Toliko zaslužijo najbolje plačani YouTube zvezdniki

Lestvica desetih najbolj dobičkonosnih YouTube influencerjev na svetu.
Fotografija: Jimmy Donaldson (levo), s svojim umetniškim imenom MrBeast je v letu 2021 največji zaslužkar s svojimi YouTube kanalom. Foto: posnetek zaslona / Behind the Brand
Odpri galerijo
Jimmy Donaldson (levo), s svojim umetniškim imenom MrBeast je v letu 2021 največji zaslužkar s svojimi YouTube kanalom. Foto: posnetek zaslona / Behind the Brand

Leto 2021 je bilo z mnogo YouTube influencerjev precej dobičkonosno. Ustvarjalci spletnih vsebin, kot so MrBeast, Jake Paul in Markiplier, so zaslužili več kot številni hollywoodski zvezdniki, med katerimi so tudi Angelina Jolie in Will Smith.

image_alt
Ameriška tiktokerka, ki z Excelovimi tečaji služi milijone

Na prvem mestu lestvice desetih najbolje plačanih YouTuberjev leta 2021, se je znašel MrBeast, ki je zaslužil 49 milijonov evrov. To je skoraj dvakrat več kot je leta 2020 zaslužil najboljši influencer Ryan Kaji, ki se je ponašal s 26 milijonov evrov, navaja Tech spot.

Največji YouTube zaslužkar ima v lasti MrBeast Burger

Pomemben del od teh 49 milijonov evrov prihaja od ogledov z njegovega Youtube kanala, ki jih je bilo kar 10 milijard. Pomembno vlogo pri tolikšnem zaslužku sta imela tudi aplikacija in meni MrBeast Burger, ki je na voljo v 1600 restavracijah v ZDA in je do sedaj prodala že pet milijonov sendvičev.

Paul Jake, drugi izmed največjih zaslužkarjev z YouTube kanalom v letu 2021. Foto: Jeff Kravitz
Paul Jake, drugi izmed največjih zaslužkarjev z YouTube kanalom v letu 2021. Foto: Jeff Kravitz
MrBeast Burger je sicer ameriška veriga restavracij s hitro prehrano samo za dostavo. Ustanovitelj verige restavracij je spletni vplivnik MrBeast, ki mu je sicer ime Jimmy Donaldson. Kljub temu, da trenutno obstaja več kot 1000 lokacij s hitro prehrano za dostavo v Severni Ameriki in Evropi, MrBeast z ekipo načrtuje množično povečanje števila lokacij tudi drugod po svetu. 

Na drugem in tretjem mestu se nahajata Jake Paul in Markiplier

Na drugem mestu največjih zaslužkarjev z YouTube kanalom se nahaja Jake Paul s 40 milijoni evrov. Večina tega denarja naj bi izvirala iz treh boksarskih dvobojev, ki jih je imel leta 2021 proti Benu Askernu in Tyronu Woodleyju (dva dvoboja). Nekaj denarja pa je zaslužil tudi iz oglasov na YouTubu, kar ni presenetljivo, ker uporablja oglase predvsem za promocijo svoje boksarske kariere.

image_alt
Video: S TikTokom zasluži skoraj 300 evrov na dan

Na tretjem mestu je Markiplier, ki je z YouTubom in prodajo blaga zaslužil 34 milijonov evrov. Po uspehu serije Unus Annus, ki jo je na koncu zbrisal, namerava sedaj Markiplier na male zaslone pripeljati triler The Edge of Sleep. Upa, da bo letos serijo prodal ponudniku vsebin, kot sta Hulu ali Netflix.

Markiplier, tretji največji zaslužkar na YouTube v letu 2021. Foto: Maggie Shannon/ New York Times
Markiplier, tretji največji zaslužkar na YouTube v letu 2021. Foto: Maggie Shannon/ New York Times

Na seznamu desetih najbolje plačanih zaslužkarjev le ena ženska

Na seznamu desetih največjih zaslužkarjev pa je le ena ženska in sicer z umetniškim imenom Like Nastya, ki je Ruska Youtuberka, ki s svojimi starši vodi kar nekaj YouTube kanalov, ki so namenjeni otrokom. Nastya se nahaja na šestem mestu.

image_alt
31-letnik prek Youtuba zasluži več kot 5 milijonov evrov letno

Celotni seznam desetih najbolje plačanih YouTuberjev za leto 2021, je po navajanju Tech spot naslednji:

  • MrBeast – 49 milijonov evrov
  • Jake Paul – 40 milijonov evrov
  • Markiplier – 34 milijonov evrov
  • Rhett & Link – 27 milijonov evrov
  • Unspeakable – 26 milijonov evrov
  • Like Nastya – 25,5 milijonov evrov
  • Ryan Kaji/Ryan’s World – 24 milijonov evrov
  • Dude Perfect – 18 milijonov evrov
  • Logan Paul – 16 milijonov evrov
  • Preston – 14 milijonov evrov.

Denarne vrednosti temeljijo na ugotovitvah in meritvah, objavljenih od 1. januarja 2021 do 31. decembra 2021 in so pridobljene iz podatkov Captiv8, SocialBlade, Pollstar ter poznavalcev tovrstne industrije. Denarne vsote, ki so navedene na seznamu, so brez davkov. Kljub temu so YouTube ustvarjalcem na koncu ostale kar zajetne količine denarja. 

image_alt
Svetovni bogataši, ki niso nikoli dokončali študija

Več iz rubrike