31-letnik prek Youtuba zasluži več kot 5 milijonov evrov letno

Ko se je začel leta 2017 ukvarjati s snemanjem vsebin, si ni mislil, da ga bo kdo želel poslušati, danes pa ima njegov kanal že več kot 4,5 milijona naročnikov.
Fotografija: Slika je simbolična. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Slika je simbolična. Foto: Shutterstock

Graham Stephan je dolga leta varčeval, kolikor je le lahko, v intervjuju za CNBC Make it leta 2019 pa je celo dejal: »Nihče ni bolj varčen od mene.« Dve leti pozneje je Stephan svojo filozofijo nekoliko prilagodil in malce bolj odprl svojo denarnico, saj dandanes zasluži več kot pet milijonov evrov letno.
 
Stephan je po poklicu nepremičninski agent, svoj prvi milijon dolarjev pa je prek Youtuba zaslužil leta 2019. Za CNBC Make it je dejal: »Moj dan je precej dolgočasen, čeprav ljudje mislijo drugače« in dodal, da preživi pred računalnikom približno 10 ur dnevno. Decembra 2020 je pustil službo in se posvetil ustvarjanju vsebin na svojih petih Youtube kanalih, prek katerih ljudem svetuje glede nepremičnin in osebnih financ.
 
image_alt
Največje in najdražje bivališče na svetu v stečajnem postopku

Nedavno se je iz Los Angelesa preselil v 370 kvadratnih metrov veliko hišo v Las Vegasu. Stephan je do pred kratkim vse delal sam; od snemanja vsebine do video produkcije posnetkov. Ko pa je ugotovil, da ne zmore več in da bi bilo treba izboljšati kvaliteto, je zaposlil dva pomočnika, ki sta bila včasih njegova sledilca. Pravi, da sedaj z denarjem odkupuje svoj čas.
 
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Za CNBC Make it je Stephan povedal, da še vedno natančno spremlja svoje finančno stanje, vendar najame pomoč, namesto da bi vse naredil sam. Vsak mesec porabi 110 evrov za tehnika, ki vzdržuje njegov bazen, 210 evrov na mesec pa si enakomerno razdeli s svojim dekletom, da najame čistilko za urejanje hiše. Meni, da so stroški tega vredni, saj ima na ta račun več časa za sprostitev ali delo. »Čistilka lahko v dveh do treh urah naredi veliko več, jaz pa lahko v tem času počnem veliko drugih stvari,« pravi Stephan.
 
image_alt
Med obnovo stare graščine odkrili zaklad

Novembra 2019 je v intervjuju dejal, da si ni mislil, da bo kdo dejansko gledal njegove posnetke, kaj šele da bi od njih kaj zaslužil. Stephanov prvi spontan Youtube posnetek, v katerem pojasnjuje svoje začetke v nepremičninski industriji, je bil takrat deležen devetih ogledov. Pravi, da je začel nato posnetke objavljati dvakrat na teden in rast je bila eksponentna.
 
image_alt
Hočete prodati milenijcem? Kupijo vse, kar lajša življenje

Pojasnil je, da se lahko prek Youtuba zasluži na več načinov; od ustvarjanja sponzorirane vsebine do »nadležnih« oglasov. Toda za CNBC Make it je povedal, da poskuša ostati osredotočen na ustvarjanje kvalitetne vsebine, ki bo pritegnila čim več ljudi, kar bo posledično pritegnilo tudi oglaševalce in sponzorje.

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.