Najboljše kulinarične destinacije na svetu

Katera svetovno znana mesta ponujajo najboljša kulinarična doživetja?
Fotografija: Tako. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Tako. Foto: Shutterstock

Del vsakega potovanja je tudi okušanje znamenitih jedi, ki za marsikoga predstavljajo vrhunec kulturnega raziskovanja. Obstaja veliko neverjetnih svetovno znanih mest, ki ponujajo pravo kulinarično pustolovščino.

image_alt
Najdražje vrste kave na svetu

Spletna stran Luxury Columnist navaja nekaj najbolj priljubljenih popotniških destinacij, ki privabljajo gurmanske popotnike z vsega sveta.

San Francisco

Ameriško mesto je najbolj znano po tramvajih, mostu Golden Gate Bridge in kitajski četrti. Le pravi gurmani pa vedo, da se v tem mestu skriva tudi veliko dobre hrane.

Restavracije v San Franciscu so že desetletja gonilna sila globalnih kulinaričnih inovacij, navaja Luxury Columnist. Mesto je najbolj znano po rakovicah Dungeness, morskih polžih in juhi iz školjk, postreženi v skledi iz kislega kruha.

Pariz

Pariz je mesto ljubezni in dobre hrane. Ne glede na vaš okus vas zagotovo ne bo razočaral. Francozi so na svojo kulinariko zelo ponosni, zato se vedno potrudijo, da so gostje zadovoljni.

Humus kot nadomestek majoneze. Foto: SHUTTERSTOCK Photo
Humus kot nadomestek majoneze. Foto: SHUTTERSTOCK Photo

Cordon bleu, kuhani polži (escargot), žabji kraki, razni siri, sladki rogljički in makroni je le nekaj francoskih klasik, v katerih lahko uživajo ljubitelji dobre hrane.

Chiang Mai

Mesto na severu Tajske je znano po odlični ulični hrani. Sladko pikantne vonjave, ki se širijo po ulicah, privabijo mnogo ljudi, še posebej turiste, ki si želijo poskusiti odlično aromatično kulinariko. Najbolj znana jed je Khao Soi, juha iz rumenih jajčnih rezancev in kremastega kokosovega curryja.

Mexico City

To je še eno mesto, ki se ponaša z odlično ulično hrano. Stojnice s hrano se razprostirajo po celem mestu, vsaka pa ponuja svojevrstno kulinarično doživetje.

image_alt
Restavracija: njen izvor in začetki

Tacosi, ocvrte hrenovke na palčki, tortilje in avokado so le del mehiške kulinarike, s katero se lahko razvajate po ulicah Mexica.

Cape Town

Cape Town je multikulturno mesto in to se zelo dobro odraža v ponudbi kulinarike. Rdeča nit južnoafriških miz je, da so obroki vedno postreženi v družinskem stilu, kar pomeni velike porcije odlične domače hrane.

Najboljši jedi po mnenju poznavalcev sta suho goveje meso biltong in puding iz malve s čajem Rooibos, navaja Luxury Columnist.

London

Glavno mesto Združenega kraljestva je znano po izvrstni kulinariki, pripravljeni po svetovnih receptih. Najbolj znane jedi, ki jih lahko poskusite v Londonu, so ribe s čipsom, pastirska pita in pecivo imenovano Cornish pasty.

Večino tradicionalnih jedi ponujajo na številnih londonskih tržnicah, ki se razprostirajo po celem mestu.

image_alt
To so najdražja živila na svetu

Tel Aviv

Tel Aviv je postal glavna kulinarična destinacija za vse, ki želijo okusiti pristno izraelsko hrano z modernim pridihom. Poleg humusa na tisoč in en način in falafla je Izrael znan tudi po enolončnicah, pitah in posebnih sendvičih s krompirjem.

Več iz rubrike