Kakšne so prehranjevalne navade uspešnih ljudi?

Medtem ko nekateri najbogatejši na svetu prisegajo na zdravo prehrano, drugi priznavajo, da vadba in zdrava hrana nista po njihovem okusu.
Fotografija: Elon Musk. Foto: Brendan McDermid/Reuters
Odpri galerijo
Elon Musk. Foto: Brendan McDermid/Reuters

Če ste mislili, da je uživanje beljakovinskih ploščic in zelenjavnih palčk redna prehrana najbogatejših na svetu, se motite. Medtem ko nekateri najbogatejši na svetu jedo zelena jabolka in prehajajo na zelenjavno dieto, drugi priznavajo, da vadba in zdrava hrana nista njihova prva prednost. Poglejmo si kakšne so prehranjevalne navade nekaterih svetovno poznanih uspešnih ljudi.

image_alt
Navade, ki so znanim bogatašem pomagale do uspeha

Elon Musk

Ko gre za prehrano in vadbo, ameriški tehnološki milijarder Elon Musk trdi, da daje prednost svojemu delu. »Če bi obstajal način, da ne bi mogel jesti, da bi več delal, ne bi jedel,« je komentiral Musk v knjigi Elon Musk: Tesla, SpaceX and the Quest for a Fantastic Future iz leta 2015. V svojih študentskih letih je Musk porabil le 1 ameriški dolar na dan, da je pokril svoje stroške hrane. Priznava tudi, da ni ljubitelj vadbe.

»Raje bi jedel okusno hrano in živel krajše življenje. Okusna hrana je odlična. To je ena najboljših stvari v življenju,« pravi. Glede telesne teže pa dodaja, da starejši kot postaja, težje je ostati vitek.

Jeff Bezos

Zanimivo je, da obstajajo fotografije, kako je Jeff Bezos na ekskluzivni večerji v New Yorku leta 2018 pojedel celo pečenega legvana, na jedilniku pa so bili tud piton, tarantele in ščurki.

Jeff Bezos. Foto: Paul Ellis/Reuters
Jeff Bezos. Foto: Paul Ellis/Reuters

Ustanovitelj in izvršni predsednik Amazona Jeff Bezos je v intervjuju leta 2017 opisal svojo ljubezen do piškotov Pillsbury, ki jih je jedel vsako jutro nekaj let, dokler se ni poročil s svojo nekdanjo ženo MacKenzie Scott. Pojedel jih je celo pločevinko in bil suh, dokler ga ni bivša žena enkrat ustavila in povedala kaj vse vsebujejo tovrstni piškoti. Danes Bezos dneve raje začne z zdravim zajtrkom.

image_alt
Slavni bogataši, ki imajo v lasti zasebne otoke

Arianna Huffington

Ustanoviteljica Thrive Global in avtorica spanja Arianna Huffington je v oddaji The Tim Ferriss Show razkrila, da vsako jutro srka neprebojno kavo (znano kot kava z maslom), ki ji v kombinaciji z organskim maslom daje energijo za ves dan. Z zajtrkom počaka do kosila.

Njena filozofija je, da mora tisto, kar izberete in s kom jeste, vzbujati veselje. Medijska ikona svojo prehrano dodatno dopolnjuje z vitamini in kitajskimi zelišči.

Oprah Winfrey

Zajtrk Oprah Winfrey vključuje ekološko kaljene polnozrnate toaste z ocvrtim jajcem in dvema rezinama purana. Celotna prehrana voditeljice pogovorne oddaje je sestavljena iz 20 odstotkov beljakovin, 30 odstotkov maščob in približno 50 odstotkov ogljikovih hidratov iz polnozrnatih žit, sadja in zelenjave.

Oprah Winfrey se ne more odpovedati kruhu. Foto: Oprah Winfrey
Oprah Winfrey se ne more odpovedati kruhu. Foto: Oprah Winfrey

Ne more pa se odpovedati kruhu. »To je zame veselje. Obožujem kruh. Rada imam kruh,« strastno prizna Winfrey. Svojo šibkost do kruha je izrazila tudi za Us Weekly, še posebej, če gre za štruco s semeni.

Richard Branson

Ustanovitelj skupine Virgin Group, Richard Branson je med pandemijo živel na svojem zasebnem otoku Necker Island. Medtem ko je otok idealno okolje za uživanje v sveže ulovljenih ribah, se Richard Branson bolj nagiba k vegetarijanski prehrani. Branson zjutraj pije kavo in čaj ter tisto, kar sam imenuje »veliko preveč tablet«, ki mu jih je predpisal zdravnik. Prav tako ni prepričan kako bi preživel dan brez čaja English Breakfast.

image_alt
Britanska kraljica: Od kod ji denar in kako ga porabi?

Več iz rubrike