Navade, ki so znanim bogatašem pomagale do uspeha

Nekateri znani bogataši so predstavili svoje zanimive vsakodnevne navade, ki jim pomagajo do boljšega življenja.
Fotografija: Oprah Winfrey ima navado, da vsako jutro zgodaj vstane. Foto: Carlo Allegri/Reuters
Odpri galerijo
Oprah Winfrey ima navado, da vsako jutro zgodaj vstane. Foto: Carlo Allegri/Reuters

Ste se kdaj vprašali, kako bogataši organizirajo svoje finance, da imajo vedno dovolj denarja in so v življenju nadvse uspešni?  Premožni posamezniki, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju, imajo presenetljive vsakodnevne navade, ki jim pomagajo do boljšega življenja. Katere navade so jim tlakovale pot do uspeha?

image_alt
Največje in najdražje bivališče na svetu na dražbi

Zgodnje zbujanje (Oprah Winfrey)

Star pregovor, ki pravi, da je rana ura zlata ura, je morda resničen. Tega se vsekakor drži Oprah Winfrey (ima približno dve milijardi evrov premoženja), ki je za Hollywood Reporter povedala, da vsako jutro poskrbi za zgodnje vstajanje. Presenetljivo je, da pri tem ne uporablja budilke, ker se ji zdi moteča, temveč se zbuja ob določenem času kar sama od sebe.

Na tekočem s finančnimi novicami (Warren Buffett)

Warren Buffett (100 milijard evrov neto vrednosti) je znan po svoji varčnosti. Je izvršni direktor družbe Berkshire Hathaway Buffett. Velik del svojega bogastva nameni dobrodelnosti. Po poročanju CNBC Buffett vsak dan prebere šest časopisov, s čimer si širi obzorja na področju financ.

Warren Buffett vsak dan prebere šest časopisov, kar mu razširi tudi (finančne) poglede. REUTERS/Scott Morgan/File Photo
Warren Buffett vsak dan prebere šest časopisov, kar mu razširi tudi (finančne) poglede. REUTERS/Scott Morgan/File Photo

Meditacija in molitev (Dolly Parton)

Dolly Parton s približno 530 milijonov evrov neto vrednosti je verjetno ena najbolj priljubljenih zvezdnic, ki je znana po svoji radodarni naravi in briljantnemu pisanju pesmi. Vsak dan začne s hvaležnostjo za vse, kar ima. Zjutraj se poslužuje še meditacije in molitve. To ji pomaga pri osredotočenosti na doseganje ciljev. 

Napisan seznam opravil (Barbara Corcoran)

Barbara Corcoran s 100 milijonov dolarjev neto vrednosti je podjetnica, ena izmed predstavnikov Shark Tank, ki se ukvarja z vlaganjem v perspektivne podjetnike. Ena izmed skrivnosti njenega uspeha je ta, da vsak dan naredi seznam opravil, je pojasnila za The Cut. Vsako nalogo tudi razvrsti glede na prioritete in najprej opravi najpomembnejše, kar ji pomaga pri boljši organizaciji.

image_alt
Tri delnice Warrena Buffeta za potrpežljive vlagatelje

Vzeti si trenutek zase (Serena Williams)

Ena najboljših športnic na svetu Serena Williams (približno 177 milijonov evrov neto vrednosti) je hkrati tudi podjetnica, mama in žena. Ob vseh nalogah, ki zahtevajo njeno pozornost, deluje, kot da se nikoli ne ustavi. Toda kot je povedala za CNBC, si vsak dan vzame trenutek, ko se povsem izklopi. To ji pomaga, da se spočije in se ponovno napolni z energijo za nove izzive.  

Serena Williams si vsak dan vzame trenutek, ko se povsem izklopi. To ji pomaga, da se spočije in ponovno napolni z energijo za nove izzive. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo
Serena Williams si vsak dan vzame trenutek, ko se povsem izklopi. To ji pomaga, da se spočije in ponovno napolni z energijo za nove izzive. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo

Dnevna rutina (Alexis Ohanian)

Soustanovitelj Reddita Alexis Ohanian (približno 35 milijonov evrov premoženja) je tvegani kapitalist in mož teniške virtuozinje Serene Williams. Ohanian ob svojem natrpanem urniku ugotavlja, da je bolj produktiven in učinkovit, ko se drži svoje dnevne rutine, navaja CNBC. Prav tako redno preverja, da svoj čas preživlja na najboljši možen način.

Poslušanje podkastov (Karlie Kloss)

Karlie Kloss (35 milijonov evrov neto vrednosti) je model in ustanoviteljica Kode s Klossyjem. To je organizacija, ki omogoča mladim dekletom, da se udeležijo brezplačnih delavnic, kjer jim predstavijo ključne računalniške veščine. Karlie je v intervjuju za Savoir Flair povedala, da je eden izmed načinov, da se ne ujame v zanko, ko je v dnevnem vrvežu, ta, da v času vožnje na delo posluša podkaste.

Karlie je v intervjuju za Savoir Flair povedala, da je eden izmed načinov, da se ne ujame v zanko, ko je v dnevnem vrvežu ta, da posluša podcaste na njeni vsakodnevni vožnji na delo. Foto: REUTERS/Caitlin Ochs
Karlie je v intervjuju za Savoir Flair povedala, da je eden izmed načinov, da se ne ujame v zanko, ko je v dnevnem vrvežu ta, da posluša podcaste na njeni vsakodnevni vožnji na delo. Foto: REUTERS/Caitlin Ochs

Vsakdanja telovadba (Shaquille O'Neal)

Shaquille O'Neal je košarkarska legenda s približno 352 milijonov evrov neto vrednosti. O'Neil, ki je sicer športnik, je telovadbo med pandemijo nekoliko zapostavil. Zdaj zopet telovadi vsak dan, tako zjutraj kot zvečer, kar mu prinaša neverjetne duševne in fizične koristi, je pojasnil za Men's Journal.

Vsakodnevna poslovna srečanja (Kylie Jenner)

Kylie Jenner (približno milijarda evrov neto vrednosti) je morda res nekoliko kontroverzna, toda ima veliko dobrih finančnih navad, ki ji prinesejo veliko denarja. Eden izmed receptov njenega uspeha so vsakodnevna poslovna srečanja oziroma pogovori z ljudmi, ki širijo obzorja, je povedala za Violet Grey. Nikoli ni prepozno za začetek ustvarjanja bogastva, je prepričana. Začnite tam, kjer ste, in naredite najboljše s tem, kar imate. Morda boste presenečeni, da lahko z najmanjšimi dejanji spremenite svoje življenje, svetuje Jennerjeva.

image_alt
Milijarderji, ki so organizacijam donirali največ denarja

Več iz rubrike