Popolnoma električni katamaran, ki očara z luksuzno opremo

Poljska ladjedelnica Sunreef Yachts je nedavno predstavila luksuzni popolnoma električni izjemno sodoben katamaran.
Fotografija: Foto: Posnetek zaslona/Luxury Launches
Odpri galerijo
Foto: Posnetek zaslona/Luxury Launches

Medtem ko se avtomobilski svet z vedno bolj široko uporabo obnovljivih virov energije še naprej hitro spreminja, tudi navtična industrija počasi pospešuje prehod na okolju prijazno jadranje.

image_alt
Nova jahta ruskega milijarderja za pol milijarde dolarjev

Začetek pomembnega poglavja

Poljska ladjedelnica Sunreef Yachts je že marca 2021 napovedala prihod tretjega popolnoma električnega katamarana, ki se nahaja na vrhu seznama okolju prijaznih luksuznih jaht te znamke.

Popolnoma električno plovilo 80 Eco, ki ga v podjetju opisujejo kot najbolj napreden luksuzni katamaran, za podjetje pomeni začetek zelo pomembnega poglavja.

Foto: Posnetek zaslona/Luxury Launches
Foto: Posnetek zaslona/Luxury Launches

Sunreef se že 20 let ukvarja z gradnjo luksuznih jaht, pol leta po začetku gradnje prvega električnega katamarana pa so predstavili koncept izjemno sodobnega katamarana, navaja Luxury Launches.

Jacuzzi, žar in panoramski razgled

Sunreef 80 Eco v dolžino meri 24 metrov, kar omogoča dovolj prostora, da lahko v petih razkošno in kakovostno opremljenih kabinah na spodnji palubi sprejme do 10 gostov.

V glavnem salonu s panoramskim razgledom je prostorna jedilna miza in velika televizija, ob kateri sta dve udobni zofi. Na zadnji palubi se nahajajo ležalniki za sončenje in dodatne zofe, jacuzzi, žar in popolnoma opremljen bar.

image_alt
Ob selitvi v novo hišo odkrili zaklad

Polnijo ga lastni sončni paneli

Katamaran se ponaša z izjemnim pogonskim sistemom. Plovilo poganjata dva 180kW električna motorja, ki delujeta kot generatorja, ki lahko med jadranjem pridobita do 15 kWh energije. Velikost baterijskega sklopa sicer ni bila razkrita, vendar je znano, da ga polnijo lastni sončni paneli podjetja Sunreef Yachts, ki pokrivajo 164 kvadratnih metrov površine, navajajo tuji mediji.

Foto: Posnetek zaslona/Luxury Launches
Foto: Posnetek zaslona/Luxury Launches

Paneli, ki so jih zasnovali in izdelali v podjetju, so integrirani v jedro plovila in segajo od stranice trupa do nadgradnje karbonskega jambora.

Svetovno vodilni za gradnjo luksuznih katamaranov

»Sunreef 80 Eco pomeni odgovorno jadranje in zanašanje na obnovljive vire energije. Najbolj inovativen sistem za pridobivanje sončne energije zdaj združujemo s proizvodnjo električne energije iz hidroelektrarn,« je dejal ustanovitelj podjetja Sunreef Yachts Francis Lapp.

image_alt
Največje superjahte na svetu

Ladjedelnica Sunreef Yachts se ponaša z dolgoletno tradicijo, ki temelji na kakovosti in inovativnosti. Leta 2003 se je z lansiranjem njihovega prvega luksuznega katamarana začelo novo obdobje v zgodovini jadranja, danes pa je Sunreef svetovno vodilno podjetje za gradnjo in oblikovanje velikih luksuznih katamaranov.

Več iz rubrike