Najboljše destinacije za preživljanje aktivnih počitnic

Katera država ponuja največ izbire za aktivne počitnice?
Fotografija: Smučanje je idealna izbira za preživljanje aktivnih počitnic. Foto: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Smučanje je idealna izbira za preživljanje aktivnih počitnic. Foto: Voranc Vogel/Delo

Telesna aktivnost je zabaven in preprost način za izboljšanje duševnega in telesnega počutja, zato jo je smiselno vključiti tudi v dopust. Portal za fitnes Gymcatch je želel z novo raziskavo preveriti, katere izmed 50 najbolj obiskanih počitniških destinacij na svetu ponujajo največ na področju pohodništva, kolesarjenja, smučanja, joge in vodnih športov.

image_alt
Hrvaška med najljubšimi destinacijami za zgodnje poletne počitnice

Hrvaška se uvršča na 11. mesto

Na splošno je Avstralija najboljša počitniška destinacija v letu 2022, saj ponuja največ možnosti za aktivne počitnice. Za pohodnike je na voljo več kot 9600 različnih pohodniških poti v hribe, ob obali ali po gozdu. Glede na rezultate raziskave je Avstralija tudi četrta najboljša destinacija za vodne športe, osma najboljša za jogo in deseta najboljša za kolesarjenje.

Druga na splošno najvišje uvrščena destinacija je Brazilija, ki je sicer najbolj poznana kot svetovna prestolnica nogometa. V tej raziskavi je država dosegla posebej dobre rezultate pri kolesarjenju, saj se uvršča na četrto mesto glede na število kolesarskih poti na turista, 11. mesto je dosegla v kategoriji vodnih športov, na področju joge in pohodništva pa zaseda 12. mesto.

Vir: Gymcatch
Vir: Gymcatch

Tretje mesto na seznamu je zasedla Norveška, ki je, za Francijo in Švico, tretja najboljša destinacija za smučanje. Prvo peterico dopolnjujeta še Švica in ZDA.

Medtem ko Slovenije ni na seznamu, se je sosednja Hrvaška znašla na 11. mestu. Država je najboljše rezultate dosegla v kategoriji vodnih športov, saj je po številu tovrstnih objektov na šestem mestu.

Hrvaška je bila prepoznana tudi kot druga najbolj iskana evropska destinacija; takoj za Grčijo, ki je očitna izbira za sredozemsko pustolovščino.

Avstrija, ki na seznamu zaseda 15. mesto, se je posebej dobro odrezala na področju smučanja in tako v tej kategoriji zasedla drugo mesto.

Švica - druga najdražja destinacija

Raziskava je razkrila tudi najboljše destinacije za aktivne počitnice na vsaki celini. Tako je v Evropi najboljša Norveška, ki se je na seznamu uvrstila na tretje mesto. Prav tako tretje mesto je država zasedla na področju smučanja, medtem ko je na področju pohodništva šesta.

image_alt
Ljubljana razglašena za najbolj privlačno evropsko destinacijo

Nemčija je po številu turistov najboljša kolesarska destinacija, saj ponuja več kot 40.000 kolesarskih poti na milijon turistov. Država se je visoko uvrstila tudi na področju pohodništva in zasedla šesto mesto, medtem ko je v kategoriji smučanja zasedla komaj 35. mesto.

Sicer je najvišje uvrščena destinacija za smučanje Švica, ki je tudi druga najdražja destinacija na seznamu.

Indija - raj za ljubitelje joge

V kategoriji vodnih športov se je najbolje odrezal Egipt, saj s 455 objekti na pet milijonov turistov predstavlja najboljšo izbiro. Sledita Vietnam s 307 objekti na pet milijonov turistov in Indonezija z 251.

Za ljubitelje joge je najboljša destinacija Indija, drugo mesto v tej kategoriji pa je zasedla Indonezija. Presenetljivo je tretje mesto zasedla Portugalska.

Na koncu raziskava razkriva, da turisti aktivne počitnice v največji meri iščejo v Združenem kraljestvu in v Evropi nasploh, glede na rezultate pa bodo najbolj zadovoljni v Švici ali Nemčiji.

image_alt
Kam beži ruska elita?

Več iz rubrike