj koli prej, divji prašiči so se sprehajali po ulicah izraelskega mesta Haifa in iskali hrano, po ulicah Santiaga v Čilu pa se je sprehajalo več velikih pum, če naštejemo le nekatere primere.

image_alt
Tablete proti mačku, ki obljubljajo naslednji dan brez glavobola

Londonski teden mode v digitalni obliki

Medtem ko so se podjetja obrnila k digitalnim rešitvam, je britanski svet za modo po skoraj 40. letih spektakularnih dogodkov na modni stezi napovedal novo različico londonskega tedna mode. Oblikovalci so lahko svoje kolekcije in zgodbe predstavili svetovni skupnosti prek intervjujev, podcastov, dnevnikov oblikovalcev, spletnih seminarjev in digitalnih razstavnih prostorov.

London Fashion Week,Februar 2022. Foto: REUTERS/Henry Nicholls
London Fashion Week,Februar 2022. Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Reese Witherspoon začne #2020Challenge

Vsi vemo, da sta humor in surova iskrenost včasih najbolj katarzična načina reševanja težkih situacij.

Ko se je znana ameriška igralka Reese Witherspoon obrnila na Instagram, da bi predstavila vplive pandemije na svoj fizični videz, so ji sledile blagovne znamke in drugi zvezdniki. Mreža devetih kvadratov predstavlja mesece od januarja do septembra 2020, pri čemer je vsako obdobje vedno slabše. KitKat, Dell, Simon & Schuster in Universal Pictures so bile med glavnimi blagovnimi znamkami, ki so sodelovale pri #2020Challenge.

Princesa Beatrice se je poročila v tajnosti

Poroka kraljičine vnukinje princese Beatrice z britanskim nepremičninskim investitorjem Edoardom Mapellijem Mozzijem, je bila za kraljevo poroko nenavadno majhna slovesnost. Za kraljico in princa Philipa je bilo to prvo družinsko srečanje po zaprtju države, ki je potekalo v kraljevi kapeli Vseh svetih v Royal Lodge v Windsorju.

Po podatkih Urada za državno statistiko je bilo v prvih mesecih blokade v Veliki Britaniji preloženih skoraj 74.000 porok.

Nizozemski muzeji se spreminjajo v frizerske salone

Vladne omejitve so verjetno najbolj prizadele lastnike podjetij, ki so morali za daljše obdobje zapreti svoja vrata, zlasti kulturni sektor, ki je moral ostati zaprt, medtem ko so drugi začeli ponovno odpirati. Na Nizozemskem so se muzeji in koncertne dvorane v znak protesta za en dan spremenili v kozmetične salone in telovadnice. Tečaji fitnesa in striženje las so potekali ob mojstrovinah Vermeerja in Van Gogha.

image_alt
Razkrit prvi uradni skupni portret princa Williama in Kate

Začelo se je panično nakupovanje

Kopičenje osnovnih predmetov v času krize nikakor ni nov pojav. Medtem ko je pandemija SARS leta 2003 med drugim povzročila pomanjkanje soli, riža in kisa ter drugih osnovnih živil, so bila pri španski gripi to določena zdravila.

V ZDA, Avstraliji in nekaterih azijskih državah je zaradi naraščajočega števila okužb na policah supermarketov primanjkovalo toaletnega papirja. Potrošniški psihologi takšno vedenje primerjajo s klasičnim primerom čredne miselnosti.

Na balkonih se odvijajo glasbeni nastopi

V Španiji, Iraku, ZDA, Franciji, Italiji, Libanonu, Indiji in Nemčiji so marca 2020 glasbeniki in civilisti z balkonov, streh in oken nastopali za svoje sosede.

Uporaba ZOOM-a se poveča

Ker je delo na daljavo postalo norma, se je prodaja podjetja za videokonference proti koncu leta 2020 povzpela za 370 odstotkov in dosegla 882,5 milijona ameriških dolarjev.

Več iz rubrike